Hem » Blogg » Beste Dipsbelte 2024 » Guide & Test

Beste Dipsbelte 2024 » Guide & Test

Chins og dips er to av de beste styrkeøvelsene for å trene overkroppen. Kanskje du har kommet til det nivået der din egen kroppsvekt blir for lett å løfte? Kanskje du vil utfordre overkroppen litt ekstra? Da er det på tide å kjøpe et dipsbelte som er en spesiell type treningsbelte. Her får du våre beste tips og råd for trening med et dipsbelte.

Artiklene våre inneholder annonser

Hvem trenger et dipsbelte?

Trener med kroppsvekt og dipsbelte

Chins og dips er to øvelser som burde finnes på alle treningsopplegg. For nybegynnere kan de være litt tunge å utføre, så da kan et gummiband avlaste.

Når du har trent en stund kjenner du kanskje at du begynner å trenge mer motstand. Om det ikke holder med din egen kroppsvekt er det på tide med et dipsbelte. Med beltet kan du fortsatt belaste musklene og bygge opp styrken din.

Kjøpeguide til det beste dipsbeltet

Når du skal kjøpe et dipsbelte bør du velge et anatomisk belte som er mykt og polstret over ryggen. Om beltet er anatomisk er det bredere over ryggen og smalere foran for å sitte komfortabelt over hoftene. Har beltet disse egenskapene føles det behagelig til tross for at man løfter tungt.

Ulike belter tåler ulik belastning. For de aller fleste holder det likevel om beltet tåler en maksvekt på 80kg ettersom du også fortsatt vil løfte din egen kroppsvekt i tillegg.

Toppliste

Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

Schiek – Leather Dip Belt

Gym Dip Belt av lær

Et anatomisk belte laget av lær. Ryggen er polstret for ekstra komfort. Designet på beltet er patentert.

Les mer og finn best pris hos: Gymgrossisten!

C. P. Sports – vektbelte

Vektbelte av nylon

Enda et godt dipsbelte, laget av nylon. Dette er et prisverdig vektbelte.

Les mer og finn best pris hos: Gymgrossisten!

Hvordan bruker du det?

Et dipsbelte henger du rundt midjen, rett over hoftene. Heng fast ønsket vekt i kjeden som skal henge på framsiden. Etter å ha satt fast vektene i kjeden spenner du fast kjedet i beltet med hjelp av krokene. På tide å trene!

Noen tips på veien

Både chins og dips er ordentlig gode styrkeøvelser for overkroppen. Dermed bør du trene chins og dips regelmessig hele året rundt. En enkel måte å trene chins hjemme er å skaffe seg en chinsstang.

Når du utfører chins trener du hele ryggmuskulaturen, baksiden av skuldrene, biceps og underarmene. Når du utfører dips trener du først og fremst triceps, framsiden av skuldrene og brystet. Begge øvelsene aktiverer dessuten kjernemusklene siden de hjelper deg å holde balansen og stabiliteten.

Mitt treningstips er å kjøre eksplosivt og slite deg helt ut ved hver treningsøkt. Med både chins og dips gjelder det å variere mellom å trene med vektbelastning og maksrepetisjoner. Dermed kan du la beltet hvile under noen treningsøkter for å i stedet kjøre så mange repetisjoner som mulig. Under andre økter gjør du heller færre repetisjoner og øker heller vekten med hjelp av dipsbeltet.

Du kan også teste en vektvest for å øke motstanden når du gjør dips.

Les mer om anbefalte dips stativ her!

Oppdatert 28-12-2022