Hem » Blogg » Beste Vektstang 2024 » Beste Curlstang 2024 » Guide & Test

Beste Curlstang 2024 » Guide & Test

En curlstang er en opplagt del av mange treningsrom. Med dette relativt billige treningsredskapet kan du enkelt trene armer og overkropp. Du kan se på den som en utfylling til en rett vektstang eller som en erstatning, helt avhengig av hva du foretrekker og hvordan du trener.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en curlstang?

Trening med curlstang

En curlstang er et treningsredskap som først og fremst brukes til å utføre bicepscurls, men også for å trene triceps eller som erstatning for en vanlig vektstang, for eksempel til vektstangroing. Stangen finner du på de aller fleste treningssenter, og kan også bli kalt EZ stang eller EZ bar.

Du kan bruke stangen til å utføre bicepscurls, enten stående eller fremoverlent. Mange bruker den også til å trene triceps, for eksempel tricepsextensions bak hodet, liggende på en benk eller stående.

Sist men ikke minst kan du bruke en curlstang som erstatning for en vanlig vektstang, for eksempel til vektstangroing, militærpress eller markløft. Men husk på at en EZ-stang ikke tåler like mye belastning som en vektstang. Om du vil løfte tung under for eksempel markløft bør du bruke en vanlig vektstang.

Toppliste

Nedenfor har vi gått igjennom utvalget av EZ stenger i de store svenske sportsbutikkene. Vi har valgt å løfte frem noen av de beste stengene ut ifra kvalitet og pris ifølge oss.

Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Master Olympic Curlstang Silver

Dette er en litt dyrere stang, men også av ordentlig god kvalitet, og dermed en av de aller beste på markedet akkurat nå. Den er 120 cm lang, har en diameter på 50 mm, og veier 9,3 kg. Denne stangen finner du på vanlige treningssenter som stiller høye krav til stengene sine.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Akkurat nå lagerutsalg og god pris! – 2022-05-06

#2 Abilica Curl Bar

En ez bar

Dette er en god og prisverdig internasjonal stang. Lengden er på 120 cm, diameteren på 50 mm, og vekten er 8,5 kg. Prisen er i mellomklassen.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Hva du må tenke på ved kjøp av en EZ stang

Du kommer kanskje til å legge merke til flere som er kritiske. Først og fremst mener kritikerne at en rett stang aktiverer biceps bedre enn en EZ bar. Framsnakkerne av curlstangen løfter fram risikoen for å skade håndleddene ved tung belastning på en rett stang. Mange mener at curlstangens formede grep fungerer avlastende og at de får mindre vondt takket være det. Et formet grep er altså når hånda di er vridd så håndflaten er vendt mot deg. Vi kan konstatere at det finnes både fordeler og ulemper med begge alternativer, og at smaken er som baken. Med variert trening kommer du langt. Vi synes definitivt at du burde prøve curlstangen.

Om du vurderer å kjøpe en curlstang er diameteren på stangen en viktig parameter. Tenk over hvor hardt du har tenkt å trene med stangen, altså hvor mye vekter du vil laste på. Såkalte skolestenger har en diameter på 25 mm og tåler mindre belastning enn de grovere stengene på 50 mm.

Du må regne med at en curlstang koster fra 500-600 kroner og oppover. Premium-modellene kan koste det ti-dobbelte. Avhengig av hvor hardt du trener og hvilke krav du stiller til treningsreskapene dine burde du velge en stang som passer deg og lommeboka.

Vi ønsker dere lykke til med kjøpet og treningen!

Oppdatert 28-12-2022