Hem » Blogg » Beste Treningsgulv 2024 » Guide & Test

Beste Treningsgulv 2024 » Guide & Test

Om du trener mye hjemme kan du ha tenkt på å kjøpe et treningsgulv. Det gjør det bedre å trene og beskytter samtidig ditt vanlige gulv fra skader. I tillegg demper matten lydene som oppstår når du for eksempel legger ned redskapene dine.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er et treningsgulv?

Det er et gulv som brukes i et treningslokale eller hjemme for å beskytte underlaget/gulvet og gi deg et behagelig underlag å trene på. Et treningsgulv, som også kan kalles gymgulv, demper også høy lyd og kan gjøre rengjøring enklere.

Det kan kjøpes som puslematter, i en firkant- eller rektangelform og i varierende størrelser og tjukkelser. Det finnes også gulv på rulle. Gulvene har forskjellige farger og slitestyrker.

Beste treningsgulvet

Vi har satt sammen en toppliste med de beste treningsgulvene til hjemmebruk ifølge oss. De bedømmes til å være prisverdige og av god kvalitet, og er enkle å tilpasse til eget behov.

#1 Gymgulv Pusle, Master Fitness

Beste treningsgulvet fra Master Fitness

Dette er et enkelt og praktisk gymgulv i pusleform. Det gjør at du selv kan bestemme størrelse og form på gulvet ditt. Hver bit er 1x1m og har en tjukkelse på 1cm. Vil du ha rette kanter kan du bare kutte av puslekantene med en kniv. Bitene er laget av ren gummi og selges stykkevis. Fargen er svart med grå prikker.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 Gym & Aerobicgulv, Träningspartner Pro

Et puslegulv og gymgulv som har et parkettmønster

Dette er også et puslegulv. Det passer perfekt til trening hjemme, i et karatestudio, dansestudio eller en aerobicsal. Matten er enkel å legge og flytte ettersom den ikke trenger å limes. Hver bit er 1x1m og har en tjukkelse på 13mm. Det har et parkettmønster på den ene siden og svart tatamimønster på andre siden.

Utsolgt – 2022-03-30

#3 Gymgulv, Regupol

Slitesterkt treningsgulv

Dette er et veldig slitesterkt beskyttelsesgulv i gummi fra Regupol. Du kan bruke det som gulvbeskyttelse hjemme. Enten som en beskyttelsesmatte der det utføres styrkeøvelser eller som heldekkende treningsgulv. Et tips er å til og med bruke det utendørs ved lek og sport. Hver bit er 1×0,5m og har en tjukkelse på 3cm.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Fordeler med et treningsgulv

Fordelene er at det beskytter ditt ordinære gulv fra skader av redskap og maskiner. Det finnes treningsgulvsom passer under maskiner og andre varianter som er mer tilpasset til å brukes som en treningsplattform når du for eksempel trener med frie vekter som manualer og vektstenger.

En annen fordel med underlaget er at det demper lyd. Det oppstår alltid lyd når du legger ned redskap og vekter, eller når du kaster/mister dem. Dette reduserer du da kraftig.

Et ekstra gulv gjør det også mer behagelig å trene. Når du utfører liggende eller sittende øvelser er dette ekstra viktig. Ved stående øvelser gir også et treningsgulv mer komfort. Et enklere alternativ vil være en type treningsmatte.

Oppdatert 27-12-2022