Hem » Blogg » Beste Rosenrot 2024 » Kjøpeguide

Beste Rosenrot 2024 » Kjøpeguide

Føler du deg trøtt eller utslitt? Eller kanskje du trenger å øke prestasjonsevnen din? Rosenrot er en plantemedisin og et kosttilskudd som brukes pågrunn av dems oppkvikkende effekter, og for å øke mentale ytelse.

Rosenrot sine unike egenskaper hjelper kroppen med å lettere tilpasse seg ulike faktorer, så i denne artikkelen går vi igjennom alt du trenger å vite om denne plantemedisinen. Dessuten presenterer vi en liste med beste rosenrot tabletter og hvem som er best i test ifølge Kosttilskudd og trening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Rosenrot

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste rosenrot norge

Hva er rosenrot?

Rosenrot, også kjent som Arctic Root, er en plante som vokser i de fleste steder i verden, blant annet i Nord-Europa. I Norge vokser den først og fremst i fjellene, men du finner dem også nærmere kysten, blant annet i Nord-Norge.

Planten har blitt brukt i århundrer i både matlaging som medisin, og inneholder også ganske mye C-vitamin. Roten kan brukes som en grønnsak. Den kan spises både fersk eller kokt, men i dag brukes rosenrot først og fremst som en ingrediens i kosttilskudd på grunn av effektene den gir.

Bruk som medisinplante

Rosenrot planten

Det er få plantemedisiner som er så godt dokumentert som rosenrot. Der den vokser har mennesker brukt den som legemiddel så lenge vi vet.

Rosenrot er et såkalt adaptogen. Adaptogener skiller seg ut ved å være motvirkende til stress, og kan spises over lang tid uten bivirkninger. Begrepet ble først brukt av russiske forskere som lette etter prestasjonsøkende midler i naturen. Da fant de blant annet rosenrot, med akkurat de egenskapene de var ute etter.

Også innen indisk og kinesisk medisin har adaptogener som rosenrot blitt brukt i flere tusen år. Samene i Norge har spist bladene i lang tid, og tygd på roten for å holde seg friske og fri fra sykdommer.

Rosenrot best i test

Denne plantemedisinen selges som konsentrat i tabletter under betegnelsen kosttilskudd. Du kan enten ta det som en engangsdose, eller som repeterende doser. En engangsdose tar du ved et akutt behov for energi, for eksempel før en treningsøkt, en tentamen, eller en annen situasjon som innebærer at du må øke prestasjonen din. Repeterende doser kan være nødvendig om kroppen din er i ubalanse, for eksempel etter en lengre periode med stress.

Rosenrot som kosttilskudd kan du kjøpe på flere nettbutikker. Det finnes mange forskjellige produkter å velge mellom. Vi har listet opp de mest populære kosttilskuddene med planten. Nedenfor finner du en toppliste over de mest prisverdige produktene av god kvalitet på markedet ifølge oss.

Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 Rawpowder Rosenrot

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 169 ,-

Rosenrot best i test

Når det kommer til rosenrot så er det best i finne en bra kilde, som du vet ikke har har mange andre ingredisenser i og av det er av høy kvalitet. Rawpowder tilbyr dette økologisk kosttilskudded til en rimelig pris, kr 199,- per 100g. Anbefalt dosering er en halv teskje eller 2,5g som tilsier 40 doseringer.

Her har du en smoothie oppskrift du kan bruke med dette produktet!

1 banan
1 håndfull spinat
½ tommel ingefær
1 ss søt yoghurt
½ ts Rawpowder Rosenrot
Spe med eplejuice til konsistensen du liker

Det eneste som er i forpakningen er rosenrot, ikke noe annet. Hvis du ser etter noe naturlig, uten kaplser som du kan putte i grøten din eller smoothien din, så er dette et fantastisk produkt å velge. Helt klart et av de beste rosenrot-tilskuddene du kan kjøpe i dag!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sunkost!

#2 GPH Super Rosenrot

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 312 ,-

Ser du heller etter å ta tabletter og kjapt få det unnagjort på morgenen? GHP Rosenrot gir deg 60 tabletter til en pris på kr 312,-.

Dette inneholder ikke ren rosenrot, heller rosenrot ekstrakt pluss andre tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Et bra produkt, men på grunn av dette kommer den på en sterk andreplass.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Apotekhjem!

#3 Gerimax instant energy tab

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 145 ,-

gerimax med rosenrot

Hvis du ser etter rosenrot sine oppkvikkende egenskaper, og ikke dens medisinske egenskaper er Gerimax et bra alternativ! Produktet inneholder ikke bare rosenrot, men også guarana, ginseng og 40 mg kaffein per tablet, som er tilsvarende en kopp kaffe. 

Hvis du har en dag du trenger ekstra energi vil dette produktet definetivt kvikke deg opp. 30 tabletter for kr 145,-

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Apotekhjem!

Derfor burde du spise rosenrot som kosttilskudd

Tradisjonelt sett brukes rosenrot for å lindre stress, slapphet og symptomer på utslitthet. Det senker kroppens nivåer av kortisol og øker samtidig nivåene av serotonin.

Om du har vært stresset i lang tid er kroppens jobb med å kvitte seg med kortisol blitt forstyrret. Da kan det hende at kroppen sender ut kortisol i blodet selv ved situasjoner som egentlig ikke oppleves stressende i det hele tatt. Kortisol kan dessverre også påvirke vekten din. For høye nivåer av kortisol i blodet leder til bukfedme. Her kan rosenrot hjelpe til siden den senker nivåene av kortisol.

Planten sies også å kunne lindre hodepiner. Innen et flertalls kulturer har roten til og med blitt brukt som et afrodisiakum.

Nedenfor ser du noen flere positive effekter som inntak av rosenrot kan gi deg:

  • Mindre PMS- og overgangsalder-plager som trøtthet, uro, irritasjon og depresjon.
  • Forsinket aldringsprosess, siden nettopp stress er en av de største faktorene til for tidlig aldring.
  • Rosenrot brukes tradisjonelt for å lindre mentalt, fysisk og følelsesmessig stress.
  • Det sies å gi fra seg frie radikaler siden det inneholder stoffet P-tyrosol.

Flere eksempler på nyttige stoffer og helsekost som vi også har skrevet artikler om er beste Q10 og beste Gurkemeie.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Hvorfor burde man ta rosenrot?

Hvis du er stresset, kan rosenrot hjelpe med å lindre symtomer med stress. rosenrot fungerer som et adaptogen, som betyr at det hjelper kroppen din med å respondere bedre til stress. På grunn av dette kan det også hjelpe med energi og generelt vellvære.

Hjelper rosenrot med trening?

Siden rosenrot er et adaptogen, vil det si at det hjelper kroppen din med å tolerere stress på en bedre måte. Trening er en form for stress og derfor kan det hjelpe med dette. Det vil også gi deg mer energi, som vil hjelpe deg med trening.

Er rosenrot farlig?

Rosenrot er trygt når det tas med med trygg dosering. Noen få opplever kvalme og hodepine, samt tørrhet i munnen, men dette er ikke farlig. Hvis du har disse symptomene og det er for mye for deg, så kan du slutte å ta rosenrot og symtomene burde slutte.

Referanser og sitater

Rosenrot kan virke mot stress og…..

Oppdatert 28-12-2022

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.