Hem » Blogg » Beste Power Rack 2024» Guide & Test

Beste Power Rack 2024» Guide & Test

Med en power rack kan du trene hjemme med vektstang uten å bekymre deg for ulykker eller skader. Stativet med tilhørende sikkerhetsstenger gir deg trygghet, samtidig som du får mulighet til å utføre ordentlig effektiv og variert trening.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en power rack?

Det er et stativ på fire bein som du bruker sammen med en vektstang under styrkeøvelser som for eksempel knebøy, benkpress eller militærpress.

Stativet er utformet som et “bur” hvor du står inni og utfører øvelsene dine. Dette gjør at du kan sette opp sikkerhetsstenger, noe du gjør mellom bakerste og fremste bein.

En power rack kan også kalles for power cage, squat rack, squat stand, squat cage, gym rack eller knebøystativ. Men vær obs på at begrepet knebøystativ ofte kan være tiltenkt et stativ med bare to bein eller et halvt rack.

Toppliste

Nedenfor presenterer vi de power rackene vi synes er de aller beste på det norske markedet akkurat nå. I bedømmingen har vi også tatt hensyn til pris, tidligere anmeldelser og kvalitet.

#1 PowerRack GOLD, Master Fitness

Beste power rack

Dette er det beste kjøpet akkurat nå. Master Fitness tilbyr et skikkelig kvalitets-stativ som tåler veldig mye. Maksbelastningen er på hele 900 kg. Stativet er utrustet med to sikkerhetsbommer så kan du kan trene alene uten å bekymre deg. Et ekstra pluss for chinsrack og muligheten til å kjøpe stativet inklusivt vektholdere på sidene.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

#2 Power Rack XT12

Powerrack XT12

Dette er et prisverdig stativ fra Master Fitness. Stativet er kraftig og er utrustet med J-hooks med nylon som beskytter stangen. Håndtak og armer er utrustet med magnetlås. Maksbelastningen er på 270 kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

#3 Abilica PowerRack 024

Et populært stativ fra Abilica

Dette er et populært stativ av god kvalitet som har fått mange gode anmeldelser. En stor fordel er de mange mulighetene til variasjon, blant annet takket være chinsstativet som følger med, og dipsstativ. Det finnes også en mulighet for å gjøre stativet komplett med både skidrag og rostasjon. Stativet er dessuten utrustet med to fester for treningsgummistrikk, ett oppe og ett nede. Den maksimale skistangvekten er på 200 kg per feste, totalt 400 kg ved helt jevn belastning.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Sånn fungerer en power rack?

Den viktigste funksjonen stativet har er å gi deg sikkerhet under treningen. Sikkerhetsstengene brukes mest under benkpress og knebøy, men kan justeres i høyden for å passe til flere forskjellige øvelser. Du kan justere sikkerhetsstengene så du kan legge ned vektstangen ved “failure”.

Takket være stativet kan du gjøre øvelsene dine, som benkpress, uten en treningskompis som står bak og hjelper deg om du ikke får opp stangen selv. Du kan altså kjøre ordentlig tunge benkpress, uten store risikoer.

Også ved knebøy kan du få mye hjelp at en power rack. Skulle noe gå galt eller du ikke orker opp igjen, kan du bare legge ned vektstangen i stativet. Du slipper skader og å slippe de tunge vektene i gulvet.

En annen fordel med en power rack er at den lager muligheter til nye øvelser, i tillegg til at den tilrettelegger treningen din. Du kan for eksempel gjennomføre markløft fra en høyere posisjon enn vanlig. Det blir også lettere å gjøre militærpress. Også såkalte vektstangshrugs tilrettelegges, det vil si skulderløft med skivestang.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022