Hem » Blogg » Beste Ashwagandha og KSM 66 2024 » Kjøpsguide

Beste Ashwagandha og KSM 66 2024 » Kjøpsguide

Den adaptogene medisinske planten ashwagandha brukes blant annet for å gi økt stressmestring og skape følelsesmessig balanse. Også du som er ute etter å forbedre fysikken og muskelmassen din kan ha nytte av dette kosttilskuddet.

Selvfølgelig også en ashwagandha best i test toppliste, så dere finner beste ashwaganda å kjøpe!

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Ashwagandha

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste ashwagandha

Hva er ashwagandha og KSM 66?

Ashwagandha pulver og røtter

Ashwagandha, indisk ginseng, er en plante i tusenvis av år har blitt brukt som under legekunsten Ayurveda. Formålet har vært å motvirke stress og gi mental balanse, utholdenhet og energi.

Planten består av en busk med små røde- eller grønnaktige bær, og tilhører familien potetplanter. Roten til busken kan brukes til ulike legemidler. Også plantens blad kan brukes med samme formål.

KSM 66® er et fullspektrum ekstrakt av ashwagandha. Roten er økologisk dyrket og utvinnet med en miljøvennlig teknikk. Ekstraktet inneholder rotens hele naturlige kompleks av aktive stoffer, både vann- og fettløslige. KSM 66-tilskudd har dessuten opp imot ti ganger høyere konsentrasjon av aktive stoffer sammenlignet med visse andre produkter laget av tørket ashwagandharot.

Sånn får du i deg den helsemessige planten

Ashwagandha kan kjøpes som kosttilskudd, enten som tabletter, kapsler eller i pulverform. Ekstraktet i kosttilskudd er som oftest produsert av roten av planten, men kan også være produsert av plantens blader.

Kjøper du ashwagandhapulver kan du blande dette i mat eller en smoothie. Et tips er å blande pulveret i et glass med varm melk rett før legday. Det får kroppen til å slappe av og gjør at du sovner lettere.

Toppliste beste ashwagandha

Vi har tatt fram en toppliste med de beste produktene med KSM 66 akkurat nå, ifølge oss. Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 KSM-66

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 249 ,-

økologisk KSM 66

KSM66® er et klinisk dokumentert fullspektrum ekstrakt av ashwagandha. Råvarene til dette produktet dyrkes på økologisk jordbruk. All produksjon skjer i produksjonsanlegg godkjent for legemiddelsproduksjon. Ekstraktet har i 18 ulike studier vist seg å ha store helsemessige fordeler. Hver kapsel inneholder 300mg ekstrakt.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#2 Ultimate Ashwagandha, Star Nutrition

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 219 ,-

Ultimate ashwagandha fra star nutrition

Dette kosttilskuddet produseres av Sensoril®, som er en av de mest høykonsentrerte ashwagandha-råvarene i dag. Sensoril® er en varemerkebeskyttet  ashwagandhaform som består av ekstrakt fra både rot og blad. Kapslene er blitt beriket med piperin for et beedre opptak. To kapsler inneholder 250mg ashwagandha ekstrakt.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 Ashwagandha – Swedish Supplements

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 168 ,-

Ashwagandha tilskudd fra Swedish supplements

Enda et godt tilskudd som kan kjøpes i Norge.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

Derfor bør du spise ashwagandha

Det blir iblant kalt for “prinsen av Ayurveda”. Dette avhenger av at planten, innen legekunsten, anses for å være allment styrkende, balanserende og får deg til å føle deg yngre.

Ashwagandha er en adaptogen legeplante. Dette innebærer at ashwagandha ekstrakt ikke er vanedannende, men det tilpasser seg ved å normalisere kroppsfunksjonene dine for å skape balanse. De aktive stoffene hjelper kroppen til å tilpasse seg om du utsettes for fysisk eller psykisk stress.

Dokumenterte helsemessige effekter ved inntak av ekstraktet er blant annet økt stressmestring, forbedret fysisk og mental kapasitet, følelsesmessig balanse, økt utholdenhet og muskelmasse ved trening i tillegg til forbedret hjerte-helse. Den økte stressmestringen kommer av at plantens innhold har en spesifikk effekt på stresshormonet kortisol.

Det finnes også studier som viser til forbedret seksuell funksjon hos menn, i tillegg til forbedret helse hos kvinners reproduktive organer ved bruk av ashwagandha. Når det kommer til KSM-66 er alle disse helse-påstandene godkjente og registrerte hos den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, EFSA.

Bilder fra testene våre av Ashwagandha

ashwagandha testat av kosttillskuddogtrening

Flere eksempler på nyttige stoffer og helsekost som vi også har skrevet artikler om er beste Q10 og beste Gurkemeie.

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.

Oppdatert