Hem » Blogg » Beste Dips -stativ 2024 » Guide & Test

Beste Dips -stativ 2024 » Guide & Test

En av de beste kroppsøvelsene du kan gjøre er dips. En øvelse som fremfor alt styrker triceps og bryst, og på den måten toner kroppen. Du kan gjøre dips med hjelp av en stabil pall, eller aller helst med hjelp av et dips stativ. Med et spesialutformet stativ har du alle forutsetninger for å gjøre effektive og riktige dips.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er et dips stativ?

dips stativ kroppsøvelse

Et dipsstativ er et stativ som du bruker når du utfører kroppsvektsøvelsen “dips”. Med hjelp av stativet kan du utføre effektive og riktige dips. Selve stativet består av to parallelle stenger som går horisontalt i forhold til gulvflaten.

Høyden pleier ofte å være på omtrent 1,5 meter over gulvet. Enten er stengene helt parallelle, eller så er de formet som en V. Dipsstativet kan også bli kalt for barrpress, dip bar eller dip stand.

Kjøpeguide

Når du skal kjøpe et dipsstativ finnes det litt forskjellige modeller å velge mellom. Det er den klassiske 1-dels stålrammen, alternativt det spesifikke bar dip stativet, som innimellom kalles for power tower. Det finnes også vegghengte dipsstativer, såkalte dipsrack eller frittstående stativer med to separate stenger som kalles for treningsbuer eller parallettes.

For at du skal få så mye kjøtt på beina som mulig før du kaster deg ut i markedet har vi gått igjennom utvalget hos de store nettbutikkene i Norge. Vi har sett på kvalitet, funksjonalitet, pris og tidligere anmeldelser. Så har vi valgt ut de beste dipsstativene.

#1 Dipsstativ PT050

Beste Dipsstativ

Dette er det beste dipsstativet i 2022. Vi liker den fordi den virker stabil og har flere funksjoner. Blant annet kan du, i tillegg til dips, gjøre dype og avanserte armhevinger med hjelp av stativet.

Stativet er 120 cm høyt, og maksbelastningen ligger på 150 kg. Håndtakene er kledd i gummi for å gi deg et godt grep. Eneste ulempen som vi ser er at prisen er litt høyere enn middels. Men du får et skikkelig fint og godt dipsstativ for pengene.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

#2 Abilica equalizerbars

Abilica equalizerbars

Dette er et skikkelig godt budsjettalternativ fra Abilica. Det er 73,5 cm høyt, og maksbelastningen er på 150 kg. De to separate stengene tillater deg å variere bredden, og er derfor perfekte for styrketrening av overkroppen.

Utenom dips kan du også bruke stativet til pull-ups, triceps og armhevinger. Med litt fantasi kan du også bruke stengene når du tøyer ut, eller hvorfor ikke som hinder?

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

#3 Dip Bars PU1500

Dip Bars PU1500

Dips Bars PU1500 fra Insportline tar en knepen tredjeplass takket være allsidigheten. Ettersom stativet består av to frittstående stenger, såkalte parallettes, kan du enkelt variere bredden.

Stativet har en ekstra sterk og slitekraftig konstruksjon, og tåler en maksbelastning på 150 kg. Den er 111 cm høy. Du kan bruke stativet både innendørs og utendørs siden det er lett å ta med seg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Sånn utfører du dips

Dips er en klassisk kroppsvektsøvelse der du jobber med å presse deg selv oppover. Du trener først og fremst triceps, men også bryst og skuldre.

Still deg mellom stengene og legg hendene parallelt med en avstand på litt over skulderbredde. Senk sakte kroppen ned. Du skal gå så dypt du kan, men uten å kjenne noen smerter i skuldrene. Så presser du deg selv opp igjen til du har strake armer. I bunnposisjon bør du bevege skulderbladene litt ned og sammen.

Når du klarer å løfte din egen kroppsvekt kan du også ta på deg et vektbelte med ekstra vekter.

Derfor bør du ha et dips stativ hjemme

Dips er en av de øvelsene du virkelig ikke burde stå over. Med dips trener du flere muskler i overkroppen. I forhold til triceps trener du her også brystmuskulaturen. Mange ser på dips som en fantastisk øvelse for å bli sterkere i benkpress. Dips er også perfekt for å bli kvitt hengearmer/grevinneheng.

Om du har et dipsstativ hjemme blir dipsene gjennomført. Du sparer tid ettersom du kan kjøre noen repetisjoner hver dag når du passerer stativet. Treningen blir lett tilgjengelig.

En stor fordel med nettopp dips, som kroppsvektsøvelse, er at du ikke trenger noen ekstra vekter. Du kan kjøpe et dipsbelte eller en vektvest, eller klem fast noen vekter mellom beina når du utfører repetisjonene dine. Men det er ikke noe du er nødt til, du kan heller variere vanskeligheten med hjelp av antallet repetisjoner og sett. En annen fordel med å ha et dipsstativ hjemme er at du kan bruke den til å gjøre andre øvelser også. Bare fantasien setter grenser.

Les mer om anbefalte dips belt her!

Oppdatert 28-12-2022