Hem » Blogg » Beste Spikermatte 2024 » Guide & Test

Beste Spikermatte 2024 » Guide & Test

Sliter du med stress, hodepine eller muskelspenninger? En spikermatte kan hjelpe deg å roe ned og gjøre de verste smertene mildere. Matten fungerer som en terapi for hele kroppen, og brukes som oftest ved avslappelsesøvelser.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en spikermatte?

En spikermatte
Nærbilde av en moderne spikermatte

Det er en dyne med små pigger av plast som du ligger på for å slappe av. Spikermatter har blitt brukt i tusenvis av år av for eksempel yogautøvere og fakirer.

Når du ligger på matten frigjøres endorfiner i kroppen din, og stressnivåene går ned. Det er fordi anspente triggerpunkt i kroppen sender signaler til ryggmargen, og hjernen begynner å frigjøre endorfiner.

Noen forskjellige navn på en spikermatte kan være: shaktimatte, akupressurmatte, yantramatte, svensk spikermatte og russisk spikermatte. Mattene kan innimellom være litt forskjellige, men ofte er de nesten identiske.

Beste spikermatte

Det finnes en god del ulike varianter av disse mattene. Selv om det er visse mindre forskjeller mellom de ulike produktene er grunnprinsippet det samme. Mattene er som oftest laget av bomull og har plastpigger på den ene siden. Man kan generelt si at jo flere pigger matten har, jo bedre er det, siden trykket da fordeles bedre utover kroppen.

Det viktigste er at du finner en matte som føles bra for deg. Noen foretrekker den litt hardere russiske matten, mens de fleste er mer komfortable med den indiske originalen.

Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

inSPORTline shaktimatte

Den beste spikermatten!

Dette er ifølge oss den beste spikermatten. Det er en litt billigere variant av shaktimatten. Matten er laget av 100% bomull, og måler 75×33 cm. Den har 8820 pigger.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Derfor trenger du en spikermatte

Disse mattene brukes som regel for avslapping. Ettersom den bidrar med å frigjøre endorfiner i kroppen er den bra å bruke for å redusere stress. Mange bruker den før leggetid for å sovne lettere, mens andre bruker den ved meditasjon eller rett og slett for å ta en pause. Bruksområdet er mot stress-hodepine, stress, stølhet, søvnløshet, trøtthet og muskelspenninger.

Spikermatten har vist seg å ha visse medisinske effekter. Om du har vondt i kroppen kan den være til hjelp. Det finnes pasienter som har testet matten og har fått en merkbar redusering av de verste smertetoppene takket være den. Smertetoppene kuttes altså. Dette er ifølge studien “Treatment with spike mat for suffers of muscle tension pains” (2010).

Hvordan bruker du den?

En spikermatte er veldig lett å bruke. Du skal rett og slett bare ligge på den. Første gang du bruker den kan det likevel være greit å legge noe mellom deg selv og piggene, som et tynt tøystykke eller håndkle. Da kan det holde med å ligge i 5-10 minutter. Etter hvert kan du ta bort det du har lagt imellom og utvide tiden du ligger på matten. Et tips er å løfte opp beina på en stol eller lignende om du har vanskeligheter med å få nedre del av ryggen ned på matten.

Mange bruker matten sin på kvelden når det er på tide å roe seg ned og legge seg. Andre foretrekker å ligge på den en stund på morgenen for å få en god og avslappende start på dagen. Det kan også være til stor nytte å gjøre avslappelsesøvelser i lunsjpausen på jobben, og da er spikermatten et flott hjelpemiddel.

Lykke til med kjøpet ditt!

Oppdatert 28-12-2022