Hem » Blogg » Beste Fotmassasjeapparat 2024 » Fakta & Test

Beste Fotmassasjeapparat 2024 » Fakta & Test

8 oktober, 2021 av David Svensson

Fotmassasje gjør godt for hele kroppen. Ved regelmessig massasje kan du motvirke opphovnede og ømme føtter, i tillegg til stresshodepine. Det kan være dyrt å gå regelmessig til en massør. Dermed er et fotmassasjeapparat en god investering.

Best i Test – Beste Fotmassasjeapparat

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Artiklene våre inneholder annonser

Fotmassage

Hva er et fotmassasjeapparat?

Det er akkurat det det høres ut som – et apparat/maskin som masserer føttene dine.

På markedet i dag finnes det et stort antall ulike produkter. Apparatet er som oftest utstyrt med et visst antall massasjehoder som masserer føttene dine. Det kan også være utstyrt med for eksempel en varmefunksjon, infrarødt lys, soneterapi, shiatsu massasje, trykkluft osv.

Fotmassasje til føttene dine

Slik bruker du de

Prinsippet med de aller fleste fotmassasjeapparater er at du stikker føttene dine inn i to hull, eller alternativt legger føttene oppå massasjehodene, avhengig av hvordan apparatet er designet. Så starter du apparatet og lener deg tilbake og nyter det.

De apparatene som er utstyrt med ekstra funksjoner som trykkluftsmassasje pleier ofte å ha et display du kan bruke til å velge ulike programmer og lignende.

Før du velger fotmassasjeapparat bør du sjekke at føttene dine får plass i apparatet. En del apparater har begrenset størrelse opp til for eksempel størrelse 46.

Beste Fotmassasjeapparater i vår test

Vi har listet opp de beste fotmassasjeapparatene ifølge oss. De representerer toppvalget i tre ulike prisklasser. Samtlige er av god kvalitet og har fått gode anmeldelser av tidligere kjøpere.

#1 Flowlife – Flowfeet

beste fotmassasjeapparat flowfeet

Det er det svenske selskapet Flowlife som står bak fotmassasjemaskinen Flowfeet. Selskapet har for det meste blitt kjent for massasjepistolene sine, men med Flowfeet har de fått mye positiv oppmerksomhet og fått gode anmeldelser fra brukere. Vi har testet dette produktet som tar vare på hele foten.

Fotmassasje med Flowfeet klemmer, varmer og masserer føttene dine for å gi en massasje som er både effektiv og behagelig for føttene. Produktet er designet slik at du setter hele føttene inn i det slik at det omslutter hele føttene. Til tross for sine gode funksjoner er den enkel å bruke.

Maskinen veier 6,5 kilo og har dimensjonene 45 * 40 * 27 centimeter, noe som gjør at den ikke er spesielt vanskelig å oppbevare når den ikke er i bruk. Enheten er enkel å bruke med klare innstillinger, men gir fortsatt stor fleksibilitet.

Klikk her for å lese mer og kjøpe hos Flowlife

#2 Beurer Fotmassasje FM 90

Fotmassasjeapparat fra Beurer

Dette er en ordentlig skatt. Beurer apparatet hjelper deg å få i gang blodsirkulasjonen og motvirker dermed slitne og ømme føtter. Anmeldelsene er fantastiske og de fleste er veldig fornøyd, med kjøpet. 

Ettersom den også gir også varmesom reduseres opphovninger og spenninger i føttene. Med Beurer fotmassasje kan du velge mellom flere ulike forhåndsinnstilte massasjeprogram, enten avslappende, eller litt kraftigere hvis du virkelig vil løse opp noen knuter.

Prisen er veldig rimelig sammenlignet med andre apparater på markedet, og når du kjøper dette produkter så kan du være sikker på at du får det du betaler for. 

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svenskt kosttillskott!

#3 Astan Hogar – Fotmassasje

Astan Hogar - Fotmassasje

Astan Hogar kommer med et fantastisk premium produkt her, der du får 3 styrke nivåer, 3 funksjoner og opp til 8 rullere! Anmeldelser sier de har følt bedring i føttene bare etter 2 uker! Sliter du med stive føtter så kan du være sikker på at dette produktet vil hjelpe deg med alle knutene du har. Den koster litt ekstra, men det er definetivt verdt prisen hvis du vil betale litt mer.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

#4 Solac – Fotmassasje ME7756

Solac - Fotmassasje ME7756

Dette er det billigste på topplista vår, men samtidig et apparat av ordentlig god kvalitet og funksjon. Det kan både gi deg massasje og du kan legge føttene dine i bløt i et varm avslappende vann. Nyt en deilig massasje, mens du også fjerner unødvendig hud fra føttene dine. Noen kundeanmeldelser som nevner de har tørr hud, har fått mye ut av denne og de sier de vil fortsette å bruke den i fremtiden.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Fordeler med en fotmassasjeapparat

Fotmassasje kan motvirke kalde eller opphovnede føtter, i tillegg til kramper eller stivelser. Det kan også senke stressnivået ditt og bidra til generelt reduserte smerter i kroppen. Har du problemer med PMS kan fotmassasje hjelpe deg ettersom det stimulerer kroppens hormoner og påvirker det endokrine systemet (hormonelle systemet).

Motvirker verking i føttene

Generelt sett er føttene en ganske oversett del av kroppen, og det til tross for at de belastes med en hel kroppsvekt hver eneste dag. De er i tillegg innestengte i sokker, og alt for ofte også i for trange sko.

Dermed er det ikke rart at mange får vonde føtter og hard hud. Med regelmessig fotmassasje kan du gi føttene dine pleie som motvirker en god del ubehagelige konsekvenser av den tøffe behandlingen føttene går igjennom daglig.

Fotmassasje stimulerer og strekker ut musklene rundt føttene dine. Dessuten styrker det anklene og øker sirkulasjonen i fot og fotledd. Dette bidrar til en god fothelse og holder deg forhåpentligvis skadefri. Du øker dermed mulighetene dine til å unngå vanlige fotproblemer.

Fotproblem

Få i gang sirkulasjonen

Om du har dårlig blodsirkulasjon pleier et symptom på det å være kalde føtter. Blodsirkulasjon er til for å transportere syre, næringsstoffer, vann og hormoner til kroppens celler. Å ha en god blodsirkulasjon, også i føttene, er dermed viktig. Med fotmassasje kan du forbedre blodsirkulasjonen din. Andre ting som kan bidra til bedre blodsirkulasjon er bevegelse og riktig størrelse på skoene dine. Mange av oss bruker for trange sko som klemmer på føttene og hindrer blodsirkulasjonen.

Et annet symptom på dårlig blodsirkulasjon kan være hovne føtter. Dette kommer av en oppsamling av blod og/eller væske. Fotmassasje kan støtte blodsirkulasjonen og dermed løsne opp blod- og vannoppsamlinger. Dette kan være ekstra vanlig under en graviditet. Regelmessig massasje kan hjelpe til med å få vekk væsken fra føttene.

Dårlig blodsirkulasjon kan også bidra til krampe i føttene. Andre grunner til krampe kan være overbelastning eller mangler på vitaminer og mineraler. Kommer krampene dine av dårlig blodsirkulasjon kan du motvirke dem med regelmessig fotmassasje.

Gjør godt for hele kroppen

En behagelig bieffekt av fotmassasje er at den deilige følelsen sprer seg til hele kroppen. Grunnen til at den deilige følelsen sprer seg er at det sitter tusenvis av nervetråder i fotsålene. Disse har forbindelser med andre deler av kroppen, som gjør at fotmassasjen skaper velbehag i hele kroppen.

Ettersom du har så mange nervetråder i fotsålene kan også massasje hjelpe mot smerte, stresshodepiner og stress generelt. Berøringen og massasjen frigjør både smertestillende hormoner og antistresshormoner. All massasje reduserer nivåer av kortisol, frigjør serotonin og dopamin, i tillegg til oxytocin. Fotmassasje lindrer dermed både hodepiner og smerte som henger sammen med ryggproblemer, gikt, nyresten mm. Det finnes studier som peker på at fotmassasje til og med kan gi samme smertelindring som medisiner. Den forbedrede blodsirkulasjonen hjelper også til med å redusere smerte og løse opp i spenninger.

Du kan få fotmassasje av noen som er spesialisert på fotpleie eller massasje. Men det kan fort bli relativt dyrt å regelmessig gå til noen profesjonelle. Dermed kan et fotmassasjeapparat være en god investering. Da kan du få en god massasje akkurat når det passer deg.

Andre gode redskaper til massasje hjemme er massasjeputa massasjedyne og massasjepistolen.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hvordan vet jeg om jeg bør bruke en fotmassasje?

En fotmassasje kan være en fin måte å slappe av og føle seg bedre på. Hvis du har mye spenning i føttene og trenger å slappe av, så kan en fotmassasje være perfekt for deg. Fotmassasje kan hjelpe med smertelindring og kan også føre til avslappende fordeler for hele kroppen, siden problemer i føttene kan påvirke hele kroppen.

Hva vil skje hvis jeg bruker fotmassasje regelmessig?

Fotmassasje er en av de mest populære formene for massasjeterapi med mange fordeler. Det forbedrer sirkulasjonen, reduserer hevelse og smerte, lindrer spenninger og øker energinivået. De fleste anbefaler å få en fotmassasje hver eller annen måned for å se de beste resultatene.

Hva er den beste typen fotmassasjeapparat for meg?

Den vanligste typen fotmassasjeapparat er en håndholdt en som kan bæres hvor som helst og brukes når som helst, men de mest effektive er de elektriske. Om du sliter med knuter i føttene så anbefales en med gode rullere, men hvis du sliter med tørr hud, prøv en som du kan fylle med vann.

Oppdatert 28-12-2022