Hem » Blogg » Beste Treningsbag 2024» Guide & Test

Beste Treningsbag 2024» Guide & Test

Du som liker å ha litt kontroll på tingene dine er sikkert klar over hvor viktig det er med en god og funksjonell treningsbag. Er den “preppet” med de riktige tingene er du alltid klar for en treningsøkt, som igjen senker terskelen for å komme seg i gang med treningen.

Best i test: Jerome Gym Bag, black/red, Gorilla Wear

Artiklene våre inneholder annonser

Kjøpeguide

Når du skal kjøpe en treningsbag/gymbag finnes det et par ting du burde se etter. Først og fremst må du tenke over hvordan du har tenkt å bruke den.

Hva du trenger du plass til i bagen din? Dette avgjør størrelsen på bagen. Du trenger ofte en større bag enn det du tror. Tenk på at du vil kunne pakke ting som det alltid er greit å ha, som gnagsårplaster, hodetelefoner, hårstrikker (om du har langt hår), tørrsjampo og deodorant. Om du er mer ute etter en gymbag trenger du kanskje også plass til løftebelte, drareimer og flytende magnesium.

Det er ganske fint om bagen har mange lommer. Det betyr at du lett finner ting i den og finner det du trenger. Vi synes det er bra om bagen har en ytterlomme du for eksempel kan ha busskort, treningskort, telefon og nøkler i. Inni bagen kan det gjerne være lommer til for eksempel sko, shakes, klær og tilbehør.

Bagens materiale avhenger av hva som er mest praktisk for deg. En tøybag er det lett å vaske i maskinen. Det finnes også materialer det er lett å tørke av med en klut om du heller foretrekker det. Bruker du en tøy- eller plastpose til de våte eller svette klærne før du legger dem i bagen, er ikke behovet for å vaske bagen like stort.

Hvordan kommer du deg til treningssenteret/lokalet? Dette har betydning for reimene på gymbagen. Kjører du bil eller reiser kollektivt fungerer det sikkert fint å bare henge bagen over skulderen. Skal du derimot sykle eller gå et stykke vil du nok heller bære bagen som en sekk.

Sist, men ikke minst, må du selvfølgelig velge en bag som passer lommeboken din. Det finnes fine bager av god kvalitet i de fleste prisklasser. Generelt kan man si at de litt dyrere bagene er litt mer holdbare og litt flere funksjoner, som for eksempel ekstra lommer.

Toppliste treningsbag

Nedenfor har vi listet opp de beste treningsbagene akkurat nå ifølge oss. Vi har sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere, pris, kvalitet og funksjonalitet.

#1 Jerome Gym Bag, black/red, Gorilla Wear

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutik!

#2 Better Bodies Gym Bag

Better Bodies Gymbag

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 Swedish Supplements Duffelbag

En bra treningsbag

Derfor trenger du en treningsbag

Fordelene med en dedikert gymbag er mange. For det første gjør det at det blir enklere å holde kontroll på tingene sine. Du vet alltid hvor du har treningsutstyret, både hjemme og på treningssenteret. Du er alltid klar for en ny treningsøkt, og terskelen for å komme seg ut blir betydelig kortere.

Ikke undervurder effektene av å ha en fin treningsbag. Det er omtrent det samme som at du vil føle deg fin og fresh på treningssenteret. En fin gymbag gir deg litt ekstra selvtillit. Det blir alltid litt artigere å trene. Sist, men ikke minst, er en treningsbag viktig så du slipper irritasjonsmomentet med å pakke treningsutstyret i forskjellige vesker og poser. En vanlig ryggsekk får som regel ikke plass til alt du trenger, ikke et bærenett heller. Det betyr at du blir nødt til å pakke sko i én veske, og andre ting i en annen. Vanskelig å holde styr på, vanskelig å få med seg og en skikkelig nedtur.

Oppdatert