Hem » Blogg » Beste Boksehansker 2024 » Guide & Test

Beste Boksehansker 2024 » Guide & Test

Boksehansker på trening

For at du ikke skal skade deg når du driver med boksing trenger du et par boksehansker. Ulike hansker passer til ulike typer trening, og det er hanskenes størrelse og vekt som avgjør passende bruksområde. Du får en komplett kjøpeguide nedenfor.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er boksehansker?

Det er hansker som tas fram for å brukes ved trening på boksesekker eller i en boksering. Du trenger hanskene for å ikke skade deg selv.

Toppliste

Vi har laget en toppliste med de beste boksehanskene ifølge oss. Vi har gått ut ifra kvalitet, pris og anmeldelser fra tidligere kjøpere.

Everlast boksehansker

Beste boksehansker

Vårt førstevalg. Disse boksehanskene fra Everlast er laget av syntetisk skinn og har en ordentlig fin passform. Den finnes i størrelsene 12, 14 og 16 oz, og passer perfekt til sparring eller sekkboksing. Hanskene er behandlet med en antimikrobiell behandling som motvirker dårlig lukt.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Fighter Pro-Next Wakuda

Fighter Pro-Next Wakuda hansker

Dette er et par fine og gode boksehansker i skinn fra merket Fighter. Hanskene har et klassisk design og gir deg skikkelig god beskyttelse. De er utrustet med ekstra støtte til tommelen, og 40 mm sikkerhetsskum ved de andre kontaktområdene.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Kjøpeguide

Når du kjøper boksehansker bør du først og fremst tenke over hva du skal bruke dem til. Sparrer du mot en kompis, eller har du en boksesekk hjemme? Hvilken type boksing vil du drive med?

Det finnes ulike hansker som er tilpasset forskjellige typer trening, for eksempel hansker for vanlig boksing, MMA-hansker og thaiboksehansker. De vi nevnte først pleier å fungere godt til det meste siden de er så allsidige. Anbefalingen vår om du er usikker er å kjøpe et par vanlige boksehansker.

Har du hørt om sekkhansker, sparringshansker eller konkurransehansker? Det som er forskjellen på disse er størrelse og tyngde. Jo tyngre hanske, jo mer beskyttelse siden de inneholder mer stoff/skum. Men det kan også gjøre hansken upraktisk og tung, så prøv ut hva som passer best for deg.

Hanskens vekt angis i ounze (oz). Én ounce er ca 28,35 gram. De letteste hanskene på 8-10 oz brukes under konkurranser, men også som sekkhansker ved trening på sekk.

Boksehansker med en vekt på 12 oz brukes ved sekktrening og lett sparring. Hansker som veier 14 oz brukes ofte som sparringshansker, og de som veier 16 oz brukes ved tyngre sparring med harde slag.

Helst ikke kjøp de billigste hanskene som er laget av kunstig lær eller andre syntetiske materialer, siden kvaliteten på disse ofte forfaller nokså fort. Billig blir ofte dyrere i lengden siden du kanskje må kjøpe nye hansker mye tidligere. Boksehansker i ordentlig lær pleier å holde best, selv om det også finnes produkter i kunstig lær eller andre syntetiske materialer  som kan være av god kvalitet. Men vær obs på de aller billigste.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022