Hem » Blogg » Beste Chlorella 2023 – Fakta & Test

Beste Chlorella 2023 – Fakta & Test

I dette innlegget tenkte jeg å teste, anmelde og skrive som en supernyttig alge som heter Chlorella! Vi finner ut hva chlorella er og hvilken vi velger best i test i kategorien beste chlorella.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Chlorella

 1. Chlorellapulver ØKO, 200 g

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste chlorella norge

Hva er Chlorella?

Chlorella-pulver
Sånn ser selve pulveret ut

Det er som sagt en alge, akkurat som “store-søskenet” Spirulina. Det finnes mange likheter mellom disse to blågrønne algene, de har et fantastisk næringsinnhold og ser ut til å kunne ha flere helsemessige fordeler.

De største forskjellene er at Chlorella er mye mindre og har en hardere cellevegg. Men dette er ikke noe man kjenner eller kan se med det blotte øyet.

Pulveret jeg testet i denne artikkelen og som jeg mener er et av de beste er fra Superfruit, og du kan kjøpe det på Gymgrossisten!

Næringsinnhold

Som sagt har Chlorella et fantastisk innhold og næringsverdi. Det Chlorella-pulveret man kan kjøpe i butikker har rundt 55-60% protein og rundt 10% fett. Proteinet er fullverdig, som betyr at det inneholder alle de essensielle aminosyrene.

Fettet er også veldig nyttig ettersom det består av de umettede fettsyrene omega 3. To av fettsyrene i omega 3 (DHA og EPA) er veldig viktige for menneskekroppen og finnes stort sett i fet fisk og alger (som f.eks Chlorella og Spirulina).

Derfor kan disse algene være en god alternativ kilde til omega 3 for en vegetarianer eller veganer som ikke spiser fisk.

Utover disse makronutrientene inneholder algen mange nyttige vitaminer og mineraler. Den inneholder ekstra mye av: Vitamin A, Vitamin B, jern, magnesium og sink.

Helsemessige fordeler

Akkurat som når det kommer til den lignende algen Spirulina finnes det en del forskning og studier som har blitt gjort på Chlorella. Flere av disse studiene viser positive resultater og effekter, men noen ganger er de bare blitt gjort på rotter eller har andre brister.

Ett område der det finnes helsemessige fordeler er rundt vektnedgang og metabolisme med mer. En studie viste at Chlorella-pulver forminsker kroppsfett, kolesterol og blodsukkernivåer (1). En annen studie på mus og rotter viste at algen kan beskytte mot sykdommer som er årsaket av fedme og overvekt (2).

Det virker også som om Chlorella kan forsterke immunforsvaret og holde deg friskere. I en studie gjort på mennesker fra 2012 så man en klar forbedring på immunforsvaret med blant annet økt aktivitet av kroppens NK-celler (3).

Det virker også som om algen kan beskytte mot tungmetaller og sykdommer som følge av dette. En studie gjort på rotter viste at Chlorella beskyttet mot tungmetallet kadmium (Cd) (4). En annen studie gjort på mus viste lignende effekter når det gjaldt tungmetallet bly (Pb) (5).

Som sagt er noen av disse studiene kun blitt gjort på mus og rotter, så man kan ikke bekrefte resultatene helt. Men det virker likevel til at det finnes bevis for at Chlorella er en alge med positive og helsemessige fordeler.

Til og med om det ikke hadde funnes ekstra helsemessige fordeler av algen kan det fantastiske næringsinnholdet i seg selv være en god nok grunn til å konsumere den!

Beste kjøpet på nettet

Beste kjøpet på nettet er fra Superfruit!

Den enkleste og billigste måten å kjøpe Chlorella på er å kjøpe det på nettet. Akkurat som med Spirulina har denne algen hatt et litt dårlig rykte om at den kan være forurenset. I sånne tilfeller har det handlet om Chlorella som blir produsert i dårlige miljøer uten kontroller. Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

Det kan sikkert finnes dårlige pulver av lavere kvalitet på det norske markedet i dag, men velger man et pulver fra en større butikk er bare det i seg selv en sikkerhet. Man bør også se etter at produktet er produsert etter GMP- og HACCP-standard.

Klikk her for å lese mer og kjøpe det pulveret fra Superfruit som jeg anbefaler!

Du kan også se gjennom hele utvalget hos: Bodystore eller Gymgrossisten!

Det vanligste (og billigste) er å kjøpe det som pulver, men du kan også kjøpe Chlorella-tabletter eller kapsler. Men da er prisen mer enn dobbelt så dyr.

Test og anmeldelse av Superfruits pulver

Meningen min er positiv, det er et av de beste prisverdige pulverne på markedet, og det kommer fra en stor og populær produsent. Å anmelde smak og lignende faktorer siden man ikke drikker det rent, men blander det inn i forskjellige smoothies eller drikker (det er ikke så aller verst å drikke rent…).

Så meningen min baserer seg først og fremst på pris og kvalitet. Personlig ville jeg ikke ha kjøpt et overdrevent billig Chlorella-pulver fra en ukjent og liten produsent.

Chlorella-oppskrift

Oppskrift med Chlorella
Sånn ser den ferdige smoothien ut

Som sagt er Chlorella (akkurat som Spirulina) ikke så aller verst å drikke rent utblandet med vann. Derfor er det greit å blande inn algen i forskjellige smoothies eller drikker. Takket være ytterlige frukter og ingredienser kan drikken bli enda nyttigere. Nedenfor er en oppskrift jeg selv har benyttet meg av.

 • 2dl havremelk
 • 1 banan
 • 100g bringebær
 • 20g honning (blomsterhonning)
 • 7g chlorella (ca 2tsk)

Bland alt i en miksmaster og server! Det blir en søt og god helsesmoothie.

Dosering og inntak

En normal chlorella-dosering brukes å angis til ca 2-3 gram opp til 10 gram per dag. En teskje er omtrent 3-4 gram. Når man er litt uvant med algen kan spise litt mindre for så å gradvis øke inntaket. Det finnes ingen bivirkninger så vidt jeg vet, men spiser man mye mer enn 10 gram per dag har jeg hørt at man kan få litt mageproblemer.

Referanser og sitater

 1. Nutrigenomic studies of effects of C¹ on subjects with high-risk factors for lifestyle-related disease – J Med Food. 2008 Sep;11(3):395-404. doi: 10.1089/jmf.2006.0180
 2. Beneficial effects of C. on glucose and lipid metabolism in obese rodents on a high-fat diet – Obes Res Clin Pract. 2013 Mar-Apr;7(2):e95-e105. doi: 10.1016/j.orcp.2013.01.002
 3. Beneficial immunostimulatory effect of short-term C. supplementation: enhancement of natural killer cell activity and early inflammatory response (randomized, double-blinded, placebo-controlled trial) – Nutr J. 2012 Jul 31;11:53. doi: 10.1186/1475-2891-11-53
 4. Effect of C. intake on Cadmium metabolism in rats – Nutr Res Pract. 2009 Spring;3(1):15-22. doi: 10.4162/nrp.2009.3.1.15. Epub 2009 Mar 31
 5. Protective effects of C. vulgaris in lead-exposed mice infected with Listeria monocytogenes – Int Immunopharmacol. 2003 Jun;3(6):889-900

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.

Oppdatert 28-12-2022