Hem » Blogg » Beste Nypepulver 2024 » Guide & Test

Beste Nypepulver 2024 » Guide & Test

Har du hørt snakk om nypepulver og hvilke fantastiske helsemessige fordeler det sies å ha? Det hadde ikke jeg for bare noen måneder siden. Men jo mer jeg leser jo mer overbevist blir jeg om at det er et ordentlig super-pulver fra naturen!

I denne artikkelen kommer dere til å få all den informasjonen dere trenger, basert på forskning og vitenskapelige studier. Selvfølgelig også en nypepulver best i test toppliste, så dere finner det beste nypepulveret å kjøpe!

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Nypepulver

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste nypepulver

Hva er nypepulver bra for?

Dette fantastiske pulveret av nype (også kalt strandnype) har flere helsemessige fordeler takket alt det inneholder. Det finnes forskjellige typer nypeekstrakt, som nypeolje og nypepulver for å nevne noen. I denne arikkelen vil vi hovedsakelig snakke om nypepulver. Nypepulver har et rikt næringsinnhold, og inneholder blant annet C-vitamin, E, B og antioksidanter og betakaroten for å nevne noen.

Nype

Det virker til å ha aller størst effekt når det kommer til artrose, reumatisme og artritt i ulike former, deriblant gikt og leddgikt. Osteoporose er den mest vanlige type artrose, og dette påvirker kroppen din ved å fjerne nødvendige ved i leddene dine, som kollagen. Nypepulver hjelper opprettholde en sunn mengde med kollagen i kroppen din, som i gjengjeld vil hjelpe til å forhindre osteoporose.

Eldre mennesker kan ta nypepulver

Det finnes utallige mange personer som vitner om hvor mye bedre ledd og problemer har blitt takket være nypepulver.

Det handler ofte om eldre personer som har hatt vondt i ledd i mange år. Det er mange som først har blitt vant til vanlig smertestillende medisin mot verkingen. Den type medisin kan ha sterke bivirkninger, som blødende magesår. Når disse personene deretter testet nypepulver har verkingen gått over på bare noen uker, og de har kunnet slutte med den vanlige smertestillende medisinen.

Nypepulver kan også motvirke rynker i eldre. En liten studie (4) ga 3 mg nypepulver til pasienter over en 8 ukers tid, og de så reduksjon i rynker, og pasienter hadde mer elastisk og fuktig hud.

Så klart kan man påstå at det bare er noe folk sier, at det er placebo, men en metaanalyse har vist at pasienter som tok nypepulver hadde mindre smerter enn andre som fikk en placebopille. Placebopillen vil da bare være en sukkerpille eller noe lignende som ikke gir noe effekt. Det har faktisk blitt gjort en del forskning rundt nypepulver de siste 10-15 årene, som på ulike måter kan støtte disse uttalelsene.

Det har også vært studier på dyr som viser at rundt 40 gram med nypepulver kan hjelpe med diabetes ved å senke blodsukker, men også senke kolesterol og blodtrykk. 40 gram er definetivt ikke normen, og vanligvis vil de fleste bruke 2 til 8 gram i en drink, der de blander pulveret med kokende vann og drikker det som en te, men du kan også putte det i mat.

Bo Dettmer, smertelege og spesialist i ortopedisk medisin i Helsingborg, sier dette etter testing av nypepulver på ca 300 pasienter:

Jeg pleier å kombinere en kort behandling med paracetamol eller cox-2-hemmere med nypepulver. Min erfaring er at 70% av pasientene får veldig god effekt av nypen, enten de lider av RA eller artrose (kilde).

Vi kommer til å gå mer i detalj på de ulike studiene som finnes lenger ned. Ellers fortsetter vi nå med kjøpeguiden vår til det beste nypepulveret!

Kjøpeguide – Nypepulver best i test

Det finnes mange forskjellige produkter å kjøpe, så hvordan kan man vite hvilke som er best? Det viktigste å ha kontroll på først og fremst er at du kjøper et ordentlig produkt fra en bra produsent. Etter det vil vi se hvem som er best i test, og hvem som har gode anmeldelser.

Ellers er det nok ikke så stor forskjell på de ulike produktene siden de kun inneholder én ingrediens, nemlig nype. Forskjellene kan ligge i ulike rasjoner mellom kjerner/skall og hvor fint malt det er. Det finnes også noen produkter som inneholder det patenterte stoffet GOPO, som i vitenskapelige studier viser å ha helsemessige fordeler. (Dere kan lese mer om det lenger ned).

Det siste man må ta stilling til er hvorvidt man vil kjøpe det som kapsler eller pulver. Nypekapsler er litt dyrere i vekt, men noen foretrekker det fordi det er lette å få i seg. Fordelen med pulver er at du kan blant annet kan bruke det i matlaging.

Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 Litomove Nypepulver

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 229 ,-

Litomove, det beste nypepulveret ifølge oss!

Det beste nypepulveret ifølge oss. Det selges i form av kapsler, og er et klassisk produkt som har vært på markedet lenge. Hvis du tar 3 kapsler hver dag vil du dekke ditt daglige behov for vitamin C, men den har flere helsefordeler hvis du bare tar mindre. 

Litomove har tilsatt ekstra Vitamin C i produktet sitt, noe som forsikrer en rikelig dose med vitamin c. Vitamin C er essensielt for kroppen, og det er vannløslig som betyr at du konstant trenger å fylle på med det, siden det kjapt forlater kroppen din. 

3 kapsler daglig tilsier litt over 2 gram Nypepulver og 8 mg Vitamin C

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svensk kosttillskott!

#2 Rawpowder Rosehip powder

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 179 ,-

Rosehip powder

Et billig pulver fra Rawpowder som er produsert helt uten pesticider (plantevernmidler). Det som er bra med denne er at den er økologisk, så du kan være sikker på at du spiser naturlig mat, så du ikke forværrer leddproblemene dine. Anmeldelser fra kunder sier at denne smaker godt og er perfekt å putte i te.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#3 Økologisk Nypepulver 1000 g

(4/5) ⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 199 ,-

Nypepulver best i test nr. 3

Dette nypepulveret er pakket med Vitamin C, noe som vil hjelpe deg å produsere med kollagen, som i bunn og grunn vil hjelpe leddproblemene dine. Kundeanmeldelser sier at denne er fantastisk å strø over yoghurten.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på

Hva sier forskning og studier?

Som sagt finnes det en del vitenskapelige bevis for at nypepulver virkelig har helsemessige fordeler. Denne dansk-tyske studien [1] med 89 pasienter viste at pulver av nype kan lindre revmatoid artritt.

En annen studie fra 2015 [2] viste også positive effekter av nypepulveret. Studien hadde 100 deltakere som hadde leddplager med påfølgende mobilitetsbegrensninger. Halvparten av deltakerne fikk placebokapsler, og andre halvdel fikk nypekapsler. Etter 12 uker hadde de som fikk nypekapsler forbedret mobilitet og funksjon i knær.

I studien ble det brukt et pulver som inneholdt det patenterte aktive stoffet GOPO (galactolipid) som blir tilskrevet mange av de positive effektene. De helsemessige fordelene av nettopp GOPO har også fått oppmerksomhet i andre studier [3].

Opprinnelse og innhold

Nypen er hjelpefrukten fra rynkerose, også kalt nypebusk. Nypebusker vokser vilt i store deler av verden. Nypen er vanligvis rød eller oransje. De er kjente for sitt høye innhold av C-vitamin, det kan være opptil 2% i tørkede nyper. Som et eksempel skal en kopp med nyper bestå av like mye C-vitamin som 40 appelsiner.

De inneholder også mye annet nyttig som gir dem flere helsemessige fordeler. Blant annet antioksidanter som flavonoider, karotenoider og antocyanider. Men også mineraler som jern, magnesium og kalsium.

Et annet produkt som har lignende effekter som nypepulver er gurkemeie.

Dosering

Så, hvor mye nypepulver skal man spise per dag? Som vi snakket om lengre opp, så kan det variere. Det er omtalet at hvor sterkere symtomer du har på osteoporose, atritt og andre lidelser som du prøver å lindre, så burde du ta en gradvis høyere dose en hvis du bare ser etter en helsefordel. Vanligvis så er 5 gram et fint sted å starte, men du kan alltids øke som tiden går. En fin måte å preparere det på er med å koke det med vann, eller putte det i mat. Svaret er at det ikke finnes noen direkte retningslinje på det, men siden det er et helt naturlig stoff trenger du aldri å være redd for å få i deg for mye.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Hvordan hjelper nypepulver med leddsmerter?

Det er flere ting i nypepulver som hjelper med leddsmerter, men det viktgste er Vitamin C. Grunnen til at det er viktig er fordi Vitamin C hjelper med produksjon av kollagen, noe som finnes i leddene dine. Har du lite kollagen i leddene, kan du få leddsmerter. Nypepulver er også natrulig, og noen kan reagere på kunstige Vitamin C kosttilskudd, som bare kan forværre leddsymtomene deres, derfor er nypepulver perfekt for ledd.

Hvem burde ikke ta nypepulver?

Kontakt legen din før du tar nypepulver hvis du har følgende sykdommer, eller tar følgende medisiner:
Glukose-6-fosfat dehydrogenase (G6PD) mangel
Hemokromatose
Sigdcelleanemi
Aplastisk anemi
Talassemier
Fluphenazine, Litium (Eller andre antipsykotiske medisiner)
Salisylater
Estradot (eller andre estrogenregulerende medisiner)

Hva slags symtomer kan nyepulver ha?

Selv om nypepulver er et veldig trygt kosttilskudd, så har det vært tapportert følgende symtomer på større doser:
Insomnia
Slitenhet
Kvalme
Magesmerter
Hodepine
Diaré

Referanser og kildereferanser

  1. Rose hip herbal remedy in patients with rheumatoid arthritis – a randomised controlled trialWillich SN, Rossnagel K, Roll S, Wagner A, Mune O, Erlendson J, Kharazmi A, Sörensen H, Winther K. – Phytomedicine. 2010 Feb;17(2):87-93. doi: 10.1016/j.phymed.2009.09.003. Epub 2009 Oct 8. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19818588
  2. Improved gait in persons with knee related mobility limitations by a rosehip food supplement: A randomized, double-blind, placebo-controlled trialGinnerup-Nielsen E, Christensen R, Bliddal H, Zangger G, Hansen L, Henriksen M – Gait Posture. 2015 Sep;42(3):340-7. doi: 10.1016/j.gaitpost.2015.07.001. Epub 2015 Jul 19 – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26234471
  3. Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients?–a meta-analysis of randomized controlled trialsChristensen R, Bartels EM, Altman RD, Astrup A, Bliddal H. – Osteoarthritis Cartilage. 2008 Sep;16(9):965-72. doi: 10.1016/j.joca.2008.03.001. Epub 2008 Apr 14 – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18407528

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.

Oppdatert 28-12-2022