Hem » Blogg » Beste Blodtrykksmåler 2024 » Guide & Test

Beste Blodtrykksmåler 2024 » Guide & Test

Høyt blodtrykk påvirker ikke alltid allmenntilstanden, og kan ofte forbli uoppdaget. På sikt medfører det en risiko for hjerte- og karsykdommer. Med en egen blodtrykksmåler kan du enkelt sjekke blodtrykket og på den måten forebygge sykdommer.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Blodtrykksmåler
Best i Test – Beurer Blodtrykksmåler

Hva er en blodtrykksmåler?

En eldre dame som prøver å måle blodtrykket hjemme

Det er rett og slett et apparat som måler blodtrykket ditt. Den blir brukt til undersøkelser i helsevesenet, for eksempel ved legesjekker. Du kan også kjøpe blodtrykksmålere til hjemmebruk.

Blodtrykket er det trykket som oppstår i blodårene når blodet pumpes fra hjertet, ut i kroppen og tilbake til hjertet. Det såkalte overtrykket kalles systolisk trykk, og undertrykket kalles diastolisk trykk.

Ved høyt blodtrykk blir jobben til hjertet tyngre, noe som medfører risiko for hjerte- og karsykdommer i tillegg til nyreproblemer. Dette kan du forebygge med forandringer i livsstil og behandling med medisiner. Det er det systoliske trykket som forutsier risikoen for komplikasjoner best.

Hva forteller en måler?

Du bør kontrollere blodtrykket ditt med en blodtrykksmåler minst hvert eller hvert andre år. Om du allerede har høyt blodtrykk er det en stor fordel å kunne måle det hjemme siden du da har behov for å måle det noen ganger i måneden.

En blodtrykksmåler angir overtrykk og undertrykk. Overtrykket kalles systolisk trykk, og undertrykket kalles diastolisk trykk. Blodtrykket måles i millimeter kvikksølv, mm Hg, og angis som for eksempel 120/80.

Det er overtrykket som best forutsier risikoen for sykdom. Overtrykket stiger med alderen og alt ettersom veggene i blodårene stivner. Om overtrykket er høyere enn 140 mmHg når undertrykket er lavere enn 90 mmHg har du høyt blodtrykk. Når du måler hjemme bør blodtrykket helst ligge under 135/80.

Et høyt undertrykk kan først og fremst være skadelig for yngre mennesker. Mens et høyt overtrykk innebærer en større risiko enn når begge trykkene er høye.

Toppliste blodtrykksmålere best i test

Vi har listet opp de, ifølge oss, beste blodtrykksmålerne til hjemmebruk.  Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

Best i Test
Beurer Blodtrycksmätare BC28
9.7/10Our Score

Vi tror

Beurer Blodtrycksmåler BC28 er en god blodtrycksmåler som vi virkelig anbefaler. Ifølge brukere er den enkel å bruke, har et pent design og gir nøyaktige målinger. En av de største fordelene med BC28 er at den har en integrert hjertefrekvensmåler, noe som gjør den ideell for personer som ønsker å holde øye med sin helse.

En annen fordel er at BC28 har en stor, lettlest skjerm og målinger kan lagres og synkroniseres med en app for enkel overvåkning over tid. BC28 er også veldig kompakt og lett, noe som gjør den enkel å ta med på reiser.

Det er imidlertid en ulempe med BC28, og det er at den trenger 4 AAA-batterier for å fungere, noe som kan bli dyrt på sikt.

Spesifikasjoner:

 • Måling av blodtrykk og hjertefrekvens
 • Stor, lettlest skjerm
 • Målinger kan lagres og synkroniseres med en app
 • Kompakt og lett
 • Krever 4 AAA-batterier
 • Pris: 269 kr

Siden inneholder reklame

OroMed Blodtrykksmåler ORO-N1 Basic
9.2/10Our Score

Vi tror

OroMed Blodtrykksmåler ORO-N1 Basic er en prisgunstig og enkel å bruke blodtrykksmåler som har fått gode anmeldelser fra brukere. En fordel med denne enheten er at den er enkel å bære med seg og har en stor, lettlest skjerm. Brukerne setter også pris på at den gir nøyaktige og raske måleresultater.

En ulempe er at noen brukere har rapportert at mansjetten er litt for liten, noe som kan føre til at måleresultatet ikke alltid er helt nøyaktig.

Spesifikasjoner:

 • Måleområde: Systolisk trykk: 60-260 mmHg<br>Diastolisk trykk: 40-199 mmHg
 • Måleøyeblikk: Automatisk måltrykk og pulsmåling
 • Størrelse: 130x80x50 mm
 • Vekt: 190g (inkludert batteri)
 • Batteri: 2 x AAA-batterier
 • Pris: 339 kr

Siden inneholder reklame

Beurer BM45

Vårt valg av blodtrykksmåler best i testen

Dette er en lett håndterlig og helautomatisk blodtrykksmåler for overarmen (22-36 cm). Den har et stort display som viser pulsen og blodtrykket ditt, både systolisk og diastolisk. Det finnes dessuten en funksjon som gjør at du kan se hvordan bldotrykket ditt har vært de siste syv dagene. Måleren kan også regne ut en gjennomsnittsverdi av de lagrede målingene. Måleren slår seg av automatisk etter bruk.

Klikk her for å lese mer og se beste pris hos Svenskt kosttilskott!

Klikk her for å lese mer og se beste pris hos CDON!

Braun iCheck 7

En veldig god blodtrykksmåler fra braun

En litt dyrere blodtrykksmåler som gir en rask og smart avlesing av blodtrykket ditt. Du kan få hjelp til å tyde tallene med hjelp av et fargekodet hjertesymbol som baseres på WHOs retningslinjer. Måleren har et utviklet system for korrekt plassering på armen, og avlesingen begynner først når du har plassert måleren riktig. Vi vil gi den en ekstra stjerne i margen for muligheten til å synkronisere blodtrykksmåleren med appen Healthy Heart via bluetooth.

Klikk her for å lese mer og se beste pris hos CDON!

#3 Beurer blodtrykksmåler BC32

En veldig god måler for håndleddet, for å se om du har normalt blodtrykk.

Dette er en helautomatisk blodtrykksmåler for håndledd (13,5-19,5 cm). Den har #WHO-indikering” og gjennomsnittsfunksjoner. Denne måleren kan også gjenkjenne og varsle om uregelmessig hjertevirksomhet. På det store displayet vises systolisk og diastolisk blodtrykk, i tillegg til puls. Blodtrykksmåleren slår seg av automatisk etter bruk.

Klikk her for å lese mer og se beste pris hos CDON!

Fordelene

Med en egen blodtrykksmåler kan du ha kontroll på blodtrykket ditt. Da får du muligheten til å reagere i god tid om du ser forandringer. Et tips kan være å måle blodtrykket i noen dager før du tar en pause. Da måler du trykket morgen og kveld i 5-10 dager. Det er lett å bli alt for fokusert på tallene når man har en så lett tilgjengelig og lett håndterbar måler hjemme.

Ofte holder det å legge om livsstilen din om du bare har litt for høyt blodtrykk. Kanskje du trenger å gå ned i vekt? En nedgang i vekt på bare noen få kilo kan senke blodtrykket ditt. Trener du ikke regelmessig kan dette også være en avgjørende faktor. Regelmessig trening kan senke blodtrykket ditt. Du kan også trenge å se over alkoholforbruket ditt. Ved å drikke mindre alkohol kan du betydelig senke blodtrykket ditt.

Har du for høyt blodtrykk bør du også kontakte legen din. I kombinasjon med andre sykdommer som diabetes, eller om du har hjerte- og karsykdommer i familien pleier man å se mer alvorlig på et høyt blodtrykk. Det kan også  hende at du trenger medisiner. Det finnes ingen fastslått grense for når du trenger medisiner mot høyt blodtrykk, men ved et blodtrykk på 160/100 mmHg eller høyere pleier man som regel å få utskrevet tabletter.

Høyt blodtrykk blir ofte ikke oppdaget før en måling ettersom det ikke alltid påvirker den generelle helsen. Dermed kan det være ekstra lurt med en egen blodtrykksmåler. Det er tross alt ganske vanlig med høyt blodtrykk. Man anslår at omtrent 15 prosent av den voksne befolkningen i Norge har det, hvor de fleste ikke merker det. Det er ikke blodtrykket i seg selv som er farlig, men risikoene det medfører.

Oppdatert 28-12-2022