Hem » Blogg » Beste Proteinpulver for jenter og damer 2024 – Fakta & Test

Beste Proteinpulver for jenter og damer 2024 – Fakta & Test

Styrketrening på treningssenter og lignende har økt stort blant jenter de siste 10-15 årene, noe som er skikkelig kult! Samtidig har også interessen for kosttilskudd blant jenter økt drastisk også. Mange søker informasjon på nettet om beste proteinpulver for jenter og kosttilskudd for damer. Derfor tenkte vi å skrive denne artikkelen for å luke ut litt i jungelen.

Vi vil fokusere spesifikt på proteinpulver for damer og hvordan det egentlig står til der. Trenger man et spesielt proteinpulver når man er en dame, og kan det gi noen fordeler? Eller er det bare markedsføring og en måte for kosttilskudds-bransjen å tjene litt ekstra penger?

Testvinner Beste Proteinpulver for damer

  1. Star Nutrition – Lean Whey Protein
  2. flere kommer
  3. flere kommer

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Proteinpulver for damer, sånn er det

Proteinpulver dame

Om sannheten skal sies er det ingen direkte forskjell på et “proteinpulver for damer” som et “vanlig”. Det er rett og slett en form for markedsføring får å lokke flere damer til å kjøpe kosttilskudd.

Men når det er sagt er det jo forskjell på damer og menn. Det handler blant annet om ulike kroppssammensetninger og muskelmasse, samt hormonelle forskjeller.

Dette resulterer dermed i en viss forskjell i hva vi trenger av næring og kosthold, i tillegg til kosttilskudd.

Damer har for eksempel et lavere energibehov enn menn, og et høyere behov av visse vitaminer og mineraler, blant annet jern og folsyre. Så det er som sagt forskjeller.

Men når det kommer til akkurat proteinpulver trengs det ingen direkte modifiseringer, det er jo et ganske “rett fram-produkt”. Likevel finnes det faktisk noen proteinpulver som er spesielt produsert for damer, og de er faktisk veldig bra. Men en mann kan like gjerne kjøpe denne også.

Beste proteinpulveret for damer

Nedenfor er et pulver som spesifikt har damer som målgruppe. Det er som sagt ikke et “must” å kjøpe det om man er en dame, men det er uansett virkelig bra! Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

Star Nutrition – Lean Whey Protein

Dette er det beste proteinpulveret for damer!

Star Nutrition fra Gymgrossisten har en serie med kosttilskudd spesielt produsert for damer. De har forskjellige vitaminer og mineraler, men også aminosyrer og PWO.

Lean Whey Protein er et rent proteinpulver med lavt sukker- og fettinnhold. Det er også beriket med enzymer for å forbedre opptaket og være ekstra skånsom mot magen.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Du kan som dame som sagt kjøpe et “vanlig” proteinpulver som for eksempel favoritten Star Nutrition Whey 80. Mange damer synes likevel at Star Nutritions Lean Whey Protein passer dem bra da det er skånsomt mot magen.

Så skal man ikke glemme den mentale effekten heller. Det er artigere å kjøpe og bruke et kosttilskudd som er “optimalt” for en. Forpakningene er veldig fine også!

Som vi nevnte ovenfor er det en del forskjeller mellom damer og menns behov i kosttilskudd og mer. Dette handler mest om hvor mye kalorier/protein man trenger å få i seg, i tillegg til visse forskjeller mellom ulike vitaminer og mineraler.

Så med tanke på det kan det virkelig være verdt det med spesifikke kosttilskudd for damer. Men når det kommer til vanlig proteinpulver er det ikke så viktig, selv om det er gøy!

En siste ting: Noen jenter er litt redde for kosttilskudd da de er redde for å “bli for store” eller “se ut som en mann”. Men det er bare en myte, og ikke noe man trenger å bekymre seg for!

Hvis du er interessert i protein, kan du også være interessert i å kjøpe kreatin.

Hvilke erfaringer har du med proteinpulver spesifikt for jenter/damer? Kontakt oss gjerne med tester, anmeldelser og omtaler!

Oppdatert 28-12-2022