Hem » Blogg » Beste Boksesekk 2024 – Fakta & Test

Beste Boksesekk 2024 – Fakta & Test

Boksing er en hard og utmattende treningsform der du får brukt hele kroppen. En boksesekk er derfor et fantastisk treningsredskap som gir deg mulighet til å varierende, eksplosiv og utmattende trening.

I denne artikkelen får du informasjon og tips i tillegg til en best i test toppliste over de beste boksesekkene ifølge oss!

Testvinner Beste Boksesekk

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Beste Boksesekk norge

Hva er en boksesekk?

Trening på en boksesekk

En boksesekk er en tung sekk som du slår og sparker mot når du bokser eller gjør andre kampsporter som MMA eller thaiboksing.

En boksesekk kan også kalles for en slagsekk eller slagpose.

Hvilke fordeler har trening med en boksesekk?

Det er mange fordeler med boksetrening. Det gir deg en utrolig god helkropps-trening og inneholder mange naturlige bevegelser. Boksing er dessuten en veldig varierende treningsform, som gjør at du kan utfordre kroppen. Du kan trene styrke, utholdenhet, kondisjon og teknikk. Det er også positivt at treningen pleier å gi raske resultater. I tillegg kan du få utslipp av litt negativ energi når du slår og sparker på boksesekken din.

Kjøpeguide

Når det kommer til valg av boksesekk finnes det omtrent like mange preferanser som det finnes modeller. Alle som driver med kampsport foretrekker forskjellig. Du må velge en sekk ut ifra det du vil fokusere treningen din på.

Det vi synes er ekstra viktig er å ikke velge en alt for billig boksesekk. Billige ting ha generelt sett litt dårligere kvalitet som innebærer at sekken kan gå i stykker etter kortere tid med bruk. Hylsteret er ofte laget av billig nylon, som ikke er et godt materiale i denne sammenhengen. Kjøp en sekk på 800 kroner og oppover, da kommer den mest sannsynlig til å holde godt.

Tenk på å kjøpe et takfeste eller veggfeste til sekken din. Du får som regel med opphengingskjede, men feste kjøper man separat. Om du vil kan du heller velge å kjøpe et stativ å henge sekken din i. Det kan være en god løsning om du for eksempel bo i en leilighet og ikke vil borre hull i tak eller vegger.

Hvilken type boksesekk skal du velge?

Utformingen av boksesekker kan se forskjellige ut. Hvilken du skal velge avhenger på hva du vil bruke den til. Nedenfor presenterer vi de vanligste modellene.

En klassisk boksesekk

En vanlig hengende boksesekk

Først og fremst har vi den vanlige, klassiske boksesekken. Den henger fra taket, veggen eller i et stativ. Det beste er om sekken henger i taket ettersom du da får fritt spillerom rundt den og kan trene på komplekse kombinasjoner.

Mål og vekt på en boksesekk kan variere, men sekken er ofte rundt 80-150cm lang og ca30cm i diameter. Vekten pleier å variere mellom 14-40kg.

Bokseball

Bokseball

En annen variant er bokseballen. Dette er en boksesekk i ball-format. Den brukes først og fremst for å trene opp teknikk og fart. Mange kaller den for pæreball eller “speedbag”.

En bokseball festes på veggen eller i taket med hjelp av stativ. Den finnes også en variant, en såkalt “double end bag” eller “gulv/tak-ball” som festes både i taket og veggen.

Maisball

En tredje variant er en såkalt maisball. Denne ligner på en pæreball, men har et lengre oppheng. Det gjør at bevegelsesradiusen blir større og du kan trene opp hodebevegelsene når du bokser, som vil si å unngå slag fra motstanderen din.

Stående boksesekk

Stående sekk

En stående boksesekk er akkurat hva det høres ut som, en boksesekk som står på golvet i stedet for å være opphengt. Den passer perfekt til deg som ikke kan eller vil henge opp en boksesekk. En stående boksesekk pleier å være litt dyrere enn en klassisk boksesekk.

Slagdukke

Poor bob

Sist men ikke minst har vi slagdukke, en givende og gøy treningspartner som ikke er så snakkesalig. En slagdukke er et nokså nytt fenomen på markedet. Den ser ut som overkroppen på et menneske. Du kan enten henge den opp eller bruke den stående.

Utover de nevnte bokseballene ovenfor finnes det også såkalte slag/spark-puter. Disse holdes oppe av en treningskamerat så du kan bokse og slå på de.

Hvilken størrelse og vekt skal du velge?

Størrelsen på sekken velger du til dels ut i fra din egen styrke og størrelse, og til dels ut i fra hva du vil bruke den til. Om du bare har tenkt til å slå på sekken holder det at den er 100cm lang. Har du også tenkt til å sparke på den bør du gå for en sekk som er minst 130cm lang. Diameteren burde være på minst 30cm for at du skal kunne treffe sikkert og bra.

For en voksen person burde sekken veie minst 20kg. For et barn kan man bruke en med mindre vekt. Om du vil trene på lette og raske slagkombinasjoner foretrekker man en lett sekk. Om du vil slå hardere er det bedre å gå for en tyngre boksesekk. En regel kan være at sekken burde være omtrent halvparten av brukerens vekt.

Toppliste best i test boksesekker

Ettersom utvalget på markedet er såpass stort har vi listet opp de beste sekkene ifølge oss!

Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

UFC MMA Heavy Bag

Det er kanskje den beste boksesekken for allround-bruk!

Everlast tilbyr en skikkelig prisverdig boksesekk av kvalitet. Denne sekken er allround og passer til de aller fleste. Lengden er på 120cm, og vekten ligger på 36kg. Sekken leveres komplett med kjeder for opphenging.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Treningspartner!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Budo Nord Boksesekker

Budo Nord

Kampsportmerket Budo Nord selger sekker i ulike lengder og vekt: 120-180cm lange og 30-50kg tunge. Disse sekkene er av skikkelig god kvalitet og passer til deg som tar treningen din seriøst.

Hard Hitter

Hard Hitter er en litt mindre men god boksesekk

Hard Hitter tilbyr en budsjettvariant av god kvalitet. Produsentens billigste modell er av bedre klasse enn de fleste klassiske boksesekker for privatpersoner. Målene er på 120 x 35cm og vekten er på 30kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Heavy Duty

En stor og god boksesekk av ordentlig kvalitet

En sekk som er litt tyngre enn Hard Hitter med sine 40-45kg. Målene er de samme, 120 x 35cm. Sekken har en spesiell fylling av mais ytterst, som lager en spesiell følelse når du treffer sekken. Hånden eller foten din kommer til å synke inn litt. Dette gir ekstra motstand og utgjør god styrketrening.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Long John

Long John

Dette er en litt lengre sekk for deg som foretrekker det. Målene er på 160 x 35cm. Den veier 40kg og leveres komplett med kjeder.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Thaisekk

En av de største sekkene, passer bra til thaiboksing

En av de største sekkene du kan kjøpe. Den er 180cm lang og 40cm i diameter. Vekten ligger på rundt 50kg. Denne sekken er perfekt for deg som vil sparke og slå hardt. Materialet på sekken er armert nylon, et skikkelig slitesterkt materiale.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Boksesekk Junior 10kg

En boksesekk for barn

Dette er en mindre og billigere boksesekk fra inSPORTline, tilpasset barn og juniorer. Den er 55cm lang og 23cm i diameter. Selges komplett med 3 stålkjeder og karabinkrok for opphenging.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Tips før treningen

Ta det litt rolig med sekken din til å begynne med. Det er ganske vanlig med skader i håndledd og ankler for nybegynnere som ikke har rukket å trene opp teknikken sin. Men når du har fått inn teknikken er det bare å kjøre på. Teknikken kan du for eksempel trene opp ved å besøke en bokseklubb eller kampsportsklubb. Alternativt kan du se på instruksjonsfilmer på YouTube.

Nedenfor har vi satt sammen noen tips for at du skal kunne komme i gang med riktig teknikk så fort som mulig:

Første steg er å slå noen enkle, rette slag mot sekken. Først med venstre neve, så med høyre. Len deg litt framover og behold balansen i hele kroppen. Unngå å overstrekke albuen og prøv å treffe med rett håndledd. Albuen skal være lett bøyd, men fortsatt rett. Slår du med bøyd håndledd kommer det til å gjøre vondt etter en stund. Bind gjerne håndleddene for å unngå skader.

Akkurat som med all trening er det viktig å varme opp før treningsøkten. Å hoppe med hoppetau er en klassisk oppvarming for boksetrening.

Lykke til med treningen din!

Oppdatert 28-12-2022