Hem » Blogg » Den Ultimate Guiden For Å Lindre Solbrenthet 2024 – Fakta Og Test

Den Ultimate Guiden For Å Lindre Solbrenthet 2024 – Fakta Og Test

Etter en dag i solen opplever mange å bli solbrent. Huden blir rød og tørr, og kan svi eller klø. Solbrenthet er ofte ledsaget av flassende hud og blemmer som kan sive ut væske. 

Den beste måten å lindre solbrentheten på er å finne det riktige produktet for dine behov. Solbrenthet kan skje alle, og det er mange produkter der ute som kan hjelpe. Denne artikkelen vil gå over de beste produktene for solbrenthet.

Artiklene våre inneholder annonser

Best I Test – Lindring For Solbrenthet

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste måten å lindre solbrenthet

Hvorfor blir man solbrent, og hvordan behandler vi det?

Solbrenthet er en vanlig sommerforekomst. Men hva forårsaker det? Svaret er UV-stråler. UV-stråler er elektromagnetiske bølger som sendes ut fra solen og kan forårsake solbrenthet, dermed forstyrrer produksjonen av melanin, som er ansvarlig for å gi huden sin naturlige farge. Som et resultat forårsaker det rød, og tørr hud som kan flasse av.

Det er mange produkter som kan hjelpe med å lindre solbrenthet. En av dem er aloe vera. Aloe vera gel bidrar til å berolige huden din og redusere smerte fra solbrenthet fordi den inneholder kjølende egenskaper som kan redusere hevelse og rødhet. Andre produkter inkluderer calamin lotion, som inneholder sinkoksid som en aktiv ingrediens som gir lindring fra kløe og ubehag på grunn av solbrenthet. Et annet produkt er kokossmør som bidrar til å fukte huden din samtidig som den lindrer smerte

Hvilke er de beste produktene for lindring av solbrenthet?

De beste produktene for solbrenthet er de som kan redusere smerte og betennelse, samtidig som de gir fuktighet. Det finnes en rekke produkter og noen av disse inkluderer aloe vera gel, kokosnøttolje, tea tree olje og vitamin E. Disse produktene virker ved å berolige huden og redusere betennelse eller rødhet. Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

No #1  Dr Organic – Aloe Vera Gel

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » 200 ml | Pris kr 119 ,-

dr organic mot solbrenthet

På første plass kommer Dr. Organic sin Aloe Vera Gel. Med en 100% naturlige formel er Dr. Organics Aloe Vera Gel en viktig del av hudpleierutinen din. Den har en umiddelbar avkjølende og beroligende effekt på huden og egner seg godt for kløende hud eller som After Sun.

Med økologiske ingredienser er den av høy kvalitet og bedre enn andre produkter på markedet. 

Dette produktet er et godt valg for sensitiv hud. De er kjent for å ha gode anmeldelser på nettet og den er høyt vurdert av hudleger. Pluss at den er laget kun med naturlige ingredienser.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

No #2 Treemendus – Tea Tree Olje

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse »10 ml » Pris kr 99 ,-

treemendus tea tree olje mot solbrendhet

Treemendous er en produsent av høykvalitets tea tree-oljeprodukter for bruk i lindring av helseproblemer, som å eliminere sopp og hudirritasjon. Tea tree oljen dems er kjent for sin renhet og effektivitet og er veldig bra for solbrennhet og annen hudirritasjon. 

Tea tree olje er noe alle familier burde ha. Det hjelper med å holde mygg unna, men også hjelper med akne, solbrenthet og annen hudirritasjon. Dette går hånd i hånd med sommeren.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

No #3 Urtekram – Kokosolje

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse »425 ml » Pris kr 139 ,-

urtekram mokosolje mot solbrenthet

Kokosolje er veldig bra for huden din, og spesielt hvis du er solbrent. Urtekram gir deg 100% økologisk kaldpresset kokosolje, som deretter raffineres pålitelig ved skånsom bearbeiding. Kokosolje fukter huden og lindrer solbrenthet. Det er også veldig billig. Noen ganger er det simple ofte det beste, og derfor er dette produktet på tredje plass.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

No #4 Cliniderm – Instant Soothing After Sun

(4/5) ⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » 200 ml | Pris kr 106 ,-

cliniderm mot solbrendhet

Cliniderm After Sun Lotion er et høykvalitetsprodukt som vil hjelpe huden din å komme seg etter soleksponering. Cliniderm er et meget anerkjent selskap, med mange gode anmeldelser og mange høykvalitetsprodukter, men dessverre er det ikke for mye informasjon om akkurat dette produktet, så derfor rangerer den litt lavere.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Apotekhjem!

No #5 Dr Sannas – After Sun Lotion

(4/5) ⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » 100 ml » Pris kr 179 ,-

dr sanna mot solbrenthet

Dr. Sannas After Sun Lotion er den perfekte måten å berolige huden din etter en lang dag i solen. Den inneholder kokosolje og eteriske oljer som vil hjelpe mot solbrenthet, noe som er akkurat det du trenger! Desverre har Dr. Sannas ikke for mange anmeldelser på nettet og det inneholder ikke aloe vera, så er nederst på listen våres.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

Gode regler for å unngå solbrenthet

Solen er en kraftig og noe man burde respektere, men det kan være vanskelig å unngå å bli solbrent. Det er imidlertid noen ting du kan gjøre for å forhindre at dette skjer.

  • Bruk solkrem med SPF 30 eller høyere
  • Ha på en hat
  • Hold deg i skyggen så mye som mulig
  • Unngå å være ute mellom 10.00 og 16.00

Men du har nå blitt solbrent, og du har ikke noen produkter tilgjengelig. Hva burde du gjøre når du kommer inn etter en lang dag i solen? 

Det første trinnet er å kjøle ned huden ved å ta en kjølig dusj eller et bad. Dette vil bidra til å redusere betennelse og lindre smerten. 

Det andre trinnet er å ikke forværre det. Hold deg inne og la huden din restutiere. Når du er inne prøv å få tak i noen produkter som kan hjelpe deg, som tea tree olje og aloe vera. Se på vår produktliste for å finne det som passer deg.

Vanlige spørsmål solbrenthet (FAQ)

Hva bøt folk unngå å gjøre når de er solbrent?

Det viktigste å gjøre er å holde seg unna solen. Solbrenthet er forårsaket av overeksponering for UV-stråling, noe som kan føre til hudkreft.
* Når du blir solbrent, er det best åikke gå tilbake i solen på minst 24 timer.
* Dekke alle åpne områder av huden din med klær eller solkrem hvis du trenger å gå ut.
* Unngå alkohol og koffein, da de kan gjøre det vanskeligere for kroppen å kjøle seg ned.

Hva er den beste måten å lindre solbrenthet?

Den beste måten å lindre solbrenthet på er ved å først ta en kald dusj som vil bidra til å redusere hevelse og betennelse og smertelindring. Andre måter å påføre et lindrende produkt på det berørte området og hvis det er for smertefullt ta en reseptfri smertestiller. Lindrende produkter kan du finne på denne artikkelen. 

Hva slags produkter hjelper mot solbrenthet?

Aloe Vera – som er kjent for å være en av de mest effektive behandlingene for brannskader og andre hudsykdommer, som psoriasis eller eksem.
Tea Trea Olje – som er en naturlig olje mot hudirritasjon og vist seg å gi lindring fra solbrenthet med ingen kjente bivirkninger.
Kokosolje –  som gir fuktighet og bekjemper inflammasjon i huden. Den kan også brukes mot solbrenthet, da den kan lindre smerten og gi umiddelbar lindring. 

Referanser

https://fof.se/artikel/2018/6/sa-funkar-solbranna/

Oppdatert 27-12-2022

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.