Hem » Blogg » Beste Crosstrainer 2024 » Guide & Test

Beste Crosstrainer 2024 » Guide & Test

Crosstraineren er en av de mest populære kardiomaskinene – og av god grunn. Den gjør det mulig for ordentlig god kondisjonstrening siden samtlige av kroppens muskler aktiveres. Siden hele kroppen i prinsipp belastes samtidig øker også energiforbruket.

I denne artikkelen får du den informasjonen du trenger om treningsredskapet crosstrainer. Vi har også funnet fram en kjøpeguide og en toppliste med best i test markedets beste crosstrainere ifolge oss!

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Crosstrainer

Best i Test – Essensiell crosstrainer

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste crosstrainer norge

Hva er en crosstrainer?

En crosstrainer er en av de beste kondisjonsmaskinene!

En crosstrainer er en treningsmaskin som du bruker for å trene hele kroppen din. Ved hjelp av maskinen gjør du bevegelser som etterligner gåing og trappegåing. Bevegelsene minner også litt på å gå på ski.

Du beveger føttene i en elliptisk bane samtidig som du fører armene fram og tilbake ved hjelp av to håndtak. Utenom armer og ben trener du mage- og ryggmuskler også. En økt gir deg altså ordentlig god kondisjonstrening og et høyt kaloriforbruk.

En crosstrainer kalles for en elliptical trainer eller elliptical machine på engelsk, og kan derfor kalles en ellipsemaskin på norsk.

Kjøpeguide til den beste crosstraineren for deg!

Siden en crosstrainer er en veldig populær treningsmaskin både hjemme og på treningssentre verden over er utvalget på markedet veldig stort. Det finnes alt fra billige hjemmemaskiner til noen tusenlapper til avanserte modeller for over 40 000kr.

Ved kjøp kan du gå ut i fra disse fire viktige spørsmålene:

 • Hvor stort budsjett har du?
 • Hvem skal bruke maskinen? Er det bare du eller er dere flere?
 • Hvor ofte skal du/dere bruke den?
 • Hva foretrekker du – rolige eller harde og intensive økter?

Generelt sett er en dyrere crosstrainer av høyere kvalitet og er mer stabil. Derfor bør du unngå de billigste budsjettmodellene. Spesielt om dere er flere som skal bruke maskinen og om du/dere skal bruke den mye. Har du bare tenkt å bruke den litt nå og da, som et tillegg til annen trening, kan du kjøpe en litt billigere modell og dermed spare en del penger.

Beste kjøpt i best i test crosstrainer

Nedenfor har vi satt sammen en liste over markedets tre beste crosstrainere i 2022 ifølge oss. Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

Best i Test
Essensiell crosstrainer
9.7/10Our Score

Vi tror

Essensiell crosstrainer er en populær treningsmaskin som mange brukere synes å være veldig fornøyde med. Mange synes at den gir en god treningsøkt og at den er enkel å bruke. Det synes også som om mange setter pris på den komfortable seteplassen og de ulike motstandsnivåene som finnes å velge mellom.

Noen av de største fordelene med Essensiell crosstrainer er at den gir en god treningsøkt for både overkroppen og beina, at den er enkel å bruke og at den er komfortabel å sitte på. En annen fordel er at den tar opp relativt lite plass og at den er enkel å flytte rundt.

En ulempe som noen brukere har nevnt, er at den kan føles litt ustabil når man bruker den med høye motstandsnivåer. Det er også viktig å merke seg at Essensiell crosstrainer ikke er den billigste treningsmaskinen på markedet.

Spesifikasjoner:

 • Mål: Lengde: 180 cm, Bredde: 60 cm, Høyde: 170 cm
 • Vekt: 35 kg
 • Mulighet for å velge mellom 8 ulike motstandsnivåer
 • Skjerm som viser tid, kaloriforbrenning, avstand og hastighet
 • Mulighet for å justere seteplassen og håndtakene for en mer komfortabel treningsøkt
 • Maksimal brukervekt: 110 kg
 • Pris: 4374 kr

Siden inneholder reklame

Loxon XTR Crosstrainer
8.7/10Our Score

Vi tror

Loxon XTR Crosstrainer er en høykvalitets crosstrainer som har fått mange positive anmeldelser fra brukere. Mange har nevnt at maskinen føles stabil og lager minimalt med lyd, noe som gjør den egnet for bruk hjemme.

Fordeler:

Mange programmer og nivåer å velge mellom for å øke eller redusere vanskelighetsgraden på treningen
Enkel å bruke og justere innstillinger med den digitale skjermen
God kvalitet og stabilitet
Lav lydnivå
Ulemper:

Kan være ganske stor og kreve mye plass
Prisen kan være høy for noen

Spesifikasjoner:

 • Motstand: Magnetisk, 16 nivåer
 • Steglengde: 51 cm
 • Håndpulsmåler: Ja
 • Skjerm: Digital
 • Mål: L 200 x B 75 x H 170 cm
 • Vekt: 71 kg
 • Maksimal belastning: 150 kg
 • Pris: 15949 kr

Siden inneholder reklame

Abilica WinElip Cruise

Den beste crosstraineren for deg med stramt budsjett!

Dette var den beste crosstraineren i 2019, 2020, 2021, 2022 ifølge oss, og den er minst like bra nå! Du får en avansert maskin av skikkelig god kvalitet til en lav pris.

Lønner seg både for oppvarming og kondisjonstrening. Maskinen har en elektronisk justerbar motstand på 32 forskjellige nivåer og en data med 12 forhåndsinnstilte treningsprogram.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Bowflex Max Trainer M3

Dette er en crosstrainer best i test!

Det selvsagte valget for deg som ikke blir begrenset av pris. Treningsmaskinen har 20 forskjellige motstandsnivåer og 10 valgbare treningsprogram som gir deg muligheten til en variert og utfordrende treningsøkt. Denne crosstraineren har gjort suksess over hele verden takket være den høye kvaliteten og det robuste og komfortable designet.

På pluss-siden har du også den lettvinte treningsdataen, det elektromagnetiske bremsesystemet, det medfølgende pulsbeltet og den innebygde vifta. Akkurat som Xterra Fitness FS3.9E har denne maskina hellende fotpedaler (2° innover) for en mer ergonomisk trakking.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Abilica – Crosstrainer Stream Journey

Abilica Stream Journey

Abilicas toppmodell til hjemmebruk. Den veier 62 kg, og utformingen dens gjør den stabil.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Å tenke på ved et kjøp av en crosstrainer

Nedenfor har vi listet opp de viktigste tingene du burde tenke på ved et kjøp.

Svinghjulets plassering

I dag er det vanligst at svinghjulet er montert i front. Men det finnes også modeller der det er montert bak eller i midten. Framhjulsdrevne modeller har en rettere og mer skånsom gang enn bakhjulsdrevne, som skaper minimal belastning på knærne dine. Framhjulsdrevne modeller koster også generelt sett litt mer enn bakhjulsdrevne maskiner.

Steglengden

Steglengden er en viktig faktor

Steglengden pleier å variere mellom 30 til 50cm. Generelt sett kan man si at de billigere maskinene har en kortere steglengde enn de som er litt dyrere.

Tenk på at steglengden skal stemme overens med din egen steglengde. Jo høyere du er jo større steglengde har du. Velg en maskin som passer for deg for å få en optimal komfort og unngå skader.

Motstandsreguleringen

En crosstrainer har enten en manuell eller elektronisk motstand. I dag er det mest vanlig at maskina blir utstyrt med elektronisk motstand. Det pleier å være de enkleste modellene som har manuell regulering. Fordelen med elektronisk motstand er at maskinen blir lettere å bruke, og motstanden kan kobles til pulsen din, forutsatt at crosstraineren din støtter pulsmåling.

Bremsene

Bremsene kan være elektromagnetiske eller permanentmagnetiske. Man foretrekker elektromagnetiske bremser siden disse ikke har noen bevegelige deler. Dette spiller inn på holdbarheten. Bevegende deler risikerer å slites ut i lengden, spesielt ved hardt bruk.

Pulsmåling

De aller fleste crosstrainere er utstyrt med pulsmålere, enten via håndtakene eller et separat pulsbånd. Ved hjelp av denne funksjonen kan du skreddersy treningen din.

Om du i tillegg kan koble sammen pulsmåleren med motstanden gjennom ulike treningsprogram har du optimale forutsetninger for effektive treningsøkter.

Sammendrag

En crosstrainer er et treningsredskap for deg som vil trene hele kroppen og samtidig forbedre kondisjonen din. Det er et lettvint treningsredskap og en skikkelig effektiv maskin til hjemme-treningen.

Det du bør tenke på før innkjøp er hvor mye penger du vil bruke på maskinen og hvor mye du har tenkt å bruke den. Man kan generelt si at du få en mer stabil maskin som tåler høy belastning av god kvalitet om du overser budsjettvarianten.

En crosstrainer er som regel utstyrt med forskjellige finesser, som fotpedaler med 2° helling og pulsmålere. Noen modeller er utstyrt med ekstra finesser. Hva sier du om en innebygd vifte som ekstra komfort? Gå ut ifra de egenskapene du selv synes er viktige for å så bedømme om en spesifikk modell lever opp til kravene dine. Lykke til!

Hvis du er interessert i en crosstrainer, kan du også være interessert i å lese om en trappemaskin eller kanskje en tredemølle.

Oppdatert 28-12-2022