Hem » Blogg » Beste Hoppetau 2024 » Guide & Test

Beste Hoppetau 2024 » Guide & Test

Hoppetau er et treningsredskap som gir deg trening av hele kroppen til en billig penge. Dessuten er det lett tilgjengelig. Du kan når som helst finne fram hoppetauet og hoppe i noen minutter. Ved å bruke hoppetau forbedrer du den kardiovaskulære helsa di, lungekapasiteten, balansen og koordinasjonen din.

Artiklene våre inneholder annonser

Derfor bør du bruke hoppetau

God trening hjemme

Å hoppe med hoppetau er både artig og en utmerket måte å holde seg i form på. Du øker lungekapasiteten din samtidig som du trener hjertet. Når du hopper øker pulsen på samme måte som når du jogger, går i trapper eller sykler.

Dessuten trener du alle musklene i kroppen, alt fra buk- og setemuskulatur til biceps og triceps. Dermed forbedres kjernemuskulatur, koordinasjon og bevegelse. Ikke rart at hoppetau er så populært i blant annet boksing, kampsport og crossfit.

Det er også bra for skjelettet. Alt som belaster skjelettet gjør det sterkere. Mineraltettheten i skjelettet i beina og nedre del av ryggraden øker når du trener med hopp.

Et hoppetau er et av de billigste og mest smidige treningsredskapene du kan kjøpe til hjemmetrening. Det er smidig siden det bare er å rulle det sammen å legge unna etter bruk.

Å hoppe med hoppetau i 30 minutter innebærer en kaloriforbrenning på ca 400 kalorier. Dermed er det en god metode for deg som vil gå ned i vekt eller omgjøre fett til muskler.

Ikke glem at mosjon generelt får kroppen din til å produsere endorfiner. Du kommer til å føle deg mindre stressa og redusere eventuell uro.

Kjøpeguide

Du kan få tak i hoppetau litt her og der, i lekebutikker, på bensinstasjoner eller i matbutikker. Vi anbefaler likevel at du kjøper et hoppetau fra en sportsbutikk om formålet er å bruke det til trening. Til dels fordi du trenger et som er 3 meter langt, gått ut ifra at du er voksen og normalt lang, og til dels fordi disse hoppetauene er laget så de skal kunne snurre uhindret og ikke krølle seg.

Et hoppetau kan koste alt fra ca 50 kroner til noen hundrelapper, og er dermed et av de billigste og mest effektive treningsredskapene til trening.

Toppliste – Hoppetau best i test

Nedenfor har vi listet opp de beste kjøpene, ifølge oss, når det kommer til hoppetau. Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Iron Gym Adjustable Speed Rope

Beste speed rope for crossfit

Dette er et ordentlig godt hoppetau med justerbar lengde. Materialet er slitesterkt som gjør at hoppetauet holder lenge. Tauet er 3 meter langt, og diameteren er på 5 mm.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 ECO Jump Rope Wood

Et mer miljøvennlig hoppetau

Denne er litt dyrere og år et mer miljøvennlig hoppetau. Selve tauet er av naturlig lær og er 270 cm langt. Håndtaket er av tre. Et luksuriøst hoppetau for den som leter etter det lille ekstra.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#3 Casall Jump Rope Foam Handle

Et godt og billig hoppetau

Dette er et hoppetau med polstrete og herlige håndtak. Tauet er svart og 3 meter langt. Det er ordentlig prisverdig og utfyller funksjonen sin.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

Treningstips med hoppetau

Hoppetauet er tøffere trening enn hva mange tror. Dermed er det mye å tenke på før man setter i gang.

Treningstips med hoppetau

Du bør varme opp før treningsøkten. Det kan du gjøre ved å hoppe mykt og langsomt en stund. Jo mer utrent du er jo lenger tid trenger du til oppvarming. Er du veldig utrent kan du hoppe mykt og langsomt gjennom mesteparten av treningsøkten, med noen innslag av raskere hopp. Har du en god kondisjon kan du gjøre det motsatte, altså kjøre noen minutter langsomt og så resten av økta med raskere hopp.

Du som vil teste hoppetau må også tenke på at det er en god idé å kombinere det med lavintensiv trening som lett vektløfting eller yoga.

Utenom å hoppe langsomt eller raskt under økta får du her noen tips til noen ulike hoppeteknikker:

  • Hoppe på ett bein. Hopp ett eller to hopp på hvert bein og bytt.
  • Krysshopp. En klassiker fra da du var barn som innebærer at du krysser armene foran kroppen på annethvert hopp.
  • Løp på stedet og løft knærne så høyt du kan.
  • Hopp slalåm-hopp fra side til side. Du får best trening gjennom å holde beina sammen og hoppe så langt du kan til den respektive siden.

Lykke til med treningen din!

Oppdatert 28-12-2022