Hem » Blogg » Beste Beef Jerky 2024 » Guide & Test

Beste Beef Jerky 2024 » Guide & Test

Det perfekte mellommåltidet eller snack, produsert av ren råvare og med et høyt proteininnhold. Beef Jerky er tørket kjøtt som både er nyttig, godt og enkelt å oppbevare og ta med seg.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er beef jerky?

Mange forskjellige Beef Jerky

Det er tørket storfe-kjøtt. Idéen kommer opprinnelig fra USA. Kjøttet pleier å være uten fett og selges i både røkte og krydrete varianter.

Beef jerky inneholder lite fett, lite karbohydrater og mye proteiner. Det kan oppbevares i romtemperatur og passer bra som en proteinrik snack eller et mellommåltid.

Klikk her for å se hele utvalget av tørket kjøtt hos Bodystore!

Klikk her for å se hele utvalget av tørket kjøtt hos Gymgrossisten!

Sånn får du tak i tørket kjøtt

Originalen – Les mer og kjøp det her!

Originalen Beef Jerky

Det kan kjøpes i flere ulike smaker, alt fra ordentlig sterke varianter til mer barnevennlige. På markedet finnes det også for eksempel teriyaki-krydret beef jerky. Sjekk i din lokale matbutikk eller på nettet, der har du også mulighet til å finne store pakninger til en litt bedre pris.

Tørke kjøtt spiser du når som helst i løpet av dagen når du er sulten og trenger et proteinrikt mellommåltid. Takket være at kjøttet allerede er tilberedet og kan oppbevares i romtemperatur er det mulig å ta det med seg på jobben, til treningssenteret eller på tur i fjellet. Mange serverer også beef jerky som snacks på fest for eksempel. Du kan bytte ut potetgull eller godteri med tørket kjøtt, et betydelig sunnere alternativ.

Har du litt tid til overs kan du til og med lage ditt eget. Du kan gjerne bruke løvbiff. Kjøttet skal uansett ikke skjæres tykkere enn 2 millimeter. Mariner kjøttet i ønsket tykkelse og smak, i minst 12 timer. Tilbered i ovnen på en rist i ca 6-8 timer. Ovnstemperaturen skal ligge på 75 grader. Når kjøttet er klart skal det føles litt seigt, det skal ikke være tørt. Etter at kjøttet har kjølt seg ned kan du forvare det i romtemperatur i en tett og lukket boks i opptil én måned, innimellom lenger.

Kostholdrådene sier at du maks skal spise ca 500 gram kjøtt i uka. En pakke med beef jerky pleier å inneholde omtrent 40-100 gram tørke kjøtt.

Fordeler med beef jerky

Tørket kjøtt med bra næringsverdi

Før i tiden var en av de største fordelene med beef jerky at det oppbevares ved hjelp av tilberedningsmetoden – tørket kjøtt har lang holdbarhet. Dette er fortsatt en fordel i dag ettersom det kan oppbevares i romtemperatur og enda holde i flere måneder. Skal du ut på tur i naturen er beef jerky perfekt å ta med seg ettersom det holder lenge og veier lite.

En annen fordel med kjøttet er at det har en bra næringsverdi. Det inneholder lite kalorier relatert til mengden proteiner. Kjøtt er en viktig proteinkilde og inneholder til og med godt med vitaminer og mineraler som jern, sink og vitamin B12. Jern sin viktigste oppgave er å transportere syre i kroppen. Sink finnes i mange av kroppens enzymer og trengs for et velfungerende immunsystem. Vitamin B12 er blant annet viktig for bygging av blodceller, cellenes metabolisme og nervesystemets funksjon.

En fordel med beef jerky er som sagt dets høye proteininnhold. Dette gjør at du føler deg mett. Ekstra bra for deg som vil beholde vekten eller gå ned i vekt. Kjøttet er altså bra ut ifra et vektnedgangsperspektiv siden det er proteinrikt og inneholder lite fett.

Du som trener trenger mer proteiner enn den som er stillesittende. Det er fordi metabolismen av proteiner øker når nye muskelvev bygges. Storfekjøtt inneholder proteiner som er lett for kroppen å bruke som byggeklosser. Rødt storfekjøtt inneholder forrt over 26 gram proteiner per 100 gram. Man kan si at storfekjøtt gir deg omtrent 25% protein per 100 gram.