Hem » Blogg » Beste Fettforbrennere 2024 – Fakta og test

Beste Fettforbrennere 2024 – Fakta og test

Fungerer egentlig fettforbrennere? Ja faktisk så gjør de det! I denne artikkelen vil du vite hvorfor og hvordan de gjør fungerer.

Tilskuddene som vi skal gå igjennom i denne artikkelen er klinisk testet og vist seg å være effektive for å hjelpe folk å gå ned i vekt. Les videre for å finne hvilke som er de beste fettforbrennere på markedet i dag.

Artiklene våre inneholder annonser

Best i Test – Beste Fettforbrennere

Du kan lese mer om de beste produktene og vår test nedenfor.

beste fettforbrennere

Hva er en fettforbrenner?

Fettforbrennere er en type kosttilskudd som brukes til å hjelpe folk å gå ned i vekt ved å øke kroppens metabolisme, eller forbrenning som det også kalles. De kan enten være reseptbelagte eller reseptfrie, avhengig av personens behov, men de vi skal snakke om er reseptfrie og 100% trygge. Disse kosttilskuddene tas ofte før trening, under trening eller sammen med måltider.

Markedet for fettforbrennere vokser eksponentielt. Det finnes mange forskjellige typer fettforbrennere, men ikke alle fungerer på samme måte. Noen kan ha appetittdempende egenskaper, andre kan være sentralstimulerende midler, mens andre kan være antioksidanter eller inneholde ingredienser som hjelper med vekttap på andre måter. Så hvem passer for deg?

Når du skal velge riktig fettforbrenner så er det noen faktorer å ta i betraktning, for eksempel din nåværende vekt, treningsmål og kosthold. Den beste måten å bestemme hvilken fettforbrenner som er riktig for deg, er ved å eliminere de som ikke passer dine behov og deretter velge den som gjør det.

Det finnes mange forskjellige typer fettforbrennere der ute – noen fungerer bedre på enkelte mennesker enn andre. For eksempel, hvis du leter etter et naturlig produkt uten bivirkninger, kan et naturlig urtetilskudd som bukkehornkløver være bedre for deg, i stedet for et sentralstimulerende middel, som koffein.

Hva slags ingredienser er i en fettforbrenner?

De vanligste fettforbrenner ingrediensene er:

 • Koffein
 • Grønn teekstrakt
 • L-Karnitin
 • Yohimbine
 • Fiber

Det er viktig å merke seg at ikke alle disse ingrediensene finnes i hvert fettforbrenner tilskudd, og disse ingrediensene har forskjellige funksjoner til forskjellige mennesker. La oss gå igjennom disse, og se hvordan de hjelper deg.

Koffein og andre sentralnervestimulerende midler

Koffein og stimulerer sentralnervesystemet og øker frigjøringen av adrenalin. Dette kan bidra til å bryte ned fettcellene i kroppen din raskere og forbedre stoffskiftet. Koffein gjør deg også mer våken som kan hjelpe med vekttap ved å øke energinivået og redusere appetitten.

L-Karnitin

L-Karnitin hjelper med fettforbrenningen ved å transportere fettsyrer inn i mitokondriene hvor de brytes ned for energi. Det bidrar også til å regulere blodsukkernivået og redusere insulinresistens.

De beste naturlige kildene til L-Karnitin er rødt kjøtt, sjømat og meieriprodukter.

Yohimbine

Yohimbine er en alfa-2-reseptorantagonist. Dette betyr at den virker ved å blokkere alfa-2-reseptorene i kroppen, som er ansvarlige for å regulere fettcellene dine. Dette fører til at mer fett forbrennes av kroppen, som da fører til vektnedgang.

Fiber

Fiber er et karbohydrat som finnes i planter. Det kan hjelpe med vekttap ved å få deg til å føle deg mett. Når du spiser fiber, bremser det fordøyelsen av andre matvarer i magen ved å absorbere vann og skape bulk når det beveger seg gjennom fordøyelsessystemet. Dette gjør at du føler deg mett over lengre tid, noe som kan hjelpe med vekttap.

Hva er de beste fettforbrennerene?

I følge oss så er det flere faktorer som tilsier hvem fettforbrenner som er best i test. Først ser vi på hva den inneholder, men også pris og kundeanmeldelser.

#1 Star Nutrition – Ultimate L-Carnitine
90 tabletter

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 249 ,-

star nutrition l-carnitine

L-Karnitin har blitt studert utrolig mye og har vist til å ha en positiv effekt på fettforbrenning, så hvis du ser etter et produkt som er bevist til å fungerer så hadde jeg gått for denne. 

Mange andre produkter har en miks av forskjellige ingredienser, men ikke alle av ingrediensene har blir forsket på like mye. Her vil du ikke ha det problemet.  L-Karnitin er ikke et sentralstimulerende middel, så du vil ikke føle noe krasj og det kan i tilfeller også hjelpe med søvn.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 Protein.no – Burner 150 kapsler

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 499 ,-

protein.no bodyfat burner

Ser du etter en fatburner som vil gi deg masse energi? Hvis du går ned i vekt, er det normal å slite med lite energi, siden du er i kaloriunderskudd. Dette produktet vil hjelpe deg med akkurat dette! Det inneholder en blanding av flere aminosyrer og sentralstimulerende stoffer som koffein, som vil vil hjelpe med energi. Og det inneholder B-vitaminer! Mange som føler seg sliten mangler faktisk bare B-vitaminer.

Ser du etter litt ekstra hjelp med dietten din så er dette en fantastisk løsning.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Protein.no!

#3 Pakke fettforbrennere– Fettförbränning Kickstart

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 410 ,-

fettforbranning start

30-dagers Fettforbrenningspakket er et omfattende tilskuddsprogram designet for de som er seriøse om trening og ønsker å oppnå tydelig definerte muskler uten å miste muskelmasse. Dette grunnpakket er ideelt for de som allerede har en etablert treningsrutine og ønsker å fremheve muskulaturen.

Fettforbrenningspakket inneholder:

 • Core CLA: Bidrar til å motvirke lagring av fett i fettvev.
 • Diet Carnitine: Spiller en viktig rolle i fettomsetningen.
 • BURN: Forbedrer ytelse, reduserer appetitt og øker fettforbrenningen.

Hvordan fungerer kosttilskuddene:

 • Core CLA: En omega-6 fettsyre som hemmer enzymer involvert i fettlagring, samtidig som den fungerer som en antioksidant.
 • Diet Carnitine: Bidrar til omsetning av fettsyrer til energi, inneholder 1500 mg rent L-karnitin per dosering.
 • BURN: Inneholder kolin som er en del av fettmetabolismen, og krom som hjelper til med å regulere blodsukkernivåene.

Doseringsskjema:

 • Core CLA: 1 kapsel om morgenen og 1 kapsel om kvelden.
 • Diet Carnitine: 2 kapsler før trening (eller 2 kapsler om morgenen på hviledager).
 • BURN: 2 kapsler om morgenen og 2 kapsler før trening (ikke mer enn 5 timer mellom doser og unngå inntak etter 19.00).

Produkter i pakket:

 • CORE CLA: 1000 mg CLA per kapsel, med minst 80 % aktive isomerer.
 • BURN: Inkluderer kolin for fettmetabolisme og krom for blodsukkerregulering, tilgjengelig med og uten koffein.
 • DIET CARNITINE: 1500 mg rent og lett absorberbart L-karnitin per dosering.

Anmeldelse av bruker Patrik indikerer at tilskuddene fungerer godt, men understreker viktigheten av hard og riktig trening som grunnlag for effekten.

Dette fettforbrenningspakket er en integrert løsning for å maksimere fettforbrenning og opprettholde muskelmasse, spesielt designet for de som ønsker å kombinere et aktivt treningsregime med effektive kosttilskudd.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svenskt Kosttillskott!

#4 Weider – Fat Burner 120 kapsler

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 175 ,-

weider fettforbrennere

Hvis du ser etter en billig fettforbrenner som kan hjelpe deg, så har du et bra produkt her. Kundeanmeldelsene er fornøyde og flere har sett resultater. Du finner flere bra ingredienser i dette produktet, som L-karnitin og koffein, men desverre er det litt lite for å gå en optimal effekt, og derfor er den nederst på listen. Men hvis du ser etter et billig produkt som vil gi deg litt effekt, så vil denne hjelpe deg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

gå ned i vekt med fettforbrennere

Sammendrag

Så hvem burde du velge? Den beste fettforbrenneren er en som fungerer for deg. 

Her har du noen spørsmål som kan veilede deg til hva slags produkt du skal velge:

 • Har jeg søvnproblemer?
  – Ikke velg fettforbrenner med sentralstimulerende midler. L-Karnitin er ikke sentralstimulerende og det kan i tilfeller hjelpe med søvn. Et godt valg da hadde vært Star Nutrition – Ultimate L-Carnitine.
 • Ser jeg etter å få mer energi, mens jeg går ned i vekt?
  – Pass på å velg en fettforbrenner som vil hjelpe med dette. Protein.no sin Burner passer godt for dette. Det har Tyrosin, Koffein, flere B-vitaminer og Krom som vil hjelpe deg å ha masse ekstra energi!

Det finnes mange forskjellige typer fettforbrennere på markedet, og det er viktig å gjøre research før du kjøper. Det er også viktig å finne et produkt som kan fungere med din kroppstype og livsstil, men forhåpentligvis så fikk du litt veiledning igjennom denne artikkelen, så du kan ta det riktige valget for deg.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hjelper fettforbrennere med vekttap?

Ordet ”fettforbrenner” er et begrep som brukes for å beskrive et produkt som er ment å hjelpe med vekttap ved å forbrenne fett. Disse produktene inneholder vanligvis koffein eller andre sentralstimulerende midler, eller midler som øker forbrenningen på andre måter, og dette kan hjelpe med vektnedgang.

Hva er noen vanlige fettforbrennere?

Noen vanlige fettforbrennere er koffein, L-Karnitin og Yohimbine, samt forskjellige urter.
Den mest populære fettforbrenneren er koffein. Det har blitt brukt i århundrer for å øke energinivået og hjelpe til med vekttap.
En annen populær fettforbrenner er L-karnitin som hjelper med fettforbrenningen ved å transportere fettsyrer inn i mitokondriene hvor de brytes ned for energi.

Har fettforbrennere bivirkninger?

Fettforbrennere er kosttilskudd som kan hjelpe folk å gå ned i vekt. Men det er noen bivirkninger ved dem. Noen av disse bivirkningene inkluderer humørsvingninger, hjertebank og søvnløshet. Mange av symptomene kommer av koffein, så hvis du ser etter minst mulig bivirkninger så velg L-Karnitin, som har veldig få bivirkninger. Star Nutrition – Ultimate L-Carnitine er et fantastisk valg.

Kilder

 1. Do Fat Burners Actually Work? Here’s What Experts Say https://health.clevelandclinic.org/do-fat-burners-work/
 2. Fat burners: nutrition supplements that increase fat metabolism
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21951331/
 3. Do Fat Burners Work? Efficacy of Supplements and Creams
  https://www.healthline.com/health/do-fat-burners-work
 4. Fat Burners 101 – PhD Nutrition
  https://www.phd.com/perform-smart/fat-burners-101/

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.

Oppdatert