Hem » Blogg » Beste Knebøystativ 2024 » Guide & Test

Beste Knebøystativ 2024 » Guide & Test

For en relativt billig penge kan du gjøre hjemmetreningen fullkommen men et knebøystativ. Denne tilrettelegger treningen din med vektstenger og skaper gode forutsetninger for godt gjennomførte knebøy, benkpress, skulderpress osv.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er et knebøystativ?

Det er akkurat det det høres ut som, et stativ du bruker når du løfter vektstenger.

Redskapet tilrettelegger styrketrening ved å gjøre det lettere å utføre øvelsene og fungerer også som et hjelpemiddel for å avlaste ryggen. knebøystativ er en forutsetning for å kunne bruke en vektstang på best mulig måte. Uten stativet må du selv løfte opp og sette ned vektstangen, som kan lede til ryggskader om du ikke bruker riktig teknikk.

Begrepet knebøystativ er brett og kan også brukes om enten en power rack med fire bein, eller en half rack med to bein. I denne artikkelen ser vi på det klassiske knebøystativ, som altså har to bein.

Toppliste

Nedenfor har vi listet opp de, ifølge oss, beste knebøystativene på markedet akkurat nå. Vi har gått igjennom utvalget i de store nettbutikkene og bedømt ut ifra pris, tidligere anmeldelser og kvalitet.

#1 Master Fitness Maxi

Det beste knebøystativet

Dette er det beste knebøystativet på markedet akkurat nå. Den selges til en relativt lav pris, men er fortsatt av god kvalitet. Maksbelastningen er på hele 300 kg, som er ganske mye for stativer i denne prisklassen. Stativet oppleves som sterkt og stabilt. Et pluss for de to håndtakene på baksiden man kan bruke til dips.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

#2 Master Fitness Vektstangstativ Basic

Master Fitness Basic knebøystativ

Dette er en budsjett-variant som lønner seg for frittstående vektstangtrening. Dette er noe for deg med skikkelig stramt budsjett og som ikke tener med så tunge vekter. Maksbelastningen er på 150 kg. Stativet kan også bukes til benkpress og dips, eller med en benk for benkpress.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

#3 Abilica SquatRack

Abilica Squat Rack

Dette er også en god modell som passer utmerket til de aller fleste.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Fordeler med et knebøystativ

For å kunne bruke en vektstang på best mulig måte er det nesten helt nødvendig å ha noen form for et stativ. Takket være stativet kan du for eksempel gjøre knebøy eller skulderpress på en smidig måte. Har du en treningsbenk kan du også bruke stativet ved for eksempel benkpress. Med stativet kan du utføre øvelser som benkpress, skrå benkpress og skulderpress på en enklere måte siden vektstangen kan legges til siden under pauser. De aller fleste vektstangstativer en veldig justerbare, og du kan justere både høyde og bredde avhengig av hvilken øvelse du vil gjøre.

En annen fordel med et knebøystativ er at det er et relativt billig treningsredskap. Du kan lett finne en god og stor modell for rundt 2000 kroner. For deg med litt større lommebok har du alternativer som half- eller power rack, som koster rundt 5000 kroner, eller 10000-15000 kroner for de aller beste modellene.

Det som kan være en ulempe med et tradisjonelt knebøystativ er at den mangler sikkerhetsstenger på sidene, noe en power rack har. Dette gjør det litt mer risikabelt å skulle gjøre tunge løft på egenhånd.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022