Hem » Blogg » Beste Tredemølle 2023 – Fakta & Test

Beste Tredemølle 2023 – Fakta & Test

Å trene på en tredemølle er en fantastisk mulighet for deg å komme i bedre form eller å toppe den formen du allerede har. Tredemølla lønner seg like godt for distanseløping som intervalltrening, eller gåturer uansett vær og årstid. Her gir vi deg den informasjonen du trenger for å komme i gang med treningen.

Selvfølgelig også en tredemølle best i test toppliste, så dere finner den beste tredemøllen å kjøpe!

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Tredemølle
Best i Test –  Reebok Treadmill

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste tredemøller

Hva er en tredemølle?

Det er et treningsredskap som lar deg løpe hjemme (eller på treningssenteret), uansett årstid og på den tiden av døgnet du selv foretrekker.

Hvem bruker en løpemaskin?

Intervalltrening på tredemølle

Tredemølla brukes av de som liker løping som trening. Du kan bruke det for alt fra distanseløping eller intervalltrening til turer og powerwalks. Mange liker også å gå baklengs siden du selv kan stille inn retningen på tredemølla.

Finnes det forskjellige typer tredemøller?

På markedet finnes både vanlige tredemøller og tredemøller laget for å gå på. De som er laget for å gå på er litt enklere og tåler ikke samme belastning. De har dessuten et kortere bånd å gå på ettersom du ikke tar like store steg når du går som når du løper. Fordelen med disse tredemøllene er at de som oftest er billigere.

Avhengig av produsent og prisklasse kan tredemøller ha ulik motorkapasitet, drivning, båndlengde, funksjoner og tilbehør. Les mer om dette i kjøpeguiden nedenfor.

Kjøpeguide

Det første du bør tenke over er hva du skal bruke tredemølla til. Kommer du til å gå eller løpe på tredemølla? Om hovedtanken er å gå kan du klare deg med de kortere og billigere tredemøllene. Er du heller interessert i å løpe går du for de store tredemøllene som tåler det.

Hvor mye vil du betale?

Vurder hvor mye penger du er villig til å betale for tredemølla di. Vil du ha en god og funksjonell tredemølle kommer det til å koste minst 10000-15000kr. Det finnes også dyrere varianter fra 15 000kr og oppover. Disse tredemøllene er ofte skikkelig gode og er av veldig god kvalitet.

For å sammenligne kan vi nevne at de tredemøllene du ser på treningssentrene koster rundt 50 000-100 000kr. Treningsmaskinene på et treningssenter skal tåle skikkelig tøff belastning og brukes av mange forskjellige personer av ulike størrelser, tyngder og med ulike treningsrutiner.

Dessverre kan vi konstatere at kvaliteten på tredemøllene ofte avspeiles på prislappen, men ikke alltid. Derfor kan det være lurt å spørre rundt blant venner og bekjente. Kanskje noen har tips på et godt og prisverdig alternativ. I topplista vår over de beste tredemøllene presenterer vi noen tredemøller i forskjellige prisklasser, som alle har skikkelig god kvalitet.

En tredemølle er litt sterkere og vanligvis dyrere enn en gåmølle, så hvis du klarer deg med en gåmølle, ta en titt her.

Kapasitet og funksjoner

Før kjøpet ditt bør du ta hensyn til din egen høyde, steglengde og løpestil. Om du er høy har du lengre løpesteg enn det en lav person har. Liker du å løpe fort trenger du også et større løpebånd. De forskjellige tredemøllenes løpebånd kan variere mellom ca 120-150cm.

Hvor mange hestekrefter (hk) tredemølla har avslører motorkapasiteten. For de aller fleste er 2hk tilstrekkelig. Har du en tredemølle med 2hk kan du trene i ca 2t hver dag uten problemer.

En tredemølle med større motor, det vil si med mer enn 2.5hk, lønner seg for hardere trening. Om du vil kjøre litt hardere intervaller eller lengre treningsøkter, eller om dere er flere i husholdningen som skal bruke den kan du trenge en tredemølle med minst 2.5hk. Mer hestekrefter innebærer også at båndet kommer til å gå jevnere.

Sist, men ikke minst, kan du se på tredemøllas ulike funksjoner. Det er en fordel å ha mange forskjellige funksjoner ettersom det gir deg muligheten til å variere treningen din. Tredemølla kan ha forhåndsprogrammerte program for for eksempel fettforbrenning, pulstrening eller å gå baklengs. En del er også utrusta med funksjoner for å lage egne treningsprogram.

Best i Test Tredemølle

Nedenfor lister vi opp de tredemøllene vi mener er de aller beste på markedet! Tredemøllene som har fått plass på topplista har blitt bedømt ut ifra pris, kvalitet og funksjonalitet. Tidligere tilbakemeldinger fra kunder har også vært en viktig faktor.

Best i Test
Reebok Treadmill ZJET 460
9.7/10Our Score

Vi tror

Reebok Treadmill ZJET 460 er en høykvalitets tredemølle med mange nyttige funksjoner. I våre tester har den vist seg å være veldig god og har et høyt komfortnivå. Brukere virker også å være veldig fornøyde med maskinen, med mange som rapporter at den er enkel å bruke og har en glatt rulleflate.

Fordeler:

 • Høyt komfortnivå med en dempet overflate som reduserer belastningen på ledd og ryggrad
 • Mange programmer og forhåndsinnstilte treningsøkter å velge mellom
 • En LCD-skjerm som viser ulike treningsstatistikk, som hastighet, kaloriforbrenning og tid
 • God byggekvalitet og stabil konstruksjon


Ulemper:

 • Relativt høy prisklasse sammenlignet med noen andre tredemøller på markedet
 • Noen brukere har rapportert om lydproblemer fra motoren under høy belastning


Spesifikasjoner:

 • Mål: 198 x 91 x 143 cm
 • Vekt: 117 kg
 • Maksimal belastning: 150 kg
 • Hastighet: 0,8 - 20 km/t
 • Helling: 0-15%
 • Motoreffekt: 3,25 HK
 • Skjerm: LCD-skjerm
 • Treningsprogrammer: 20 forhåndsinnstilte
 • Demping: Ja
 • Pris: 11999kr

Siden inneholder reklame

Tredemølle CS 200
9.2/10Our Score

Vi tror

Vi synes Tredemølle CS 200 er en bra og rimelig tredemølle. Den har en sterk motor og en lang levetid, noe som gjør den til et godt valg for hjemmetrening.

Brukere som har kjøpt Tredemølle CS 200 ser ut til å være fornøyd med den generelt. Mange har sagt at den er enkel å bruke og har et glatt løpebånd, noe som gjør treningen behagelig. Noen har imidlertid klaget på lydnivået når den brukes på høyere hastigheter.

Fordeler med Tredemølle CS 200:

 • Rimelig
 • Sterk motor
 • Lang levetid
 • Enkel å bruke
 • Glatt løpebånd

Ulemper med Tredemølle CS 200:

Noen har klaget på lydnivået når den brukes på høyere hastigheter

Spesifikasjoner for Tredemølle CS 200:

 • Mål: L: 193 cm, B: 84 cm, H: 142 cm
 • Vekt: 118 kg
 • Maksimal belastning: 120 kg
 • Motorstyrke: 3.0 HK
 • Hastigheter: 1-18 km/t
 • Vinkling: 0-15%
 • Steglengde: 50 cm
 • Demping: 6-trinns justerbar demping
 • Display: LCD-display med tid, avstand, kalorier osv
 • Programmer: 12 forhåndsinnstilte programmer
 • Håndpulsmåler: Ja
 • Transporthjul: Ja
 • Mottakelse for musikk: MP3/WMA-tilkobling
 • Pris: 4959kr

Siden inneholder reklame

Abilica Premium AC Treadmill

Den beste tredemølle ifølge oss!

Første plass på lista vå er Abilica Premium AC Treadmill. Dette er den beste tredemølla på markedet ifølge oss. En litt dyrere tredemølle med såpass god kvalitet at den lett kan konkurrere med premium-modeller. Dette gjør tredemølla veldig prisverdig. Utmerket for deg som har store krav til treningen din da den har en motor på 3hk og et løpebånd på 154cm.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Master Fitness T25 Løpemaskin

En tredemølle best i test vinner i 2017

En relativt billig tredemølle som presterer bra er Master Fitness T25. De største fordelene med denne tredemølla er den kraftige motoren og makshastigheten på 22 km/h. Dette gjør at den passer utmerket for hardere trening som intervalløkter. Den har 24 innebygde programmer.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Abilica Stream TM 40

En skikkelig god premium modell

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

TITAN LIFE Athlete T73

TITAN LIFE Athlete T73

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Fordeler og ulemper med å trene på tredemøller

Å trene på tredemøller innebærer i prinsipp at du har ubegrensede muligheter for å kombinere hastighet, distanse og helling. Dette gjør at du selv kan forme treningen din etter dine behov og at treningen kan bli skikkelig givende.

Fordeler tredemøller

En glad jente på en tredemølle

Her oppe i Skandinavia er løpesesongen utendørs noe begrenset. Selvfølgelig kan du løpe ute i kulde og ruskete vær. Fordelen med å ha en tredemølle hjemme er at du selv kan velge når du vil trene uansett årstid og vær. For du er vel enig i at det kan være greit å ta en økt innendørs innimellom? Å slippe å løpe ute på kalde vinterdager eller de mest regnfulle høstdagene.

En annen fordel med tredemølla er at den tillater deg å springe når på døgnet du vil. Du trenger ikke å ta hensyn til mørket på samme måte. Kanskje du til og med føler deg utrygg med å løpe ute midt på natta. Med en tredemølle slipper du den følelsen.

Har du allergier, for eksempel pollenallergi, kan tredemølla redde deg i de verste månedene.

Liker du å multitaske? En fordel med tredemølla er det tillater deg å trene samtidig som du for eksempel ser på TV, film eller serier.

Tredemølla har fordelen i at den absorberer kraften fra stegene dine. Derfor er risikoen for skader lavere ved trening på tredemøller enn for eksempel løping på grusveier. Om du har skadet deg før og holder på med rehabilitering kan tredemølla være en god hjelp på vegen.

Ulemper tredemøller

Ulempene med tredemøller er delvis de samme som fordelene om man snur litt på det. Med tredemølla kommer risikoen at du ikke kommer deg ut i naturen like ofte siden det er så enkelt å lett tilgjengelig å trene hjemme.

Du burde kanskje fokusere på kroppen din og hvordan den føles når du trener, og derfor er det ikke like lurt som det høres ut å se på TV når du løper?

Vårt tips er å gjøre det som føles bra for deg. Om du trives med å trene hjemme gjør du det. Det er bedre å trene og se på TV enn å ikke trene i det hele tatt. For litt variasjon – utfordre deg selv ved å sette et speil foran tredemølla, så får du snart inn et bra løpesteg.

Å bare fokusere på å løpe på tredemølla betyr at du kommer til å miste en del muskler du aktiverer ved vanlig løping. Derfor kan det være lurt å variere løpingen med løping på fast underlag og å variere treningsøktene når det gjelder fart, helling og tid.

Hvordan bruker jeg en tredemøller?

Å trene på en tredemølle er ideelt for deg som er nybegynner. Om du ikke har prøvd det før burde du starte med å variere mellom løping og gåing.

 1. Begynn med å myke opp føtter og sener gjennom noen enkle bevegelser.
 2. Start med å gå i noen sekunder.
 3. Øk farten til den ønskede farten eller til noe litt raskere. Hold i så fall den raskere i farten i 5 minutter. Hvil. Start så med distanseløpingen.

Når du har kommet godt i gang med løpingen og føler deg trygg på tredemølla kan du jogge, sprinte, gå baklengs og trene motstand ved å variere helning og hastighet. De fleste tredemøller er dessuten utrustet med programmerte treningsøkter som du kan bruke så lenge fantasien strekker til.

Andre tips på vegen

Gjør løpetreningen komplett med løping på fast underlag for å ikke helt miste følelsen og muskelkontakten med vanlig løping.

Det kan være ordentlig kult og givende å løpe på tredemølla når du vil jobbe med fart og intervaller, eller hvorfor ikke mer bakkeløping.

For å få variasjon i treningen kan det være greit å supplere med trappemaskin.

Lykke til!

Oppdatert 28-12-2022