Hem » Blogg » Beste Magnesium Tilskudd 2043 – Fakta & Test

Beste Magnesium Tilskudd 2043 – Fakta & Test

Magnesium er ett av de mest populære og mest brukte tilskuddene når det kommer til helse og trening. Populariteten kommer ikke ut av tynne luften heller da det er ganske mye forskning og studier som viser til gode effekter av de beste magnesium tilskuddene.

I denne artikkelen kommer jeg til å gå igjennom hva magnesium er, hva forskning sier, hvem som har best anmeldelse, best i test, i tillegg til hvilke som er de beste magnesium tilskuddene på markedet.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Magnesium –Tilskudd

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste magnesium Norge

Hva er magnesium?

Magnesium i det periodiske systemet

Det er et grunnstoff og er i ren form et mykt metall som går under alkaliske jordmetaller. I den rene formen har det dårlige styrkeegenskaper, og brukes dermed ikke som byggemateriale. Derimot brukes det ofte i legeringer for å forminske vekta på for eksempel sportsbiler eller racing-sykler.

Det som derimot er viktig for oss kostinteresserte er magnesiums biologiske betydning. Det er essensielt for oss mennesker, noe som betyr at vi må få det i oss for å overleve.

Magnesiummangel

Å lide av magnesiummangel er alvorlig og kan lede til mange lidelser og sykdommer. Å ha lave nivåer kan lede til høyt blodtrykk, depresjon, diabetes, Alzheimers, ADHD, hjerteproblemer med mer (1). I starten er symptomene på magnesiummangel som regel generelt:

 • Lav appetitt
 • Trøtthet
 • Svakhet
 • Oppkast
 • Kvalme

Mer spesifikke symptomer på magnesiummangel er:

 • Ufrivillige, rytmiske muskelsammentrekninger (tremor)
 • Muskelkramper (tetani)
 • Spenninger og spasmer

Helsemessige fordeler med magnesiumtilskudd

Om du lider av magnesiummangel eller generelt lave nivåer kan du oppleve flere symtomer som svakhet musklene, kvalme, muskelsmerte. Listen er lang. For å skjønne helsefordelene må vi skjønne hvor viktig magnesium er for kroppen.

Magnesium er med å regulere utrolig mange biokjemiske prosesser i kroppen din, fra muskel kontrahering til regulering av humør og masse i mellom. Et rikelig inntak av magnesium kan hjelpe med bedre fysisk komfort og ytelse, men også for å ha best mulig humør i hverdagen.

Hvis du sliter med dårlig bentetthet kan det være bra å ta magnesium sammen med kalsium. Du har sikkert hørt at kalsium er bra for skjelettet ditt, men noe ikke alle sier er at du vil ikke ta opp all kalsiumet du spiser.

Når du tar magnesium sammen med kalsium vil du optimalisere opptak av kalsium.En stor meta-analyse (2) som gikk igjennom 22 studier kom fram til at magnesium kan senke blodtrykket. Å ha høyt blodtrykk er en folkesykdom i dag, og kan blant annet lede til hjerteinfarkt og slag.

Effekter ved trening

Du kan få bra effekt ved trening

Når det kommer til trening, som er mest interessant for oss, finnes det en del interessante studier. For det første kan fysisk aktivitet som trening forminske nivåene av magnesium (3), akkurat som med sink. Derfor er det alltid bra å få i seg ekstra magnesiumtilskudd om man trener hardt.

Denne studien (4) viser at rotter som fikk magnesiumtilskudd hadde mer utholdenhet. En annen studie fra 1998 (5) analyserte 23 triatleter på flere faktorer. De som fikk magnesiumtilskudd (magnesiumorotat) forbedret alle tidene sine (svømming, løping og sykling).

Gruppen som fikk magnesiumorotat hadde også lavere nivåer av stresshormonet kortisol (som er bra). Også denne studien (6) viste til positive treningseffekter av magnesiumtabletter.

En viktig ting å tenke på når det kommer til magnesium og trening er at magnesium trengs for produksjon av ATP.

Hva er ATP?

ATP er det kroppen din sin energi valuta. Hvis du vil aktivere musklene dine trenger du ATP, samme som en PC trenger strøm, eller en bil trenger bensin. I produksjon av ATP så trenger du magnesium, noe som gjør magnesium essensielt for å yte ditt beste (13)

I en ganske ny og sammenfattende studie som ble publisert i august 2017 så man spesifikt på hvordan magnesium kan påvirke treningsresultat (7). De gikk igjennom tidligere studier på både dyr og mennesker og fant ut at magnesiumtilskudd kan gi flere positive resultater ved fysisk anstrengelse og trening.

Hvilket er det beste magnesiumtilskuddet?

Når det kommer til magnesium og hva er som er “best i test” er det to faktorer man må tenke på. Som vanlig er det prisen, det vil si hvor mye magnesium man får per krone. Men det finnes også en annen viktig faktor, nemlig hvilken form eller mineralforening magnesiumet består av.

For det er ikke rent magnesium man kjøper i kosttilskuddsform uten at det er en mineralforening, altså magnesium bundet til noe mer. Menneskekroppen tar nemlig ikke opp de forskjellige magnesiumforeningene like godt. Noen ulike magnesiumforeninger er:

 • Magnesiumcitrat
 • Magnesiumlaktat
 • Magnesiummalat
 • Magnesiumorotat
 • Magnesiumoxid
 • Magnesiumkarbonat
 • Magnesiumhydroxid

Kroppens opptak av et stoff kalles for biotilgjengelighet, og denne studien (8) viser at magnesiumcitrat tas lettere opp enn blant annet magnesiumoxid. En annen studie fra 1990 (9) viser det samme, nemlig at magnesiumcitrat har høyere biotilgjengelighet enn oxidforeningen.

Noen av de beste mineralforeningene er: Magnesiumcitrat, magnesiummalat, magnesiumlaktat. Noen av de mindre gode er: Magnesiumoxid, magnesiumhydroxid, magnesiumkarbonat. En av de beste formene er ifølge mange magnesiumorotat (5), men det er veldig dyrt og uvanlig. Jeg har i hvert fall ikke sett noe tilskudd i Norge med den foreningen.

Ettersom opptaket av de forskjellige foreningene er ulikt gode er det vanskelig å bedømme direkte hva som er best. Mg-oxid som har ganske dårlig opptak er også veldig billig. Dermed velger en del produsenter nettopp oxidforeningen så det ser ut til å være et høyt magnesiuminnhold til en lav pris, som da blir misvisende.

Når det kommer til å velge hvem type magnesium du vil ha, så er det for det meste best å finne magnesiumcitrat siden dette har den beste effekten til prisen du betaler.

Best i test – Toppliste

Jeg har selv testet flere forskjellige magnesium tilskudd gjennom årene, men det er selvfølgelig umulig å kjenne noen forskjell på ulike mineralforeninger. Det jeg i stedet så på når jeg sammenlignet produkter er hvilke mineralforeninger de består av, og prisen.

De aller fleste tilskuddene inneholder magnesiumcitrat, som har et bra opptak. Visse tilskudd inneholder magnesiumoxid, men ettersom dets opptak har vist seg å være ganske dårlig har jeg utelatt alle slike produkter.

Når vi velger hvem produkt som er best i test så ser vi på flere forskjellige variabler. Dette kan være produktanmeldelser, ingredienser, selvskapet det kommer fra og bakgrunnen dems og andre variabler. Vi tar alt dette og sammenligner det med prisen for produktet og kommer frem til hvem som er best for deg. Med det sagt, så er mennesker forskjellige, så vi har vinnere i forskjellige kategorier.

No #1 Fairing Magnesium

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 134 ,-

Det beste magnesium tilskuddet!

Dette er de siste magnesiumtablettene jeg testet, og de består av magnesiumcitrat som har god biotilgjengelighet. Jeg liker Fairings sortiment som pleier å holde høy kvalitet og lave priser.

En av tingene jeg liker med Fairings er at det også inneholder vitamin B6. Når du tar magnesium sammen med B-vitaminer så vil du øke opptaket av vitaminene.

Mange som lider av slitenhet har B-vitamin mangel, så det er alltid bra å ta litt ekstra. Siden B-vitaminer er vannløselige trenger du ikke å bekymre deg om å ta for mye av de, siden de vil bli kjapt utskilt ut av kroppen din.

Kombinering av magnesium og B-vitaminer hjelper også å opprettholde et sunt nervesystem, så de er to fantastiske supplementer å ta i tandem.En annen grunn til at jeg liker Fairings er fordi du får alltid god kvalitet for pengene dine. De har gode anmeldelser og som sagt får du mer enn magnesium, og de tilbyr alltid en billig pris for produktene sine. Når du kjøper dette kosttilskuddet så kan du være sikker du får god kvalitet, og derfor er den #1.

En tablet gir litt over en voksen mann sin halve dagsverdi på 200 mg, og den inneholder ingen kjente allergener.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

No #2 Star Nutrition Magnesium tabletter

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 129 ,-

Star nutrition, billige og bra magnesiumtabletter

Det billigste magnesiumtilskuddet av alle jeg har prøvd. Men da må du kanskje kjøpe dem i store pakker med 5 bokser.

Produktet inneholder hovedsakelig magnesiumcitrat, men også magnesiumbisglycinat.
Dette er et fint valg, med mange gode anmeldelser på nett.

Hver tablett inneholder 117 mg elementær magnesium.
Produktet er ikke vegansk, siden det inneholder bovint gelatin.
Kan inneholde spor av soya, egg og melk.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

No #3 Magnesium+

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 99 ,-

Med Magnesium+ fra Body Science Wellnes Series er ett bra billig valg. Her kan du kjøpe 100 kapsler som vil vare deg en god stund, og alt dette til under hundrelappen.

Klikk her for å kjøpe Magnesium+ fra Body Science Wellnes Series

No #4 Bodylab magnesium

(4/5) ⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 99 ,-

bodylab magnesium

Bodylab Magnesium (90 stk) er et populært kosttilskudd som har mottatt en rekke positive anmeldelser for sin evne til å bidra til ulike aspekter av god helse. Med 230 mg magnesium per kapsel og en pakke på 90 kapsler, tilbyr dette produktet en enkel og effektiv måte å tilføre dette livsviktige mineralet i kostholdet.

Anmeldelsene viser at mange brukere har opplevd en reduksjon i tretthet og utmattelse etter å ha tatt Bodylab Magnesium. Noen brukere, som Einar, rapporterer om forbedret søvnkvalitet og en reduksjon i nattlige kramper etter inntak av produktet. Andre, som Anne Marie Meyer og Muriel Cahen, bekrefter effekten av kosttilskuddet i forebygging av kramper og generell tilfredshet med produktet.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodylab!

Dosering

Hvor mye magnesium trenger man da å få i seg? Et vanlig anbefalt daglig inntak er 280 mg for damer og jenter over 14 år, og 350 mg for menn og gutter. Barn har et lavere behov. De fleste magnesium tabletter inneholder rundt 150-250 mg elementært (rent) magnesium. En ting man skal ha i bakhodet er at, som jeg nevnte tidligere, man forbruker ekstra mye ved trening og fysisk anstrengelse.

Kan man overdosere magnesium og få bieffekter?

Svaret på spørsmålet over er generelt, nei. Det finnes noe som heter magnesiumforgiftning (hypermagnesemi), men det er veldig uvanlig og “vanskelig” å få. Det er fordi nyrene lett kvitter seg med eventuelle overskudd. Så lenge man følger bruksanvisninger og har en normal og sunn bruk finnes det ingen bivirkninger og det finnes ikke farlig overhodet.

Magnesium og søvn

magnesiumtilskudd og søvn

Noe man ofte hører er at magnesiumtilskudd kan hjelpe deg med å sovne, og til og med sove bedre. Det er ikke bare noe som er funnet på for å selge mer tilskudd, men veldig mange mennesker rapporterer om bedre søvn med magnesiumtabletter.

Det finnes også studier som støtter dette (10), (11). Derfor pleier man å anbefale folk å ta tablettene sine om kvelden, litt før man legger seg. Mange rapporterer til og med om lignende effekter med ZMA-tilskudd (som består av både magnesium og sink), og der kommer trolig mest av effekten fra magnesiumet.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Hvor mye magnesium burde jeg ta hver dag?

Det er anbefalt å ta mellom 65 mg til 420 mg per dag.
65 mg for barn
310 – 320 mg for voksne kvinner
400 – 420 mg for voksne menn

Hvor finner man naturlig magnesium?

Du finner magnesium i mange forskjellige matvarer, som nøtter, grønne grønnsaker, frø og belgvekster (f.eks linser). Nøtter har definitivt størst innhold av magnesium, så hvis dette er ikke noe du spiser daglig er tilskudd et bra alternativ.

Hvem burde ikke ta magnesium?

Lider du av nyresykdommer kan du ha bieffekter ved inntak av magnesiumtilskudd. Bruker du hjertemedisiner, vanndrivende medisiner (diuretika), eller antibiotika burde du snakke med legen din før du prøver magnesiumtilskudd.

Når burde jeg ta magnesium?

Du kan ta magnesium når du vil. Lider du av dårlig søvn er det best å ta det noen timer før du legger deg, men hvis bruker det i henhold til trening er det best å ta det litt før trening. Det viktigste er at du tar det jevnlig for optimal effekt. Da forsikrer du at du har bra nivåer hver dag.

Sammendrag

Magnesium er et essensielt stoff som vi må få i oss for å fungere normalt og ha det bra. Har du energiproblemer eller dårlig søvn kan magnesium være en retning å utforske. Lider man av magnesiummangel er ekstra tilskudd i form av tabletter en enkel løsning.

Det virker også som det finnes fordeler og ytterlige effekter av ekstra magnesiumtilskudd ved hard fysisk anstrengelse. Det finnes heller knapt noen risiko for bivirkninger, så man kan litt ekstra tilskudd uten å risikere noe.

Vitamin B er noe man kan ta i tandem med Magnesium, og er noe du heller ikke trenger å bekymre deg om overdosering med. Begge supplementer hjelper med regulering av energi, forbrenning og til og med søvn.Jeg anbefaler alle som trener hardt å ta ekstra magnesiumtilskudd for bedre resultater.

Magnesium hjelper med restitusjon fra trening på flere måter. Som produksjon av ATP, og kan hjelpe med å øke insulinliknende vekstfaktor (12). Men også folk som sjelden trener kan få bedre helse av litt tilskudd da mange

Les gjerne om kakaonibs som er en god kilde til ekstra magnesium.

Referanser og sitater

 1. Mg¹ in Prevention and Therapy – Nutrients. 2015 Sep 23;7(9):8199-226. doi: 10.3390/nu7095388
 2. Effect of mg supplementation on blood pressure: a meta-analysis – Eur J Clin Nutr. 2012 Apr;66(4):411-8. doi: 10.1038/ejcn.2012.4. Epub 2012 Feb 8
 3. Mg and exercise – Crit Rev Food Sci Nutr. 2002;42(6):533-63
 4. Dietary mg intake influences exercise capacity and hematologic parameters in rats – Metabolism. 1987 Aug;36(8):788-93
 5. On the significance of mg in extreme physical stress – Cardiovasc Drugs Ther. 1998 Sep;12 Suppl 2:197-202
 6. Effects of mg supplementation on blood parameters of athletes at rest and after exercise – Biol Trace Elem Res. 2007 Mar;115(3):205-12
 7. Can Mg Enhance Exercise Performance? – Nutrients. 2017 Aug 28;9(9). pii: E946. doi: 10.3390/nu9090946
 8. Mg citrate found more bioavailable than other Mg preparations in a randomised, double-blind study – Magnes Res. 2003 Sep;16(3):183-91
 9. Mg bioavailability from mg citrate and mg oxide – J Am Coll Nutr. 1990 Feb;9(1):48-55
 10. The effect of mg supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial – J Res Med Sci. 2012 Dec;17(12):1161-9
 11. The effect of melatonin, mg, and zinc on primary insomnia in long-term care facility residents in Italy: a double-blind, placebo-controlled clinical trial – J Am Geriatr Soc. 2011 Jan;59(1):82-90. doi: 10.1111/j.1532-5415.2010.03232.x
 12. https://www.washingtonpost.com/lifestyle/wellness/magnesium-does-a-body-good/2016/11/17/f90cedfa-ab4b-11e6-a31b-4b6397e625d0_story.html
 13. Mitochondrial Mg2+ homeostasis decides cellular energy metabolism and vulnerability to stress, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4960558/

¹Magnesium = MG

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskride.

Oppdatert

//Kosttilskuddogtrening.com