Hem » Blogg » Beste Vektstang 2024 » Beste Vektstangsett 2024 » Guide & Test

Beste Vektstangsett 2024 » Guide & Test

Er du ute etter en velstående, frisk og sterk kropp? Trener du hjemme og er ute etter utstyr til treningsrommet? Da trenger du et vektstangsett. Et ferdig sett som gir deg mulighet til å trene hele kroppen med en håndfull bevegelser.

Vi har satt sammen en kjøpsguide med fakta om hva du bør tenke på når du kjøper det beste vektstangsettet, vi har selvfølgelig også laget en best i test toppliste.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Vektstangsett

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste vektstangsett norge

Hva er et vektstangsett?

Det er rett og slett det navnet tilsier, en ferdig pakke som inneholder vektstenger og vekter.

Derfor burde du kjøpe et vektstangsett

Knebøy og markløft med Vektstangsett

Holder du på å lage deg ditt eget treningsrom hjemme? Da kan det være kjapt og enkelt å kjøpe et ferdig vektstangsett.

Dessuten er det ofte billigere å kjøpe ett sett enn å kjøpe stenger og vekter separat. I dag får du et helt greit sett for mellom 2000-4000 kroner. Er du veldig seriøs med treningen din og vil ha ordentlig gode ting må du regne med å betale mellom 5000-8000 kroner i stedet for.

Med en vektstang og noen vekter kan du i prinsippet trene hele kroppen med kun en håndfull øvelser. Eksempler på øvelser med et vektstangsett er knebøy, markløft, benkpress, utfall, bicepscurl og militærpress.

Vektstangen er et av de absolutt mest funksjonelle, og dermed viktigste treningsredskapene i treningsrommet ditt. Maskintrening er ikke i nærheten av like effektivt som trening med frie vekter med en vektstang. Kombinerer du i tillegg vektstangen med en treningsbenk og et vektstangstativ har du et ordentlig godt oppsett til treningen din.

Best i test – Vektstangsett

For å gjøre det lettere for deg når du skal kjøpe et vektstangsett har vi plukket ut to av de beste settene på markedet akkurat nå. Begge inneholder såkalt olympiske stenger, med en diameter på 50 mm. De er begge ordentlig bra produkter av god kvalitet som kommer til å gi deg mye glede under treningen.Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Master Fitness olympisk sett “De Luxe” gummi, 100 kg

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 5980 ,-

Beste vektstangsettet på markedet

Spør du oss er dette det beste vektstangsettet på markedet nå. Det er et olympisk sett med en totalvekt på 135 kg, noe som er mer en nok til for fleste mennesker. Produktet er av høy kvalitet som betyr det er litt dyrere. Dermed passer det også til kommersielt bruk siden det tåler hard og hyppig trening.

Vektene er gummibelagte, som er veldig handy hvis du har et gulv hjemme du ikke vil ødelegge. Det vil også dempe fall og lage mindre lyd, som også er et stort pluss. Her får du kvalitet for pengene dine.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

#2 ASG Manualsett 50 kg

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 2199 ,-

asg manualsett

Dette er et litt billigere alternativ fra det velkjente merket Abilica. Det passer fint til deg med litt mindre budsjett, men som fortsatt stiller høye krav til produktene du kjøper. Stangen er olympisk, og vektene som følger med har en totalvekt på mellom 80-180 kg avhengig av hvilket sett du velger. Et kraftig vektstangsett for hjemmebruk.

Det som også er fint med denne er at du kan pakke det sammen i kofferten som den kommer i! Stangen kan skrus fra hverandre, så den ikke er for lang, så dette er perfekt som et vektstangsett hvis du reiser mye.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Fitnessshoppen.no !

#3 Vivid 20 kg Pump Set inkl. vektstang

(4.5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 669 ,-

vektstang 20 kg

Vil du bare dyppe føttene dine i hjemmetrening, og du er ikke sikker på hvor mye du vil investere? Dette vekstangsettet kan veie opp til 20kg, og det er et fantastisk alternativ hvis du vil prøve å trene hjemme. Hvis du liker å trene hjemme kan du alltids kjøpe et dyrere sett i fremtiden.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#4 Tunturi Vektstangsett 140 KG

(4.5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 7999 ,-

tunturi vektstansett 140

Dette er det dyreste vektstangsettet på listen våres, men det er også det tyngste. For de fleste så er dette litt for mye vekt og penger, men hvis du er sterk og du ser etter en olympisk stang som holder mye vekt, så er dette er fint alternativ.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Fitnessshoppen.no !

Kjøpeguide Vektstangsett

På markedet i dag finnes det flere kombinasjoner av vektstenger og vekter enn du kan drømme om. Dette gjør at du garantert kommer til å finne noe som passer for deg, men også at det kan være litt vanskelig å velge mellom alle.

Det viktigste man må tenke på er hvor mye du vil at totalvekten skal være på. For de aller fleste skivestangsett ligger totalvekten på 50-150 kg. Vanlige vektkombinasjoner er: 50, 100 eller 150kg. Velger du å gå for en lettere totalvekt kan du alltids kjøpe ekstra vekter senere.

Tenk da over at vektstangen bør ha en diameter som gjør at den tåler større belastning. Når det kommer til stangen kan du velge mellom en diameter på 25 mm (skolestang) eller 50 mm (olympisk stang), hvor den smalere så klart tåler mindre belastning.

De medfølgende vektene er som regel kledd i gummi, men ikke alltid. Det finnes også ferdige bumpersett, men vekter helkledd i gummi. Bumpervekter er litt bredere og utformet for øvelser som innebærer at du slipper vekten i gulvet, for eksempel ved olympiske løft.

Generelt sett pleier vektstangsett i jern å være billigst, og bumpersett litt dyrere. Vi vil anbefale et sett med vekter kledd i gummi siden de oppleves smidigere og bråker mindre under bruk.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva burde man kjøpe først for en hjemmegym?

Det viktigste man kan ha på en hjemmegym er frivekter. Grunnen til det er fordi det er relativt billig i forhold til hvor mange kroppsdeler du kan trene med det. Du kan trene hele kroppen med bare en stang! Et vektstangsett er et veldig bra første kjøp for hjemmegymmen din.

Hva slags vektstangsett er bra?

Det kommer an på hva du trenger. Ser du etter et vekstangsett som er myke og ikke skader gulvet, eller ser du etter et vektstangsett som kan holde så mye vekt som mulig? For å finne ut hva som passer deg, se på listen vår i denne artikkelen.

Er et vekstangsett bedre en å kjøpe en maskin?

Ja, det er definetivt bedre å kjøpe et vektstangsett i stedet for en maskin. Disse to tingene kan fort koste like mye, men med en maskin kan du bare gjøre en bevegelse, og du kan bare trene en muslekgruppe, mens med et vektstangsett kan du trene hele kroppen.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022