Hem » Blogg » Beste Drareimer 2024 » Guide & Test

Beste Drareimer 2024 » Guide & Test

Trenger du ekstra stabilitet for håndleddene dine ved styrketrening, styrkeløft og tyngdeløft? Da kan drareimer (løftereimer) være en god investering. Reimene kan dessuten gi deg det lille ekstra for å orke å løfte litt tyngre, noe som igjen betyr en bedre prestasjon og et bedre treningsresultat.

Best i test: Better Bodies Leather Lifting Straps

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er drareimer?

Det er rett og slett et par reimer, laget av lær eller annet materiale, som du binder rundt håndleddene og vektstangen når du skal løfte tungt. De skal være et hjelpemiddel som gir deg bedre grep ved styrketrening, styrkeløft og tyngdeløft.

Du kan også bruke reimene for å gi deg selv ekstra stabilitet ved for eksempel chins eller roing.

Sånn bruker du løftereimer

For mange er løftereimer et fast innslag ved for eksempel markløftstrening. I stedet for å bruke metoder som tommellås eller mikset grep tar du reimene rundt håndleddene og drar dem rundt vektstangen så stabilt du kan. Grepet blir sterkt, symmetrisk og behagelig.

En drareim har enten en knyte- eller borrelås-festing. Har den knyting skal du dra reimen bakover gjennom knytingen, så du lager en større knyte. Så drar du den større knuten over håndleddet og legg den tett inntil håndleddet. Om reimen har borrelås fester du reimen i borrelåsen. Det er viktig at reimen ligger tett inntil håndleddet.

Så legger du reimen på vektstangen, på den siden som vender mot kroppen din. Dra den så under og rundt stangen fremover. Drareimen skal møte fingrene som du legger fra det andre taket ovenifra. Om du vil ha et ordentlig fast grep kan du snurre reimen flere ganger rundt stangen.

Toppliste

Vi har laget en liste over de beste drareimene på markedet akkurat nå. Topplista inneholder tre produkter som vi synes er av god kvalitet, er prisverdige og har fått gode tilbakemeldinger av tidligere kjøpere.

Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Better Bodies Leather Lifting Straps

Beste løftereimer

Disse drareimene er laget av bøffellær, som er både slitesterkt og fint. Reimene har justerbar lengde og selges i to forskjellige farger: svart og lysegrå.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 Strength Drareimer Olympisk Løfting

Drareimer for olympisk Løfting

Dette er et par bomullsreimer i ekstra kraftig tøy. De er produsert for olympisk tyngdeløfting og er sydd igjen i endene. Dette gir et ekstra godt grep og minimerer risikoen for å sitte fast i reimen ved et uhell.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Fordeler med drareimer

Grunnen til å skaffe seg et par drareimer pleier å være for å gjøre det lettere å holde i stangen uten at håndleddene blir for slitne. Rett og slett for å avlaste håndleddene ved styrketrening, styrkeløft og tyngdeløft.

Mange opplever at de kan løfte tyngre med hjelp av løftereimer. Det betyr bedre trening og mer stimulering for musklene. Med økt belastning får man et bedre treningsresultat. For de fleste kommer den forbedrede prestasjonen helt enkelt av det bedre grepet. Å holde et overhåndsgrep uten drareimer betyr ofte at grepet blir en begrensende faktor. De fleste har prøvd ut andre grep også, som tommellås og mikset grep, før de begynte å bruke drareimer. Tommellås oppleves som ubehagelig og slitsomt for hendene for mange. Med drareimene får man stabilitet og dermed ekstra styrke.

Drareimer bidrar også til symmetri, noe du ikke får med mikset grep. Om løftet ikke er symmetrisk kan det lede til en ujevn utvikling av ryggmuskulaturen, og skader om du har uflaks. Med drareimer kan du holde overhåndsgrep og dermed holde armene symmetriske.

En annen fordel med drareimer er at de beskytter hendene dine. Siden reimen ligger mellom hånden og stangen sliter det ikke like hardt på hendene dine. Dermed slipper du å få hard og tjukk hud. De som har noe imot drareimer pleier ofte å nevne risikoen for minsket greptrening, det vil si at grepmuskulaturen ikke trenes like bra. Vi vil påstå at denne risikoen kun oppstår om du alltid trener med drareimer. Om du bruker dem ved hver trening, hver eneste gang du trener, finnes det en risiko for at grepmuskulaturen blir svakere. Men så lenge du ikke bruker drareimene for ofte kommer fortsatt grepet ditt til å bli trent. Så ikke vær redd for det.