Hem » Blogg » Beste Treningsstrikk 2024 » Guide & Test

Beste Treningsstrikk 2024 » Guide & Test

Med et treningsredskap som i prinsippet får plass i lommen og samtidig styrker og former kroppen din trenger du vel ikke så mye mer?

Best i Test: Better Bodies – Resistance Mini Band

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en treningsstrikk?

treningsstrikk øvelser

En treningsstrikk er akkurat det det høres ut som, en treningsstrikk laget av elastisk materiale. Du bruker det til å utføre øvelser og trene de sentrale muskelgruppene i kroppen. Du kan også bruke det som et tillegg til annen styrketrening.

Mange bruker en treningsstrikk som motstand når de utfører planken, armhevinger, situps eller knebøy. Det kan også kalles for miniband eller powerband.

Kjøpeguide

Det finnes mange ulike typer treningsstrikker å velge mellom. Den største og mest markante forskjellen er om du vil ha en strikk med eller uten håndtak. Valget mellom en treningsstrikk med eller uten håndtak er en smakssak. Funksjonene er de samme, og du venner deg fort til det du velger. Vanligvis brukes navn som powerband og strikk spesifikt på strikker uten håndtak, mens treningsstrikker/bånd er en allmenn tittel.

Strikkene selges også med ulik motstand, som betyr at du må finne ut av hvilken motstand som passer best til den treningen du vil gjøre. Her må du kjenne på selv hvor sterk du er. Ta gjerne en strikk med litt mer motstand enn det du trenger. Kjøper du en strikk med for lite motstand kommer ikke det til å gi den ønskede effekten.

Toppliste Best i Test

Vi har gått igjennom sortimentene i alle store svenske sportsbutikker, som Sporttema, Gymgrossisten, Svenskt Kosttilskott, Sportamore og flere for å lage en liste over de beste treningsstrikkene akkurat nå. Vi har sett på anmeldelser, pris og kvalitet.

#1 Better Bodies – Resistance Mini Band

Treningsstrikk best i test

Dette er den beste treningsstrikken på markedet akkurat nå ifølge oss. Den er prisverdig og er av god kvalitet. Den kommer i 3 ulike motstandsnivåer.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 OMPU Extreme Fitness Band

OMPU miniband, powerband

Denne strikken er 200 cm lang, og du kan velge mellom 6 ulike motstandsnivåer.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 Abilica Exertube

Treningsstrikk med håndtak

Dette er en treningsstrikk fra Abilica med håndtak. Den er 120/140 cm lang, og kommer i 4 ulike motstandsnivåer.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Derfor burde man trene med en treningsstrikk

Med en treningsstrikk får du effektiv trening med et redskap som du i prinsippet kan ta med deg i lommen. Du kan trene når og hvor du vil. Smidigere treningsredskap skal du lete lenge etter.

Den største fordelen med strikken er at den hjelper deg å styrke og forme kroppen din på en effektiv måte. Når du trener med strikk kan du opprettholde motstanden gjennom hele økten. Alle musklene utfordres til å beholde stabiliteten, og da aktiveres magemusklene også. En annen fordel er at du ikke trenger å sette av en halv dag for å trene hele kroppen. Det holder med en kort økt om dagen for å for eksempel forebygge problemer med skuldre, rygg og nakke.