Hem » Blogg » Beste Treningshansker 2024 » Guide & Test

Beste Treningshansker 2024 » Guide & Test

Et par treningshansker er ikke bare pent og stilig, men de beskytter hendene dine mot vind, træler og sår. I tillegg får du et bedre grep og kan trene mer effektivt. Det finnes mange ulike typer hansker på markedet, designet for alle forskjellige treningsformer. Nedenfor går vi igjennom det meste du trenger å vite i tillegg til å presentere en toppliste med de beste treningshanskene.

Best i Test: Better Bodies Pro Gym Gloves

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er treningshansker?

Treningshansker styrke

Treningshansker er akkurat det det høres ut som, hansker du bruker når du trener. Formålet er å beskytte hendene og gi deg et bedre grep.

På markedet finnes det mange ulike typer treningshansker, laget for ulike typer trening.

Kjøpeguide

Det finnes mange forskjellige varianter av treningshansker, og alle har ulike bruksområder. Forskjellen på hanskenes funksjon er som regel ikke så stor. Men det kan være lurt å kjenne til de ulike typene hansker før du kjøper et par. Tenk over hva du vil bruke hanskene dine til. Holder det med én type, eller trenger du flere typer i treningsbagen?

Gymhansker er laget for å brukes under trening på et treningssenter. Fordelen med et par gymhansker er at de beskytter mot blemmer i hendene, og gir deg et bedre grep ved løft eller når du for eksempel henger i en Pull up bar. Gymhansker er alltid fingerløse.

Crossfit-hansker har, til forskjell fra gymhansker, hele fingre. Ellers er formålet det samme, å beskytte hendene og gi deg et bedre grep.

OCR (Obstacle Course Racing) hansker er, akkurat som crossfit-hansker, heldekkende. De er laget for å gi deg et skikkelig godt grep når du jobber deg gjennom en hinderløype eller lignende. Formålet er også å beskytte hendene.

Løpehansker har som formål å holde hendene varme under løpetreningen. Hanskene er relativt tynne og heldekkende. Det finnes også litt tykkere løpehansker til vintertrening.

Sykkelhansker har som formål å holde hendene varme når du sykler, i tillegg til å gi deg et godt grep rundt sykkelstyret. Hanskene beskytte også hendene fra blemmer. Det kan også være en fordel når du trener på treningssykkel innendørs.

Boksehansker er en helt annen type hansker enn de vi har nevnt ovenfor. Siden formålet er å beskytte dine og motstanderens hender ved slag er hanskene forsynet med en tykk polstring. Du bør selvfølgelig også bruke dem når du slår mot en boksesekk eller lignende.

Toppliste

Vi har satt sammen en liste over de hanskene vi synes er best i hver kategori. Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

Better Bodies Pro Gym Gloves

beste treningshanskene for trening på gym!

Dette er de beste treningshanskene for trening på treningssenter. De er laget av ordentlig holdbar lær og fleksibel elastan. Dette gir hendene dine optimalt med beskyttelse, et godt grep og komfort. Du kan selv justere passformen ved hjelp av en borrelås ved håndleddene.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Sjekk også den billigere varianten Basic Gym Gloves på: Gymgrossisten!

OMPU – OCR & outdoor glove

OCR & outdoor hansker

De beste OCR-hanskene kommer fra produsenten OMPU. De er designet med et unikt mønster i håndflaten for å gi deg et godt grep, og for å beskytte hendene dine mot røffe miljøer og værforhold. Grepflaten i gummi er designet med tanke på både grep og komfort. Hanskene puster godt, og holder varmen selv under vått og kaldt vær.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Everlast Boksehansker

Boksehansker

Dette er et par ordentlige gode treningshansker for deg som driver med kampsport. De passer for alle, fra nybegynnere til de mer profesjonelle. Hanskene er laget av okse-lær, og er polstret med skumplast. Tommelen er påsydd for å minimere risikoen for skader. Hanskene finnes i tre forskjellige størrelser. 12 ounce, 14 ounce og 16 ounce.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

The North Face

Treningshansker for løping

De beste løpehanskene kommer fra The North Face. Fordelen med disse hanskene er at de holder hendene dine varme uansett vær, og er utstyrt med både reflekser og touch-funksjon for bruk av smarttelefoner.

Grib Grab Shark

beste sykkelhanskene

Dette er de beste sykkelhanskene ifølge oss. De er laget av et veldig slitesterkt materiale og er utstyrt med gelékuler under håndflatene for å redusere risikoen for blemmer. Et pluss for de reflekterende detaljene som øker synligheten.

Fordeler med et par treningshansker

Treningshansker beskytter hendene dine når du trener. Det er ekstra viktig når du håndterer redskap som er harde og grove, og når du trener mye. Om du ikke har hansker kan du regne med å få blemmer, hard hud og sår i hendene dine. Også sykkeltrening kan slite mye på hendene dine da friksjonen mot gummien på styret kan gi deg blemmer og sår.

Hanskene beskytter også mot kulde ved kaldere vær. Spesielt treningshansker laget for løping og sykling pleier å være designet for å beskytte mot fuktighet og kulde.

Har du et par hansker når du trener får du dessuten et mye bedre grep. Du slipper problemet med at håndsvette gjør så du mister grepet. Dermed kan du utføre øvelsene dine mer stabilt og effektivt.

Lykke til med å finne et par skikkelig gode hansker!