Hem » Blogg » Beste Airbike 2024 » Guide & Test

Beste Airbike 2024 » Guide & Test

Den ultimate treningsmaskinen for alle som vil forbedre kondisjonen sin. En airbike gir deg trening av hele kroppen.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en airbike?

En airbike er en treningssykkel som drives av luftmotstand. Sykkelen har to håndtak som ligner på de man finner på en crosstrainer, som bidrar til at du aktiverer overkroppen får en mer intens treningsøkt. En airbike kan også kalles for airdyne eller assault bike.

Toppliste

Nedenfor har vi listet opp de beste airbikes på markedet akkurat nå, ifølge oss. Det finnes flere gode modeller selv om utvalget ikke er veldig stort om dagen.  Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Schwinn Airdyne AD2

Beste Airbike

Denne airbiken fra Schwinn Fitness liker vi. Det er den beste på markedet akkurat nå, og er veldig populær både innen crosstraining og for vanlig kondisjon- og utholdenhetstrening. Dessuten er den ordentlig prisverdig, og det er produsentens billigste modell.

Airdyne AD2 har en grenseløs, luftbasert motstand og en bevegelsesbane som går jevnt. Sykkelen er utrustet med en data med fem funksjoner som gir deg informasjon om blant annet kaloriforbruk, distanse og stegfrekvens. Du kan selv stille inn setet vertikalt, men ikke horisontalt. Maskin veier 44 kg, og den maksimale bruksvekten er 113 kg.

Les mer og se beste pris hos Gymgrossisten, CDON eller Sportgymbutiken!

#2 Assault bike

Assault bike

Dette er en skikkelig utfordrer til førsteplassen. En riktig god sykkel av bra kvalitet. Assault Air Bikes har en avansert luftmotstand som tilbyr deg ordentlig hard trening. Ved hjelp av sykkelens data kan du selv velge om du vil kjøre intervaller eller lengre distanser. Dataen har et LCD-display og tre ulike intervallprogram. Du kan også gjøre egne innstillinger for et personlig program. Maskinen veier 47 kg, og den maksimale bruksvekten er 160 kg.

Les mer og se beste pris hos CDON eller Sportgymbutiken!

#3 Schwinn Airdyne AD8

Schwinn Airdyne AD8

Dette er en premium-sykkel fra Schwinn. Den ligger i en høyere prisklasse enn syklene ovenfor, men har også en virkelig god byggekvalitet og prestasjon. Sykkelen har grenseløs luftmotstand og en data som gir deg ni forhåndsinnstilte intervall- og målprogram i tillegg til en mottaker for pulsmåler. På LCD-skjermen kan du også få informasjon om kaloriforbrenning, distanse og stegfrekvens. Det beste med denne airbiken er den robuste konstruksjonen, høye komforten og den jevne bevegelsesbanen. Maskinen veier 51 kg, og den maksimale bruksvekten er 160 kg. Du kan stille inn setet både horisontalt og vertikalt.

Les mer og se beste pris hos Gymgrossisten eller CDON!

Derfor bør du bruke en airbike

En airbike er en utmerket kondisjonsmaskin som passer til alle, fra mosjonister til crossfit-utøvere. Populariteten kommer til stor grad fra den stegløse luftmotstanden. Dette betyr at jo hardere du tråkker og arbeider med armene, desto høyere blir motstanden. Siden du ikke bare sykler, men også jobber med de to håndtakene, trener du hele kroppen og får en høy intensitet i treningen.

Med få treningsredskaper kan du fort få en intensiv trening. Intervaller på en airbike er ekstremt effektiv trening. Du kommer til å merke forskjell på kondisjonen nokså fort. Om du vil gå ned i vekt er i tillegg treningen en effektiv måte å brenne kalorier på.

En annen fordel med en airbike er du kan velge mellom om du vil jobbe med både armer og bein, eller om du bare vil fokusere på armene og overkroppen. Dette er fult mulig da du har en plass å hvile beina på. Du kan også variere hvor mye du tar i med håndtakene eller pedalene, avhengig av om du vil fokusere på over- eller underkropp.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022