Hem » Blogg » Beste Hamp proteinpulver 2024

Beste Hamp proteinpulver 2024

Hamp protein (eng. hemp) er det perfekte kosttilskuddet for deg som vil øke proteininntaket ditt med et helt naturlig produkt. Det vegetabilske hampproteinpulveret inneholder omtrent 50% protein i tillegg til en mengde ulike vitaminer, mineraler og viktige enzymer. Om du blander hamp proteinpulver i smoothien eller et glass juice om morgenen hver dag får kroppen din gode forutsetninger til å vedlikeholde og bygge muskelmasse.

Det er veldig mange som søker om informasjon om dette, og derfor vil vi gi dere grunnleggende fakta i tillegg til en best i test toppliste med det beste Hamp proteinpulveret ifølge oss.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Hamp -proteinpulver

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste hamp proteinpulver

Hva er hamp?

Hampprotein
Pulver av Hampprotein

Hamp er en hurtigvoksende, ettårig art som har blitt brukt som medisin- og kryddervekst i flere tusen år. Arten finnes i de fleste klimasoner, og vokser fint i jord med lite næring. I gunstig klima kan den bli opptil 9 meter høy, og i Sverige blir den ca 2 meter høy.

I India, hvor man først oppdaget arten, har man lenge brukt den for sykdommer og smerter. Også i Europa og USA ble den lenge brukt til smertelindring. På 1900-tallet begynte hamp å bli brukt til å produsere narkotika.

Sist, men ikke minst, brukes hamp som kosttilskudd siden den inneholder en mengde forskjellige vitaminer, mineraler, terpener, enzymer og flavonoider. Proteininnholdet er på rundt 50%. Hampen som brukes til kosttilskudd, industrihamp, inneholder knapt noe som helst av cannabinoider eller rusmiddelet THC. Innholdet på maksimum 0,2% gjør at den ikke har noen rusende effekt.

Derfor bør du spise hemp protein

Hemp protein er en skikkelig god kilde til protein og næring. Det inneholder ca 50% proteiner og en stor andel kostfiber og essensielle fettsyrer. Proteiner er viktige siden de bidrar til at muskelmassen din vokser og holder seg.

Siden hemp proteinpulver er helt vegetabilsk er det utmerket for deg som av ulike grunner ikke kan spise for eksempel myseproteinpulver for å øke proteininntaket. Altså perfekt for vegetarianere, melkeprotein-allergikere eller laktoseintolerante.

Hamp er også en god kilde til flere viktige næringsstoffer, som blant annet mineralene jern, magnesium og sink. Jern er bra fordi det hjelper til med blodproduksjonen i tillegg til transporten av oksygen i blodet. Magnesium bidrar til en normal muskel- og nervefunksjon, og sink bidrar til et normalt fungerende immunforsvar i tillegg til bedre testosteron- og hormonnivåer.

Toppliste beste kjøp

Vi har gått igjennom utvalget av hamp proteinpulver på det norske markedet, og har laget en toppliste med produkter som er av god kvalitet og er prisverdige. Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 Rawpowder – Hamp Protein 50% ØKO

Beste hemp protein

Dette er et ordentlig bra hamp proteinpulver fra Rawpowder. Selskapet produserer økologiske kosttilskudd med fokus på kvalitet. Denne hemp proteinen har en mild smak, som gjør at den passer godt i smoothies eller å blande i grøt. Du kan også for eksempel bruke den i baking. Produktet inneholder 50% proteiner.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#2 Renée Voltaire Hampprotein

Hempprotein fra Renée Voltaire

Hampaprotein fra Renée Voltaire er et helt naturlig proteinpulver uten tilsetningsstoffer. Proteinet blir hentet fra vekstens frø gjennom skånsomme prosesser der alle næringsstoffer blir tatt vare på. Også dette produktet har en ganske nøytral smak som gjør den enkel å bruke for å øke proteininntaket ditt. Det inneholder 49% proteiner.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Sånn får du i deg hamp protein

Kjøpt hempproteinpulver som kosttilskudd og bland det med vann for å lage en proteindrikke. Vi anbefaler at du blander pulveret med frukt eller bær i en smoothie siden hemp protein naturlig ikke smaker så godt. Det fungerer også bra å blande det i en juice eller grøt.

En god variant til en havregrøt med hemp protein er å koke grøten (1dl havregryn, 2dl vann) med litt kokosmelk, ca 3 ss. Bland i 1 ts kokosolje og 1 dl blåbær eller bringebær. Krydre grøten med litt kanel og malt kardemomme. Før servering rører du inn hampproteinet. For en ekstra luksuriøs følelse kan man toppe grøten med litt knuste mandler og ferske bær.

For mer info om proteinpulver, sjekk ut den store artikkelen vår om de vanligste og beste proteinpulverne her!

Oppdatert 28-12-2022

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.