Hem » Blogg » Beste Whey 80 2024 » Guide & Test

Beste Whey 80 2024 » Guide & Test

Et vanlig ord innenfor kosttilskudds-verdenen er “Whey 80”. Det er ikke alle som vet hva det betyr og innebærer, men ta det bare med ro, her kommer alle svarene!

Og en toppliste med best i test for kategorien Whey 80 etter vår mening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Whey 80

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Hva er Whey 80?

Det er en type proteinpulver, whey betyr myse på engelsk og tallet 80 skal indikere at det har et proteininnhold på 80%. Proteinpulver basert på myse er de aller vanligste, og også de beste. Myse kommer fra kumelk og utgjør ca 20% av det totale proteininnholdet i melken. Den andre typen protein i melk heter kasein.

Whey 80 er egentlig ikke et offisielt navn, men de fleste vet at man tenker på et vanlig myseproteinpulver når man sier det. Det finnes også proteinpulver som kalles for whey 100 og er litt renere, altså at det har høyere proteininnhold. Men det er veldig mye dyrere også. Whey 80 er rett og slett standardpulveret i mellomsjiktet.

Hvilken skal du kjøpe?

Det finnes veldig mange ulike proteinpulver innenfor kategorien whey 80, og det kan være vanskelig å vite hvilken man skal kjøpe. Det beste er selvfølgelig å prøve seg fram og se hvilken man liker.

Det man kan begynne ut ifra er å kjøpe pulver fra de litt mer kjente merkene, så vet man at det er av god kvalitet. Så bør man også sjekke kiloprisen, for noen produsenter har en unødvendig høy pris på pulverne sine. En god kilopris er på rundt 200 kroner.

Så bør man også sjekke proteininnholdet så det ikke er unødvendig lavt. Selv om navnet skal indikere et proteininnhold på 80% så er det sjeldent det er såpass i det ferdige pulveret siden man regner det på tørrvekt. Men et godt innhold burde ligge på rundt 70-75% eller mer.

Sist men ikke minst er så klart smaken veldig viktig, kanskje det aller viktigste. Mange pulver har likeverdige egenskaper som pris og proteinmengde, men skiller seg fra hverandre på smaken. Noen whey 80 er ordentlig gode, mens andre er ganske smakløse og kjedelige. Dette er selvfølgelig vanskelig å vite før et kjøp, men vi skal tipse dere om favorittene våre nedenfor!

De beste og mest smakfulle Whey 80 ifølge oss

Nedenfor er vår favoritt: Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

Star Nutrition Whey 80

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 249 ,-

Beste whey 80 pulver

Et klassisk proteinpulver fra Star Nutrition. Det er et kvalitetspulver som neppe kommer til å skuffe deg!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Dosering av Whey 80

Akkurat med som med hvilket som helst proteinpulver er en passende dosering ca 30 gram per inntak. Man kan også ta mer, men studier indikerer at proteinsyntesen ikke blir mer stimulert av en større mengde. Da er det i så fall bedre å heller vente og drikke en shake til senere på dagen.

Når skal man drikke det?

drikke whey 80

Du kan drikke whey 80 når som helst på dagen, men det aller beste er å gjøre det i kombinasjon med trening. Det aller mest optimale er å drikke det etter en treningsøkt. Da er musklene nedbrutte og skriker etter nye byggesteiner (protein). Så vår anbefaling er å ta det etter treningen. Men det kan også være en god idé å drikke det på dager du ikke trener for å opprettholde et høyt proteininntak. Kiloprisen for protein i disse proteinpulverne er også veldig lav sammenlignet med vanlige næringsstoffer. Du får omtrent 2-3 ganger mer protein i en whey 80 sammenlignet med kjøtt!

Sammendrag

Whey 80 er et klassisk proteinpulver, og det mest populære. Det er ikke så rart heller siden det basert på pris, proteinmengde og smak er det beste pulveret på markedet! Om du vil ha et enda renere proteinpulver blir det ofte unødvendig dyrt. Om du bare er ute etter ett tilskudd til treningen din er dette det beste valget i alle kategorier!

Oppdatert 28-12-2022

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.