Hem » Blogg » Beste Spinningsykkel 2024 » Guide & Test

Beste Spinningsykkel 2024 » Guide & Test

Spinning er en veldig populær treningsform ettersom den gir resultater både når det kommer til syreopptak, kondisjon og kroppsvekt. Med en egen spinningsykkel slipper du å gå på treningssenteret til bestemte tider, men du kan trene hjemme i stua akkurat når du vil. Finn fram en god spilleliste og forelsk deg i en artig treningsform.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Spinningcykel

Best i Test – Spinning Cykel Pro

Hva er en spinningsykkel?

Jente på spinningsykkel

En spinningsykkel er en mosjonssykkel som er utviklet for sykling med høy intensitet der fokuset ligger på kondisjonstrening. Den skiller seg fra en vanlig mosjonssykkel som først og fremst brukes til lavintensive treningsøkter der fokuset ligger på mosjon. Alternative benevnelser er innendørssykkel og indoor bike.

På de aller fleste treningssenter finner du spinningsykler stilt opp for gruppeøkter med en instruktør. Mange velger også å ha en spinningsykkel hjemme.

Kjøpeguide

Avhengig av hva du er ute etter har forskjellige spinningsykler ulike fordeler. Så lenge du unngår de aller billigste modellene kommer du mest sannsynligvis til å bli fornøyd med kjøpet ditt.

Begynn med å tenke over budsjettet ditt for innkjøp og bestem passende prisklasse. Tenk også over hvor mye og intensivt du kommer til å bruke sykkelen. Dette avgjør hvor robust sykkelen din trenger å være og hvor nøye du må være når det gjelder krav på ramme, svinghjul, maskinvekt osv. Jo tyngre svinghjul desto bedre motstand og mer stabil gange. Jo tyngre sykkel, altså jo høyere maskinvekt, desto mer stabil sykkel. Har du et lavt budsjett til innkjøp kommer du troligvis til å måtte nøye deg med en litt lettere maskinvekt og noe mindre stabil spinningsykkel.

Når du kjøper sykkel bør du også sjekke at valget ditt tåler din brukervekt. Den maksimale brukervekten pleier å ligge på mellom 110-130kg, men det finnes også modeller som tåler opp til 150kg.

Sist men ikke minst kan du tenke over kravene dine på ekstra utstyr. En spinningsykkel pleier generelt ikke å ha et stort display og treningsdata, noe en mosjonssykkel ofte pleier å være utstyrt med. Spinning innebærer at man ofte sykler til musikk. Spillelista blir dermed “treningsprogrammet” ditt. Det finnes likevel en del spinningsykler i de høyere prisklassene som er utstyrt med enkle sykkeldataer som kan gi deg en viss treningsdata.

Beste spinningsyklene i vores test

Nedenfor presenterer vi de beste spinningsyklene på markedet akkurat nå, ifølge oss.  Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

Best i test
Titan Life Trainer S11
9.8/10Our Score

Vi tror:

Titan Life Trainer S11 er en veldig god treningsmaskin. Den har et stilig design og er lett å bruke. Treningsmaskinen har mange forskjellige treningsprogrammer og motstandsnivåer, slik at du kan skreddersy treningen etter dine behov.

Hva brukerne synes: Mange brukere har rapportert at de er veldig fornøyde med Titan Life Trainer S11. De setter pris på at maskinen er enkel å bruke og at den har mange forskjellige treningsprogrammer og motstandsnivåer å velge mellom. Mange har også satt pris på det stilige designet og det lave støynivået under trening.

Fordeler:

 • Mange forskjellige treningsprogrammer og motstandsnivåer å velge mellom
 • Stilig design
 • lett å bruke
 • Lavt støynivå under trening

Ulemper:

 • Noen brukere har rapportert at setet er litt ubehagelig
 • Maskinen kan være litt tung å flytte rundt på

Spesifikasjoner:

 • Vekt 65 kg
 • Mål (LxBxH) 120 x 55 x 145 cm
 • Maks belastning 120 kg
 • Treningsprogram 16 stk
 • Motstandsnivåer 8 stykker
 • Pris: 5.900 kr

Siden inneholder reklame

Best i test
ABILICA 10  Spinningsykkel Premium Pro
9.8/10Our Score

Vi tror

ABILICA Spinningsykkel Premium er en høykvalitativ spinning sykkel som har mottatt mange positive anmeldelser fra brukere. Mange har satt pris på den stabile og smidige konstruksjonen, samt den justerbare setet og styret som gjør det mulig å tilpasse sykkelen etter ens egne behov.

En av de store fordelene med ABILICA Spinningsykkel Premium er den høye kvaliteten på motoren og motstanden, som gir en realistisk følelse av å sykle på en ekte landevei. Dessuten er sykkelen enkel å bruke, med tydelige instruksjoner og enkel montering.

Ulempene med ABILICA Spinningsykkel Premium er at den kan være litt dyrere enn noen andre spinning sykler på markedet, og noen brukere har også klaget på at den kan være litt støyende under høy intensitet.

Spesifikasjoner:

Spesifikasjon Detaljer

 • Vekt 35 kg
 • Mål (L x B x H) 122 x 52 x 130 cm
 • Maks last 135 kg
 • Flyttbare transporthjul Ja
 • Justerbart styre Ja J
 • usterbart sete Ja
 • Mange motstandsnivåer Ja
 • Pris: 16999 kr

Siden inneholder reklame

Master S4080

Beste spinningsykkel om du spør oss

Dette er det beste generelle valget om du spør oss. Det er en sykkel av god kvalitet med veldig gode prestasjoner til en ikke alt for høy pris. Den er mer enn nok for de fleste, også de mer erfarne. Svinghjulet er på 21kg og den maksimale brukervekten på 135kg.

Les mer og kjøp på CDON!

Sole Fitness SB700 indoor bike

Indoor bike og ergometersykkel fra sole fitness

Dette er det beste premiumvalget i 2022 og en ordentlig best i test-sykkel. Det er en litt dyrere modell, men en som kommer til å tåle det meste og vare veldig lenge. Den totale maskinvekten er på 64kg og maksimal brukervekt er på 135kg. Takket være svinghjulet på hele 22kg, remdrift og SPD-pedaler har denne sykkelen en skikkelig jevn og fin gange. Sykkelens bremsesystem har også en rolig og myk gange. Modellen får et ekstra pluss for treningsdataen som viser deg hastighet, tid, avstand, turtall og kaloriforbrenning.

Utsolgt – 2022-04-02

inSPORTline Jota – Budsjettvalget

En litt billigere spinningsykkel

Er du ute etter en litt billigere spinningsykkel er storselgeren inSPORTline Jota et ordentlig godt valg. Sykkelen er av god kvalitet med tanke på den relativt lave prisen. Den er ganske lett med en totalvekt på 42kg, noe som kompenseres av en ramme av høy kvalitet som gjør sykkelen stabil og trygg. Maksimal brukervekt er på 120kg. Sykkelen drives av en kjede, og svinghjulets vekt er på 13kg. Bremsesystemet justeres stegløst.

Les mer og kjøp på CDON!

Fordelene med en spinningsykkel

Den aller største fordelen, sammenlignet med en mosjonssykkel, er at den er stabil og robust. Det kommer av at den er utviklet for høyintensive treningsøkter. Den tåler at du står og tar i alt du kan, og kommer dermed ikke til å bevege på seg eller tippe over når du trener. Både svinghjul, ramme og motstand er altså utviklet for disse forholdene, og vekten på svinghjulet kan være mer enn dobbelt sammenlignet med vekten til svinghjulet på en enklere mosjonssykkel.

På en spinningsykkel kan du selv stille inn belastning og motstand. I kombinasjon med hvor robust den er gjør det den til en treningsmaskin som passer for alle. Uansett om du er ute etter å trene opp en god grunnkondisjon eller om du er ute etter å forbedre prestasjoner innenfor sport.

Sykling er en veldig skånsom treningsform. Spinningsykkelen hjelper deg å kjøre reale og utmattende treningsøkter uten å belaste ledd og muskler alt for hardt. Dessuten har sykkelen den fordelen at den passer utmerket til intervalltrening, noe som verdsettes blant de som vil forbedre sin prestasjon og syreopptak, og dermed utvikle seg innen sin egen sport. Andre grunner til at spinning har blitt så populært er at effektiv trening kan lede til vektnedgang.

En stor fordel med å eie en egen spinningsykkel er at du kan trene når og hvor ofte du vil. Du kan raskt og enkelt få en god treningsøkt uten å trenge å tilpasse deg treningssenterets åpningstider, eller passe på at det er igjen plasser på spinningtimen. Lag din egen spilleliste eller last ned et program som en annen spinning-entusiast har laget og tråkk så det ryker.

Trening med spinningsykkelen din

En av de ordentlig artige tingene med spinning er å planlegge før økten, altså å lage en skikkelig god spilleliste som hjelper deg å holde tempo og å ta hardt i.

Begynn med en oppvarmingslåt. Her passer det med en glad og lett sang, kanskje en hit du liker å danse til?

Etter oppvarming vil du kanskje legge inn en “bakke” eller “rett strekke” i økten. Rette strekker krever glade og raske låter. Du må kunne sitte og spinne i et godt tempo uten å gå ned i puls. En “bakkelåt” må derimot gjerne oppfattes som tung. Et tips er å velge en låt fra rock-sjangeren eller en låt med ordentlig tung techno bass. Kanskje du finner en låt med sekvenser som passer til blandet sittende- og stående sykling. De stående partiene kan du gjerne avslutte med å sitte ned en stund med moderat motstand.

Vil du legge inn intervaller og fartleker trenger du musikk med tung bass. Kanskje innen techno/trance-sjangerne? Let gjerne etter lengre låter.

Når du legger inn en “sprint”, altså en rask sekvens der beina skal jobbe virkelig fort bør du lete etter musikk som hjelper deg å få ut alt. Her er ikke bassen like viktig.

Nedtrappingsmusikken kan gjerne være rolig, men samtidig fortsatt ha litt driv. Du må ikke gå ned i puls alt for fort, det handler om å roe sakte ned.

En annen variant av treningssykler er den såkalte airbike/assault bike som også gir høyintensiv trening.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 27-12-2022