Hvordan vi utfører testene våres

For å være sikker på at vi velger de riktige produktene for deg, utfører vi detaljerte undersøkelser. Vi tester, vurderer og analyserer produktene. Hvis et produkt ikke fungerer, vil du ikke se det i listen vår.

Hvordan vi finner produktene

Vi i Kosttilskudd Og Trening velger ut kosttilskudd og treningsutstyr som vi vurderer i henhold til våre generelle kriterier. Testene vi gjennomfører sikter for å gi deg som leser en så god vurdering av hvert produkt som mulig.  Dette gjør vi fordi vi ikke har mulighet til å kjøpe og teste alle produkter på markedet. Det er heller ikke noe vi ønsker eller nødvendig å gjøre.

Utvelgelsesprosessen er som følger:

 1. Vi velger produkter som er blant de mest solgte og populære på prisjakt.no og hos de største trenings- og kosttilskuddsbutikkene.
 2. Produktene skal også ha positive anmeldelser i nettbutikkenes anmeldelsesfelt eller på anmeldelsessider som Trustpilot og Reco.
 3. Kosttilskudd og produkter som har vunnet priser, eller deltatt i andre uavhengige tester, researcher og tester vi selv.
Hvordan vi finner produktene

Det er mange produkter som ikke oppfyller standarden som vi ser etter. Det kan være produkter med dårlig kvalitet, som ikke er rimelig priset eller som mange kunder er misfornøyde med. Vi synes ikke det er noen god idé å teste og sammenligne produkter som du uansett ikke blir fornøyd med.

Research

Når utvelgelsesprosessen for et bestemt produkt er fullført, gjør vi research.

Punktene som er felles for alle produktene er følgende:

 • Pris: Et dyrt produkt kan ha høy verdi for pengene og kvalitet. På samme måte kan et billig produkt være verdt prisen, dersom det holder ønsket kvalitet. Prisen må derfor gjenspeiles i andre punkter. Selve prissammenligningen kan være av forskjellig slag. Dette kan være en pris/kapsel, for kosttilskudd, eller en pris for de enkelte produktene som lignende.
 • Verdi for pengene: Dette punktet handler i hovedsak om kvaliteten og brukeropplevelsen som produktet har i forhold til prisen. Et produkt med høy verdi for pengene hever den totale vurderingen.
 • Kvalitet: Her prøver vi å trekke en klar grense mellom hvilke produkter vi inkluderer i testen og hvilke som ikke opprettholder kvaliteten og dermed ikke kommer med. Kvaliteten skal gjenspeiles i prisen, og du bør få det du betaler for. Dette er et minimumskrav. Et produkt av god kvalitet, men som har en lav pris ser vi på som noe veldig positivt og dette er noe vi vurderer.
 • Produktspesifikk informasjon: Ulike typer produkter har ulike dimensjoner som vi undersøker. Dette kan for eksempel være proteininnholdet i et proteinpulver, dimensjonene til en treningsmaskin, eller om enkelte funksjoner finnes på en pulsklokke.
 • Brukeropplevelse: Brukeropplevelse: Vi ser også på eksterne anmeldelser og hvordan kundene opplever produktet. Er de fornøyde eller misfornøyde?
Punktene som er felles for alle produktene pa kosttilskuddogtrening

Våre kjøpeguider

I tillegg til selve testen lager vi også en kjøpeguide for hvert produkt. Mange produkter har forskjellige sterke sider og svake sider, og vil dermed passe til forskjellige mennesker. Kjøpeguiden blir veldig viktig fordi den veileder deg til en bedre og mer gjennomtenkt kjøpsbeslutning. Dette hjelper deg å danne deg din egen mening om hvert produkt.

Kjøpeguidene er ikke generelle, men tilpasses hvert produkt. Kjøpsguider er nyttige fordi de hjelper deg med å finne det riktige produktet for dine behov.

Her er noen av spørsmålene du bør stille deg selv når du kjøper et produkt:

 • Hva slags produkt vil jeg ha?
 • Hva er budsjettet mitt?
 • Hvor mye tid er jeg villig til å bruke på å bruke dette produktet?
 • Leter jeg etter noe spesifikt?
 • Har jeg noen allergier eller begrensninger til produktet?

Utmerkelser

I tillegg til å rangere hvert produkt vi tester, gir vi også enkelte produkter spesielle utmerkelser. Disse har som mål å gjøre det lettere for deg å finne et produkt som passer best for dine behov.

Utmerkelsene vi deler ut til de ulike produktene er disse:

 • Best i test: Produktet som får utmerkelsen «best i test» har høyest karakter. Dette er et produkt som holder det de lover og gjerne mer. Verdi for pengene, kvaliteten og brukeropplevelsen/resultatet må alle være høye. Det er nettopp kombinasjonen av disse som gjør at et produkt er ”best i test”.
 • Beste kundeanmelselser: Kundeanmelseler er noe vi tar sterk til betraktning, fremfor andre faktorer. Vi tar fortsatt en helhetsvurdering, men hvis et produkt har massevis av 5/5 stjerners anmelselser så sies det noe om produktet. Derfor er dette et av våres punkter.
 • Billigst: Produkter som er billige trenger ikke nødvendigvis å være dårligere enn dyrere produkter. Det finnes eksempler på billige produkter som er av samme kvalitet, eller gir samme resultat, som dyrere alternativer. «Beste budsjettproduktet» er for deg som ønsker et rimelig alternativ, som også gir et godt resultat/god effekt. Vår balanse handler hovedsakelig om kvalitet kontra pris.
 • Beste premium: På samme måte som med budsjettprodukter finnes det også premiumsegmenter. Dette er produkter som er dyrere, men som skal holde en annen kvalitet, eller gi en mer overbevisende brukeropplevelse.
 • Best for en spesifikk egenskap: Som snakket om tidligere så har produkter forskjellige egenskaper som vi må ta til betraktning, så en av våre bemerkelser vil omhandle en spesifikk egenskap. For eksempel et multivitamin med mest variert utvalg, eller et kosttilskudd som er best for allergener. 

Du som leser Kosttilskudd Og Trening bør også være oppmerksom på at vi mottar en affiliate-provisjon når du kjøper noe via lenker på siden. Dette gjør ikke prisen på produktet dyrere for deg og vi tjener ikke mer penger ved å sette en høyere vurdering på ett produkt fremfor et annet. Derfor vil vurderingene og anmeldelsene ikke påvirkes av produsenter eller forhandlere.

Testpanelet

For enkelte tester der det er mulig tar vi produktene inn til egenevaluering i en utvalgt testgruppe.

Før testen gjennomføres formulerer vi spørsmål som kan brukes på de ulike produktene. Noen problemer kan være mer spesifikke for enkelte produkter.

Disse spørsmålene er som følger:

 • Hvordan oppleves produktet?
 • Hvor lett er det å bruke produktet?
 • Fungerer produktet som det skal?
 • Gir produktet ønsket resultat?
 • Opplever du noen bivirkninger med produktet?
 • Hva er bra eller dårlig med produktet?
 • Kunne du tenke deg å kjøpe produktet?

testpanel kosttilskuddogtrening

Vurdering fra lesere

Siden testene våre er laget for å lette lesernes valg av produkter, blir det ekstra viktig at vi er følsomme for tilbakemeldingene vi får fra dem. Du som leser kan alltid kontakte oss med spørsmål og kommentarer. Dette er en del av vårt arbeid med å forbedre våre anmeldelser og tester. Vi setter pris på både positive og negative tilbakemeldinger.

Vår interesse ligger i å lage så troverdige og rettferdige produktanmeldelser som mulig. Arbeidet er ikke kortsiktig, men vi ønsker tilbakevendende lesere som er fornøyde med produktene vi anbefaler. På denne måten gjør vi noe positivt både for oss selv, dere som lesere og for våre samarbeidspartnere.

Om våre tester av kosttilskudd

Siden vi heter Kosttilskudd Og Trening, tester ulike produkter innen helse, trening og rehab, og det blir ekstra viktig å kunne tilpasse testene til de ulike kategoriene.

Når vi gjennomfører våre tester av kosttilskudd tar vi hensyn til for eksempel unike faktorer som kan være spesifikt for noen spesielle produkter.

På den andre siden er mange kosttilskudd av en viss type relativt likeverdige. For eksempel er det flere jerntabletter som er mer eller mindre identiske og den eneste forskjellen er produsenter og selgere. I disse tilfellene vil vi på mange måter gå etter prisen på produktet. Det betyr at produktet som er billigst vil bli rangert.

Noen av kosttilskuddene inneholder ulike mengder av det spesifikke stoffet som man ser etter. Her er det viktig å vite at alle mennesker har ulike behov for disse stoffene og vi anbefaler i hovedsak produkter som inneholder en god mengde i forhold til anbefalt daglig inntak av stoffet. Når det er sagt, kan det variere og noen individer kan trenge mer og andre mindre av stoffet. Vi anbefaler alltid at du gjør din egen research slik at du får riktig mengde for deg selv.

Norge har relativt strenge lover når det gjelder mat og kosttilskudd. Når det er sagt, er også produkter som finnes i Norge generelt av høy kvalitet. Dette gjør at vi ikke legger så mye vekt på hvilket merke et bestemt produkt kommer fra.

Innholdet i produktene er av største betydning når vi sammenligner og vurderer dem. Et godt eksempel er at et proteinpulver som inneholder mye sukker og har et lavt proteininnhold ikke vil få særlig høy vurdering.

Om våre tester av trenings- og sportsutstyr

Testene av trenings-, rehab- og sportsutstyr som vi gjennomfører dreier seg mye om de generelle punktene som omfatter disse produktene. Produkttestene vil da være litt tilpasset det det spesifike produktet. Dette er nødvendig fordi det er vanskelig å få egenskapene til alle produkter under nøyaktig de samme generelle punktene.

I en test av for eksempel treningstights bestemmer vi kvaliteten ved å se på slitestyrken og hvor godt de holder passformen. Hvert generelt punkt er dermed tilpasset på denne måten.

På lignende måte ser vi på verditesting og funksjonalitet i en test av fotmassasjemaskiner. Prisen bør være rimelig i forhold til hvor godt maskinen fungerer, hvilke programmer som finnes og om den er brukervennlig.

Siden vi i testpanelet har ulike erfaringer og opplæring, prøver vi å bruke disse på best mulig måte. Dette gjør vi ved å utfylle hverandre så mye som mulig. De av oss som har teknisk erfaring og ekspertise ser på produktene fra det perspektivet. De som har utdanning innen helse og rehabilitering vurderer produktene med hensyn til dette. Alt i alt gir det et helhetlig bilde av produktet og en mer nøyaktig sluttvurdering.

/Kosttilskudd og Trening

Uppdaterad 2022-12-25