Hem » Blogg » Beste Vibrasjonsplate 2024 » Guide & Test

Beste Vibrasjonsplate 2024 » Guide & Test

Har du dårlig tid til trening, eller er du ute etter å optimalisere den tiden du faktisk legger ned på treningen er en vibrasjonsplate et treningsredskap som kan hjelpe deg!

Vibrasjonsplater har vært ute på markedet i 30 år, og blir bare mer og mer populære siden de gir forutsetninger for effektiv trening!

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en vibrasjonsplate?

Vibrasjonstrening er effektivt

En vibrasjonsplate, også kalt vibrasjonsmaskin, er et treningsredskap. Du stiller deg på en vibrerende plate og gjennomfører øvelsene dine. Vibrasjonene gjør så musklene dine kontraherer, og dermed får du en mye mer effektiv treningsøkt.

Hvorfor skal du kjøpe en?

Med en vibrasjonsplate kan du spare tid i sammenheng med treningen din. Om du synes vanlig trening, som for eksempel styrketrening, er langtekkelig kan du gjøre lignende øvelser på en vibrasjonsmaskin og få bedre effekt på kortere tid.

Historie

Vibrasjonstrening er en oppfinnelse fra Russland. Man testet for første gang metoden for å minimere den negative påvirkningen av vektløshet i rommet på 1960-tallet. Treningen med vibrasjonsplatene ga gode effekter, og spredde seg deretter til idrettsutøvere i Russland. Resten av verden fikk øyene opp for denne treningsformen på 1990-tallet, da det første kommersielle produktet ble produsert i Italia.

Kjøpeguide

Prisen kan variere mellom ca 4000 til 30000 kr (eller mer). Det er selvfølgelig opp til deg hvor mye du vil bruke. Generelt sett kan man uansett si at en vibrasjonsplate av bedre standard koster litt mer. Tenk også over å se på den maksimale bruksvekten før du kjøper den, for den kan variere mellom ca 100-160 kg.

Topplisten vår nedenfor er basert på funksjon, prestasjon, kvalitet, pris og best i test fra andre kilder.

Toppliste – Beste vibrasjonsplate

 Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 inSPORTline VibroGym Charles er den beste vibrasjonsplaten ifølge oss. Dette er en klassisk maskin som passer til de aller fleste.

Vibrasjonsplate best i test

Ganske unikt for denne maskinen er at den har 3D-vibrasjoner, som ellers bare pleier å høre med på de dyrere premium-modellene. Maksimal bruksvekt er på 120 kg, og det finnes tre forhånds-innstilte program. Motoren ligger på 500 W.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

#2 Christopeit Sport Vibro 1 er en relativt billig vibrasjonsmaskin som fortsatt har god prestasjon.

Beste vibrasjonsplate for en billig penge

Maksimal bruksvekt er på 150 kg, og det finnes tre forhånds-innstilte program.

Ifølge oss er dette det beste budsjettvalget i 2022. Maskinen har i tillegg et kroppsfett-analyseprogram. Motoren ligger på 500 W.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

#3 inSPORTline RexaBelt er enda et godt budsjettvalg. Denne vibrasjonsplaten har en maksimal bruksvekt på 100 kg, og har ikke display.

inSPORTline RexaBelt, et godt budsjettvalg

Platens fordeler er en stor flate på selve platen, i tillegg til at den har fem forskjellige masserende belter for å trene og formen din kropp. Motoren har en relativt lav watt (80W).

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Fordeler med en vibrasjonsmaskin

De gir deg variert trening og aktiverer store deler av musklene dine. Vibrasjonsplater er derfor et perfekt komplement til konvensjonell trening. At de i tillegg er relativt billige å kjøpe gjør de til det perfekte redskapet for hjemme-treningen din.

Takket være antallet sammentrekninger musklene må gjøre når platen vibrerer gir det deg en intensiv og effektiv trening. Mange idrettsutøvere, med begrenset tid til visse øvelser, drar god nytte av dette.

En vibrasjonsplate kan gi lignende effekter som vanlig konvensjonell trening, men på kortere tid. Platene er dessuten et skikkelig godt redskap ved rehabilitering siden de øker blodsirkulasjonen. Med en økt blodsirkulasjon får man en bedre syretilførsel som igjen minimerer risikoen for skader og betente områder.

En annen fordel med en vibrasjonsplate er at personer med nedsatt funksjonsevne, stor overvekt eller andre funksjonshemminger kan bruke den. De er nemlig veldig enkle å bruke, og krever minimal anstrengelse. Det finnes studier som viser at de kan ha positive effekter for personer med cerebral parese (CP). Det finnes også studier som viser at vibrasjonstrening kan hjelpe eldre mennesker å opprettholde god balanse og minimere risikoen for benbrudd.

Hvordan bruker du den?

Dips
Dips er en av mange øvelser som gir bedre effekt på en vibrasjonsplate!

En vibrasjonsmaskin kan brukes på mange ulike måter. En av dens største fordeler er at du ikke trenger å bruke den like lenge som når du kjører en konvensjonell treningsøkt.

Stå på platen og gjør noen øvelser eller bevegelser. Du kan prøve det ut med klassiske knebøy, utfallssteg, situps, dips eller armhevinger med håndflatene på platen.

Når du gjør øvelsene dine på vibrasjonsplaten kommer musklene dine til å kontrahere. Dermed blir treningen mer effektiv, og tidsbruket kan kortes ned.

Du bør begrense antallet treningsøkter og lengden på disse siden treningen med en vibrasjonsmaskin er mer intensivt enn vanlig trening. Til å begynne med kan du kjøre tre økter på 10 minutter hver uke. Senere kan du øke til tre økter på 20 minutter hver uke.

Du bør også gjøre treningen din på vibrasjonsplaten komplett med kondisjonstrening. Det er ekstremt viktig å aktiviteter som får opp pulsen for å holde hjertet i form.

Lykke til med treningen din!

Kilder:

Oppdatert 28-12-2022