Hem » Blogg » Beste Vektvest 2024 – Fakta & Test

Beste Vektvest 2024 – Fakta & Test

Liker du å trene, og vil øke belastningen på en skånsom og enkel måte? Vektvesten er et populært treningsredskap som du kan bruke for å øke belastningen når du driver med styrketrening eller trener kondisjon. En vektvest passer både til deg som nettopp har begynt å trene, og for deg som trener mye.

I denne artikkelen skal vi finne ut hva som er greit å huske på når du skal kjøpe vektvest. I tillegg velger vi den beste vektvesten å kjøpe og produserer en toppliste med best i tester for vektvestkategorien etter vår mening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Vektvest

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste vektvest norge

Hva er en vektvest?

Det er akkurat det det høres ut som, en vest med ekstra vekter. Du bruker den når du trener for å få ekstra belastning. Med hjelp av vesten blir treningen tyngre, og du effektiviserer tiden du legger ned på treningen din.

Når bruker du den?

Trening med en vektvest

Den kan brukes til flere forskjellige formål. Du kan både bruke vesten når du styrketrener og kondisjonstrener, på treningssenteret eller hjemme. Vektvesten er perfekt for å øke belastningen på joggeturen, gåturen eller når du driver med aerobic. Du får virkelig opp pulsen og brenner flere kalorier. Trener du med en vektvest øker du utholdenheten din også.

En stor fordel med vektvesten er at du kan øke belastningen og fortsatt ha hendene frie. Det betyr at du kan bruke vesten på nesten alle styrkeøvelser. Ta den på når du gjør knebøy eller utfall for å gjøre øvelsene tyngre. Eller hvorfor ikke når du gjør burpees, pushups eller squats? Den er perfekt til alle styrkeøvelser der det laveste nivået er ens egen kroppsvekt.

Hva bør man tenke på ved et kjøp?

Vektvester kan du kjøpe i forskjellige tyngder på 10, 20 eller 30kg. For de aller fleste er en vektvest med maksvekt på 10kg godt nok. De tyngste vestene på 30kg er for dere som virkelig vil slite dere ut.

På de aller fleste vester kan man tilpasse vekten. Det gjør du ved å fjerne vekter. På denne måten kan du bruke den samme vesten til mange forskjellige ting. Nå du trener kondisjon trenger du ikke like my belastning som når du styrketrener.

For deg som liker å trene ute kan det være lurt å velge en med reflekser. Da slipper du å ta på deg en refleksvest utenpå vektvesten om du trener når det er mørkt.

En viktig ting er hvor bra og stramt vekten sitter på. Den skal sitte som om den er ditt andre lag med hud på kroppen. Det er viktig at den sitter godt på plass når du for eksempel løper eller hopper med den. Ut i fra våre erfaringer og tester sitter vester med borrelås bedre enn de med plastspenner eller andre løsninger. Så vil du ha en skikkelig allsidig vektvest er det lurt å satse på en med borrelåser.

Beste vektvesten

Vestene som er med i denne best i test topplista er her fordi de har god funksjonalitet og kvalitet. Dessuten har de rimelige priser og har fått gode omtaler av kjøpere.

#1 Iron Gym Weight Vest 10kg

Iron Gym Weight Vest 10kg

Dette er den beste vektvesten ifølge oss!

Under våre tester satt den ordentlig godt på kroppen, og man kan enkelt justere strammingen ved hjelp av de to kraftige dobbeltfestende borrelåsene.

Den passer bra til tøft bruk, for eksempel hinderløyper, military fitness eller crossfit-inspirert trening. Men den fungerer selvfølgelig like bra med andre øvelser som chins, dips, pushups osv.

Takket være at den sitter så godt på kroppen er det ekstra herlig å bruke den på joggetur eller bare å gå med den.

Maksvekten er på 10kg, som holder mer enn nok for de fleste. Men man kan også ta ut en eller flere av vektposene for å justere vekten nedover. Det er altså unødvendig å kjøpe en separat 3kg, 5kg eller en annen mindre vektvest

Dette er en skikkelig god vektvest som kan strammes godt takket være to borrelåser. Disse gjør at vesten passer godt til både løpetrening og gymtrening.

Vestens vekt er justerbar med små sandposer på 300g. Produsenten Iron Gym er innstilt på funksjonelt kroppsvektstrening, og de lager mange gode produkter. Vi kan nevne at deres chins-stenger er blant de mest populære i hele verden.

Les mer og kjøp den på Gymgrossisten!

#2 Abilica PowerPack Flexi

Abilica PowerPack Flexi vektvest

Dette er en klassisk vektvest fra det velkjente merket Abilica. Vesten maksvekt er på 10kg, og takket være de åtte vektposene kan den justeres ned til 1,25kg.

Den er produsert i myk neopren og utrustet med to plastspenner. Et pluss er at vesten har to smarte lommer hvor du for eksempel kan ha mobilen eller nøkler oppi. Om du vil bruke vesten når du er ute og går eller løper kan du ta det helt med ro siden den har refleksvester.

Les mer og kjøp den på Gymgrossisten eller Sportgymbutikken!

#3 Master Fitness 20kg

Master Fitness 20kg

Her har du en kraftig vest på 20kg for deg som vil trene tungt. Det finnes totalt 19 vekter i vesten, som gjør at du kan justere vekten fra 20kg til 1kg.

For å gi en skånsom belastning sitter vektene jevnt fordelt framme og bak. Borrelåsen gjør at de sitter stramt og godt på kroppen uansett hvordan du bruker den!

Les mer og kjøp den på Gymgrossisten eller Sportgymbutikken!

#4 OMPU vektvest 30kg

OMPU vektvest 30kg

Dette er enda en god tungvekter. Hver vekt i vesten veier ca 1kg. Dermed kan du justere vekten fra 30kg ned til 1kg.

Denne vektvesten er veldig prisverdig. Problemet er at den ofte går tom på lager…

Les mer og kjøp den på Gymgrossisten!

Fordeler med en vektvest

Pull ups/chins med 10 kg vest

Å bruke en vektvest er populært ettersom det gjør treningen tyngre og mer effektiv. Når du har vesten på får hjertet jobbe litt ekstra. Om du går med den kan det gi like effekter som ved å løpe samtidig som du slipper de harde støtene for beina. Å trene med en vektvest er skånsomt ettersom den fordeler vekten jevnt utover kroppen.

En av de største fordelene med en vest er som sagt at hendene er frie. Det er til forskjell fra når du for eksempel bruker kettlebells eller vektstang. Dette gjør vektvesten til et allsidig treningsredskap.

Med vektvesten øker du forbrenningen. Jo mer vekt du bærer når du trener, jo flere kalorier forbrenner du på samme antall repetisjoner eller på samme tid. Så om du vil gå ned i vekt kan en vest være et godt hjelpemiddel.

Med vesten på trener du kjernemuskulaturen din, forutsatt at du har en god holdning. Når du bærer rundt på vektvesten må du holde overkroppen opp rett. Når du gjør det aktiverer du magemusklene og trener derfor kjernemuskulaturen.

Tips og triks for deg som har kjøpt en vektvest

Først og fremst, bli komfortabel med vesten. Prøv den på en lavere tyngde og med færre repetisjoner, så kan du gradvis øke både vekten og repetisjoner. Pass på at du utfører øvelsene riktig teknisk uten vesten først, før du begynner å bruke vesten i tillegg.

Prøv å bruk vektvesten under flere aktiviteter. Oppdag hvor kult det er å trene med den og hvor fort du kan utvikle styrken og utholdenheten din.

Lykke til!

Oppdatert 28-12-2022