Hem » Blogg » Beste Gåmølle 2024 » Fakta & Test

Beste Gåmølle 2024 » Fakta & Test

Vil du komme i form og samtidig unngå treningssenteret? Gåturer, utendørs eller på en gåmølle, er en ordentlig god treningsform for deg som vil komme i bedre form. Bedre enn treningssenteret, ifølge noen eksperter, ettersom gåturer fort “ikke blir noe av”. Dette er en guide for deg som vil lære deg alt om treningsredskapet gåmølle. Du får også en kjøpeguide og tips om hvilke som er de beste modellene.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en gåmølle?

Det er en treningsmaskin som du bruker for å gå tur innendørs. Den består av et rullende bånd som drives av enten en motor eller dine egne steg. I blant kalles en gåmølle også for gåbånd.

Hva er forskjellen på et tredemølle og en gåmølle?

En gåmølle er ikke laget for løpetrening ettersom den ikke er bygget for å tåle den belastningen løping innebærer. Dessuten er båndet, det vil si løpeområdet, større på et vanlig løpebånd sammenlignet med et gåbånd. Dette kommer av at du trenger større overflate når du løper enn når du går. Løpebånd er også kraftigere bygd. Dermed er de også mer stabile og betydelig dyrere.

Fordeler

Akkurat som når du går utendørs kommer gåturene på gåbåndet ditt til å hjelpe deg å holde kroppen frisk, brenne kalorier og eventuelt gå ned i vekt. Eller å opprettholde din ønskede vekt. Når du går trener du beinmusklene og i tillegg styrker hjerte- og lungefunksjon.

Så lite som daglige gåturer på 30 minutter gir en positiv effekt på helsa. En stor fordel med gåbåndet er at du kan klare disse 30 minuttene uansett vær og vind siden du trener hjemme. Du slipper vinterkulde, regn og for varme dager. Dessuten kan du gå uansett tid på døgnet uten bekymringer. Mens løperunden eller besøket på treningssenteret kan føles tungt å gjennomføre er det lett å stille seg på gåbåndet og bare begynne å gå. Du trenger ikke engang å skifte først.

Slår du på TVen og kanskje streamer favorittserien din samtidig som du bruker gåbåndet kommer de anbefalte 30 minuttene fort til å forvandles til en time eller mer.

Kjøpeguide

Gåbånd eller løpebånd? Når du skal kjøpe ditt gåbånd er det viktig at du tenker gjennom hva du skal bruke det til. Har du tenkt å gå eller vil du også kunne løpe på båndet?

Et gåbånd skal som navnet tilsier kun brukes til å gå på. Om du vil kunne løpe på båndet ditt må du vurdere å kjøpe et løpebånd som er laget for nettopp det formålet. Du kan selvfølgelig løpe litt nå og da på gåbåndet uten at det blir ødelagt. Men du kommer til å slite ut båndet usedvanlig raskere om du bruker det som et løpebånd. Dessuten kan du ikke utøve ordentlige løpesteg på det korte gåbåndet.

Det positive er at et gåbånd er betydelig billigere enn et løpebånd. Det koster rundt 2000-3000kr, mens et løpebånd ligger på rundt 7000kr og oppover.

Gåbånd med eller uten motor?

Tenk også over om du vil ha et gåbånd med eller uten motor. De uten motor er billigere. Dessuten er det lydløst og bruker ikke strøm. Ulempen er at du må holde i håndtakene for å drive det framover, spesielt i høye hastigheter. Det gjør at gangen din blir unaturlig.

Kjøper du et gåbånd med motor kan du bevege det mer naturlig, akkurat som om du er ute på en gåtur i naturen. Ulempen er at prisen er noe høyere enn på et bånd uten motor.

Vi anbefaler å kjøpe et gåbånd med motor, nettopp fordi det gir deg en mer naturlig gange og er dermed mer gunstig i lengden.

Toppliste

Vi har gått igjennom utvalget i butikker for å hjelpe deg å finne det beste gåbåndet. For å komme med på topplista har produktet en anselig pris, god kvalitet og funksjonalitet, i tillegg til gode omtaler fra tidligere kjøpere.  Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

Gåmølle Neblin, inSPORTline

Gåmølle best i test

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Et gåbånd som passer under skrivebordet?

Tenker du å bruke gåbåndet samtidig som du er ved skrivebordet og jobber? Det finnes gåbånd og løpebånd på markedet uten håndtak. Disse kan du plassere under skrivebordet mens du jobber. Sammen med et justerbart skrivebord kan dette være en genial idé om du vil blande trening og jobb. Det triste er at utvalget på sånne gåbånd er veldig begrenset, og de er i tillegg relativt dyre.

Treningsprogram

Egentlig trenger du ikke noe treningsprogram når du skal bruke et gåbånd. Det er bare å gå opp på båndet og gå, helst hver dag. Det kommer til å gjøre susen for helsa di. Om du kjenner at du trenger hjelp til å komme i gang har vi funnet fram et enkelt program til deg. Det baserer seg på at du øker tiden du bruker på gåbåndet.

  • Første uke: 20 minutters gåtur på båndet eller utendørs, hver dag.
  • Andre uke: 30 minutters gåtur på båndet eller utendørs, hver dag.
  • Tredje og fjerde uke: 40 minutters gåtur på båndet eller utendørs, hver dag.
  • Fra og med femte uke og videre: 40-60 minutters gåtur på båndet eller utendørs, hver dag. Legg gjerne til en lengre gåtur på ca 90 minutter hver uke.

Vil du øke intensiteten enda mer? Da kan du for eksempel kjøpe en vektvest som kommer til å gjøre gåturene enda mer effektive!

Sammendrag

Å gå er en ordentlig god treningsform for deg som vil komme i bedre form. For å kunne trene året rundt, i all slags vær og alle tider på døgnet kan et gåbånd være en god investering. Vi anbefaler et bånd med motor ettersom det gir deg bedre forutsetninger for naturlige bevegelser enn med et bånd uten motor. For å komme i gang med treningen kan du begynne med 20 minutters gåturer på gåbåndet hver dag. Trapp deretter delvis opp tiden til du når 40-60 minutters gåturer hver dag.
Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022