Hem » Blogg » Beste TRX slynge 2024 » Guide & Test

Beste TRX slynge 2024 » Guide & Test

En TRX-slynge er en type treningsstrikk. TRX (Total-Body Resistance Exercise) er et eget varemerkebeskyttet navn, og kan til en viss grad bli kalt for treningsstrikkenes “forfader”.

Artiklene våre inneholder annonser

TRX-slynge – Historie og fakta

TRX og Randy Hetrick

TRX-slyngen ble oppfunnet av amerikaneren Randy Hetrick. Etter hans uteksaminering fra University of Southern California (USC) meldte han seg inn i den beinharde spesialstyrken NAVY SEALs i den amerikanske marinen. Hetrick tjenestegjorde totalt 14 år i NAVY SEALs, og på slutten var han “Squadron Commander”.

Som en NAVY SEAL soldat/offiser reiste han mye rundt i verden. I lange perioder var han ikke i aktiv i tjeneste, og trengte dermed å trene for å opprettholde den gode fysikken som kreves i en spesialstyrke. Han og styrken reiste ofte med fly, båt og bodde i trange omgivelser. Mangelen på et treningssenter eller lignende gjorde at de måtte nøye seg med klassiske kroppsvektsøvelser som for eksempel armhevinger, chins og situps.

Randy Hetrick kjente at dette ikke var nok, og ville ha en mer variert og intensiv treningsform som fortsatt ikke krevde noe rom eller stort redskap. (Som kommandosoldat funker det ikke å ha med seg en vektstang og vekter i ryggsekken…). Da begynte Hetrick å eksperimentere og lage et slags første-utkast av TRX-slyngen. Dette var i 1997, og den første slyngen besto av et jujutsu-belte og stoffet fra en fallskjerm.

I 2001 avsluttet Hetrick karrieren sin hos NAVY SEALs og begynner på Stanford University der han tar en MBA. Han fortsetter også å utvikle den første versjonen av treningsslyngen. Interessen blant idrettsutøvere og treningsinteresserte økte mer og mer, og i 2004 lanserer han det første produktet fra foretaket kalt for Travelfit, Inc. eller Travel X. TRX-slyngen fikk et større gjennombrudd og allerede i 2009 fantes det på treningssenter i over 60 land med over 1 million brukere.

Hvor kan man kjøpe en TRX-slynge

TRX-slyngen finnes i flere varianter med flere ulike tilbehør. Det enkleste er å kjøpe gjennom norske forhandlere som Gymgrossisten og CDON, i stedet for å kjøpe det fra den offisielle amerikanske siden.

Klikk her for TRX på Gymgrossisten!

Klikk her for TRX på CDON!

Ulike produkter du kan kjøpe:

TRX slynge er best i test
TRX Home 2
  • TRX Home Suspension Training – Standardproduktet som holder for de aller fleste.
  • TRX Pro Suspension Training Kit – Et “profesjonelt alternativ” med ytterligere tilbehør.
  • X-mount – Et festefor vegg eller takk.
  • TRX Fit – En billigere og enklere variant.
  • TRX FORCE Kit Tactical 2.0 – En populær variant som også koster litt mer.
  • TRX Rack – Et komplett stativ til TRX-slyngen så du får det meste ut av treningen.

Sammendrag

En TRX-slynge er et eget navn innenfor kategorien treningsstrikker. Funksjonen er den samme som for en vanlig treningsstrikk, nemlig å utføre øvelser ved hjelp av sin egen kroppsvekt. Da blir det en såkalt instabil trening som forbedrer stabilitet, balanse og styrke i hele kroppen.

Ulempen med en TRX-slynge er at de er dyrere enn vanlige treningsstrikker, til tross for at funksjonene ligner. Klikk her for å se topplista vår med andre billigere treningsslynge!

Fordelen med en TRX-slynge er at de er av høy kvalitet, i tillegg til at de har ekstra mye tilbehør som gjør det mulig å drive med mer variert trening. Man kan si at det er en profesjonell treningsstrikk for de som ikke skremmes bort av prisen.

Oppdatert 28-12-2022