Hem » Blogg » Beste Koffeintabletter 2024 – Fakta & Best i Test!

Beste Koffeintabletter 2024 – Fakta & Best i Test!

Om man vil forbedre prestasjonen sin under trening eller annen fysisk aktivitet er koffeintabletter (også kalt koffeinpiller) kanskje det aller beste og sikreste valget!

Les videre for å se vår best i test med fakta og toppliste med beste koffeintabletter.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Koffeintabletter – Koffeinpiller

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste koffeintabletter

Fakta om koffeintabletter

Koffeintabletter fra Gymgrossisten

Når det kommer til prestasjonsfremmende tilskudd som Pre Workout er det ikke alltid at effektene kan styrkes rent vitenskapelig. Men når det kommer til koffeintabletter som inneholder rent koffein finnes det mange og grundige vitenskapelige studier som beviser effekten deres!

I denne artikkelen kommer du til å lese:

  • Hvilke som er de beste koffeintablettene og hvor du kan kjøpe dem.
  • Hvilke effekter og fordeler du kan få av koffeintilskudd, underbygget av forskning og studier.
  • Om bivirkninger, dosering og hvorvidt det kan være farlig.

Hvilke er det beste koffeintablettene?

Hvilke er de beste koffeintablettene?

Når det kommer til koffeintilskudd er det ikke så mye å lure på rundt et kjøp. Det du skal kjøpe er rent koffein i tablettform, så det er først og fremst prisen som avgjør.

Men for å forsikre seg om høy kvalitet på kapslene kan det være lurt å kjøpe fra velkjente merker/foretak.

Å kjøpe koffeintablettene sine på apoteket er ikke noe jeg anbefaler siden de ofte koster unødvendig mye. I stedet er det mye mer økonomisk å kjøpe fra kosttilskuddsbutikker som har bedre og mer pressede priser.

Vanligvis kommer de i kapsler på 200 mg, men det finnes også varianter på 100 mg.

Det jeg anbefaler er å kjøpe fra et stort kosttilskuddsforetak og å velge deres egne merker. Da får du høy kvalitet kombinert med de laveste prisene på markedet.

Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.


bodylab caffeine

#1 Bodylab Koffeinpiller
(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 109 ,-

Med over 100 anmeldelser og et fantastisk produkt kommer Bodylab Koffeinpiller som en klar vinner. Skal du kjøpe en tablett som får deg opp på morgenen uten å drikke kaffe eller kaloritette drikker, så er dette veien å gå.

En tablett er 100 mg, som er like mye som en sterk kopp kaffe, og du får 200 tabletter for bare litt over hundrelappen. Et absolutt røverkjøp.

100 mg tabletter 200 stk
Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodylab!
De beste koffeintablettene#2 Star Nutrition Caffeine 100
(4.5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 79 ,-

Star Nutrition Caffeine kommer på en god andreplass, og her er grunnen. Litt dyrere, men Star Nutrition sine produkter er alltid av god kvalitet, så du kan forsikre deg du får gode ingredisener.

100 mg tabletter, 90 stk
Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Fairing koffeinpiller

Fairing Koffein
(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 169 ,-
Ser du etter en sterke dose? Fairing Koffein tilbyr 200 mg kaplser til litt under kr 200,-.

Baklempen er at dette kan være litt for dyrt og litt for sterkt for noen.

200 mg kapsler, 100 stk

Caffeine, 200mg, 100 caps


Self Omninutrition koffeinpiller


#4 Self Super Caffeine
(5/4)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 74 ,-

Her har du et billig alternativ, hvis du ikke er sikker på om du vil bruke mye penger på enda. Self Super Caffeine kommer på en sterk fjerde plass til under hundrelappen.

100/mg tabletter, 100stk

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Extreme Fitness!

Hvilke effekter og fordeler kan man få av koffeintabletter?

Som jeg nevnte ovenfor finnes det mange vitenskapelige fordeler og effekter av koffeinpiller. De mest studerte er koblet til trening og fysisk aktivitet i tillegg til generell våkenhet og konsentrasjon. Men det finnes også studier som peker på ytterlige positive effekter av koffein.

Positive effekter ved trening

Koffein gir positive effekter under trening

Når det kommer til trening finnes det mye forskning som viser at koffein kan forbedre prestasjonen. Det finnes flest studier rundt utholdenhetsøvelser, men det finnes også bevis på en forbedring av styrke.

I en stor review-artikkel fra 2009 (1) samlet man data fra totalt 33 eksisterende studier angående koffein ved utholdenhetstrening. Mange studier undersøker bare hvor lang tid det tar for en person å bli utmattet, og ikke spesifikt hvor mye bedre en viss distanse/aktivitet gjøres.

Dette var en av de tingene man ville undersøke i denne samlede studien. Det som kom fram i studien var en merkbart positiv effekt av koffein ved trening, nemlig en økning av gjennomsnittet på 3,2 +/- 4,3 %.

Når det kommer til mer eksplosive aktiviteter som styrketrening på treningssenter finnes det som sagt ikke like mange studier. Noe jeg likevel av egen erfaring kan nevne er den mentale effekten (som det også finnes vitenskapelig støtte for, mer om det lengre ned), altså at man blir mer “gira” og fokusert av koffeintilskudd.

Når jeg kjører styrketrening, både høygrep og lavgrep, kjenner jeg en stor forskjell med for eksempel koffeintabletter eller en PWO.

I en studie fra 2008 (2) med 22 styrketrenende menn så man opp til 12% økning i benkpress og benpress, men resultatet var ikke helt vitenskapelig betydelig. En annen studie fra 2008 (3) viste i midlertidig til statistisk garanterte resultater av 1RM (1 repetition maximum) i benkpress.

Effekter på våkenhet og pigghet

En pigg og energisk jente

Som jeg nevnte ovenfor finnes det vitenskapelig støtte for at koffein gir en positiv effekt på våkenhet, konsentrasjon og pigghet. Det er kanskje ikke noe de fleste trenger en studie for å tro på da det er “allment kjent” at man blir pigg av kaffe, som er den vanligste koffeinkilden.

Jeg er nok ikke alene om å kjenne et “kick” av en sterk kopp kaffe på morgenen. Da er det ikke så vanskelig å se det positive av denne piggheten ved ulike typer trening.

En studie som ble gjort i det amerikanske militæret i 1994 (4) kom fram til at koffeintabletter er et bra tilskudd for å øke våkenhet hos soldater i tjeneste. Soldatene i studien var våkne i opptil 50 timer i strekk, men takket være koffein kunne de forhøye våkenheten og effektiviteten. Nedenfor er et sammenfattende sitat fra studien:

Vekttap og slanking

Koffein er en populær ingrediens i slankepiller og ulike vekttapspreparat. Mange atleter bruker tilskuddet nettopp under hard trening og diett. Koffein forhøyer metabolismen og kan sette fri fettsyrer (5) (mer om fettsyrer) . Dette hinter til at koffeintabletter har en positiv innvirkning på vekttap og slanking. Men det er delte meninger om eksakt hva det går ut på og hvor store effektene er.

Finnes det noen bivirkninger, og kan det være farlig?

Koffein er ikke farlig og har knapt noen bivirkninger ved normalt bruk

Ved normale doser kan man si at koffein er helt ufarlig. Ved ekstremt høye doser kan det være dødelig, men det er veldig sjeldent. Drikker man kaffe kreves det opp til 150 kopper for å nå en dødelig dose. Med andre ord er ikke dette noe du støter på uten å vite om det.

Derimot kan man oppleve visse bivirkninger ved høye doser. Da handler det først og fremst om hjertebank, svimmelhet, urolighet og kvalme, som er ubehagelig, men ikke farlig.

Å kombinere koffein med alkohol er heller ikke farlig, selv om man bør være litt forsiktig og ikke overdosere. Ettersom man ofte fester og drikker alkohol sent på dagen kan man få problemer med å sove.

Dosering

Flere studier jeg har sett på, blant annet denne fra 1994 (4) viste positive effekter på en dosering på opptil 600 mg. Men det vistes også resultat på så lite som 50 mg i visse studier. En overdose/giftig dose bruker å bli angitt som rundt 20 mg per kilo i kroppsvekt. For en person som veier 75kg betyr det en koffeinmengde på 1,5 gram.

En kopp kaffe pleier å bli regnet som 100 mg, og da kreves det 15 kopper kaffe eller 7,5 koffeintabletter á 200 mg. En dødelig dose derimot er opp mot 200 mg per kilo i kroppsvekt, og da kreves det som sagt 150 kopper kaffe eller 75 koffeintabletter.

Hvis du ikke er vant til koffein er 200 mg, altså en standard koffeintablett, passe å begynne med. Om man vil senere kan man teste hvordan det kjennes ut med en høyere dose, men å ta mer enn 600 mg hver gang bør man unngå.

FAQ Om Koffeintabletter

Er koffeintabletter lovlig?

Ja, koffeintabletter er lovlig i Norge, og det er heller ikke en klar aldersgrense for kjøp av koffeintabletter. Det er derimot en anbefalt aldersgrense på 15 år, og noen butikker kan nekte salg av koffeinholdige drikker til noen under 15 år.

Gir koffeinpiller deg mer energi?

Faktisk, nei! Tester på hjernen har vist at koffein blokkerer signalene i hjernen din som gjør deg sliten, og du vil da føle deg mer våken. Men du vil ikke direkte få mer energi, så koffein er ikke best for dette.

Kan du gå ned i vekt av koffein?

Ja, det kan du faktisk! Spørsmålet er hvor mye. Det er en fin måte å øke forbrenningen din, selv om du kanskje ikke brenner for mye, vil du brenne litt ekstra. Pluss at koffein er best i test når det kommer til å få deg opp fra sofaen, som alltid er bra!

Referanser

(1) Effect of caffeine on sport-specific endurance performance: a systematic review

(2) Effect of caffeine ingestion on one-repetition maximum muscular strength

(3) The acute effects of a caffeine-containing supplement on strength, muscular endurance, and anaerobic capabilities

(4) Effects of Caffeine on Cognitive Performance, Mood, and Alertness in Sleep-Deprived Humans

(5) Caffeine and coffee: their influence on metabolic rate and substrate utilization in normal weight and obese individuals

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskride.

Oppdatert