Hem » Blogg » Beste Medisinball 2024 » Guide & Test

Beste Medisinball 2024 » Guide & Test

Er du ute etter et skikkelig bra treningsredskap til hjemmetreningen? Med en medisinball blir styrketreningen effektiv og kortere. Resultatet blir en sterk og funksjonell kropp.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en medisinball?

Trening med en medisinball

En medisinball er en stoppet ball som brukes som vekt/belastning under trening. Ballene er som oftest trukket av gummi, men kan også være trukket av lær eller nylon.

Medisinballen er som regel formet som en vanlig ball, men det finnes også varianter med ett eller to håndtak.

En noe mykere medisinball blir ofte kalt en wallball eller crossball siden den er lettere å sprette mot veggen. Det finnes også en såkalt “slamball” som takket være sitt ekstra holdbare trekk tåler å bli kastet ordentlig hardt mot veggen eller gulvet.

Hvordan bruker du en medisinball?

Flere og flere ser fordelene ved å trene med en medisinball. Med hjelp av ballen kan du trene hele kroppen, spesielt kjernemusklene. Den gir deg mulighet til å utføre variert og funksjonell trening. Funksjonell trening er det motsatte av isolert trening, som vil si den typen trening der formålet er å trene en enkelt/isolert muskel.

I tillegg til å trene hele kroppen kommer du også til å forbedre koordinasjon og balanse. Medisinballer finner du oftest innen idrettsmedisin og rehabilitering.

De beste medisinballene

Det finnes mange ulike baller på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken du burde velge. Det er verdt å nevne at ballene selges med ulike vekter. En ball på 3-6 kg er passende for de aller fleste. Om du vil teste en tyngre ball, så gjør gjerne det. Kanskje du kan skaffe deg flere baller av ulike vekter? De er ikke spesielt dyre. Men vi anbefaler likevel at du begynner med en ball på 3-6 kg.

Om du skal kjøpe en ball trukket av lær, nylon eller gummi er en smakssak. Det er viktigere å tenke på å velge en såkalt slamball om du vil kunne kaste hardt, eller å gå for en wallball om du er ute etter litt mer sprett.

Nedenfor har vi gått igjennom utvalget hos de store sportsbutikkene og valgt ut de beste medisinballene ifølge oss. Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Master Fitness

Master medisinball

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

#2 Xerball Medicine Ball

Xerball medicine ball

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Tips til øvelser

Det finnes så mange ulike øvelser å utføre med medisinballer. For at du skal komme i gang med treningen din har vi samlet sammen tre ulike øvelser nedenfor. Utover disse kan du prøve å gjøre situps, knebøy eller utfall med medisinballen som ekstra vekt. Hvorfor ikke trene sammen med en venn? Ved å kaste ballen mellom dere gjør dere treningen enda artigere og mer effektiv.

Squats med medisinball

Squats

Begynn med å stille deg  i hoftebredde. Hold ballen foran deg med albuene tett mot kroppen. Sett deg ned i en squat og kast ballen rett opp i luften samtidig som du reiser deg igjen. Fang ballen i det du stiller deg tilbake i grunnposisjon, og gjør så en ny squat. Du kan også utføre squats på et balansebrett, men kan du holde i ballen under hele øvelsen.

Kast mot gulvet

Begynn med å stille deg i hoftebredde med lett bøyde knær. Hold ballen med begge hender over hodet. Så kaster du ballen ordentlig hardt i gulvet, gjerne bruk beina for hjelp til å trykke til. Fang ballen når den spretter opp igjen og gå tilbake til grunnposisjon.

V-sittende veggkast

Øvelsen skal utføres ved hjelp av en vegg på din høyre eller venstre side. Begynn med å sette deg på gulvet (ca 1m fra veggen) med beina lett bøyde framfor deg. Dra så knærne litt opp og sug inn magen. Vri overkroppen og kast medisinballen mot veggen med kraft fra kjernemuskulaturen. Ta imot ballen igjen, og slipp den i gulvet på motsatt side av deg selv. Utfør øvelsen ca 5-10 ganger, og bytt så side.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022