Hem » Blogg » Beste Multigym 2024 » Guide & Test

Beste Multigym 2024 » Guide & Test

Er du ute etter en lett tilgjengelig og givende styrketrening? Kanskje du også vil begrense utgiftene dine og tenke plasseffektivt. Da er multigymmen, eller hjemmegymmen som det også kalles, det opplagte valget siden det har så mange fordeler. Med en multigym har du alltid tilgang til variert trening for hele kroppen.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en multigym?

Variert trening med en multigym

Du tenker kanskje på en gym i hjemmet med masse forskjellige verktøy, som også er riktig. Men det vi sikter til i denne artikkelen er en komplett treningsmaskin men mange forskjellige muligheter til varierende øvelser.

Med multigymmen kan du i prinsippet trene hele kroppen med én og samme maskin. Når vi nevner hjemmegym på denne siden er det altså det samme som en multigym.

Kjøpeguide

I dag kan du kjøpe en helt ok multigym som budsjettmodell for under 10000kr. Tenk da over at budsjettmodellene ofte har en dårligere kvalitet, og at de tåler mindre slitasje enn de dyrere variantene.

De aller fleste som kjøper en multigym for hjemmebruk går for mellomklasse-modeller. En modell i mellomklassen pleier å ligge på mellom 10000-20000kr, og har som regel en relativt stor konstruksjon som tåler slitasje og oppfyller de kravene du som bruker antageligvis stiller.

Har du et litt høyere krav til multigymmen og er forberedt på å betale mer enn 20000kr havner du i premium-klassen. Da får du en skikkelig velbygd gym med sikker, stille og fleksibel trening som kommer til å vare i flere år framover.

Utenom budsjett er det en annen ting det kan være viktig å tenke på når du velger maskin. Velg en maskin med tilstrekkelig stort vektmagasin. Om du er veltrent trenger du minst 85kg. Er du en nybegynner kan det være tilstrekkelig nok med en maskin med litt lettere vektmagasin.

Beste multigym i 2023

Nedenfor har vi gått igjennom utvalget av multigymmer i de store svenske treningsbutikkene. Dette er for å hjelpe deg å velge en god hjemmegym i jungelen av treningsredskaper som finnes i dag. For å komme med på topplista har treningsmaskina vist seg å ha god funksjonalitet, vekt og kvalitet. Dessuten er den prisverdig, det vil si at du får mye for pengene du velger å bruke.

#1 Abilica (BodyCraft) Multipower

Beste multigym ifølge oss

Dette er den beste hjemmegymmen ifølge oss. Det er en premium-modell med skikkelig høy kvalitet. Konstruksjonen er stabil og gymmen står stødig selv ved stor belastning. Den har alle de funksjonene man trenger, både for de erfarne og nybegynnere. Du kan gjøre alt fra brystpress, latsdrag og bicepscurl til bencurl eller magecrunch. Maskina er utrustet med to justerbare kabelarmer som gir større muligheter for variasjon på øvelser. Det gir blant annet mulighet til kryssdrag. Den eneste ulempen vi ser er den litt høye prisen, men om du vil ha en god maskin må du betale litt mer for det. Du får det du betaler for.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

#2 Abilica Multigym 970

Abilica 970

Dette er det beste valget for deg med et trangere budsjett. Rett og slett en billig hjemmegym. Produsenten Abilica er velkjente innen sitt felt og lager produkter av god kvalitet. Denne hjemmegymmen tillater deg å gjøre de fleste øvelsene du vil: trene bryst, rygg, armer, ben og mage på mange ulike måter. Denne gymmen er kanskje ikke like bra som de dyrere konkurrentene, blant annet er vektmagasinet på 68kg. Men om du er en nybegynner eller hobbymosjonist er det antageligvis nok.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

#3 Finnlo by Hammer – Bio Force

Hjemmegym best i test

Dette er en moderne og avansert gym som dessuten er veldig prisverdig. Med et vektmagasin på 100kg og motstandsteknologien TNT bli gymmen i prinsippet lydløs. Siden den ikke har et vanlig vektmagasin veier den bare 67kg. Takket være de små transporthjulene er den også lett å flytte på. Denne gymmen har et velutviklet kabelsystem som gjør det mulig for deg å utføre opptil 100 forskjellige øvelser. Tilbehør som følger med ved kjøp er tricepsrep, latsstang, bicepsstang og fotmansjetter.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Fordeler med en multigym

Hjemmegymmen tillater deg å trene hele kroppen og bygge muskler på en effektiv måte. Om du vil trene seriøst hjemme er en multigym en ordentlig god investering.

En stor fordel med en multigym er at det koster mindre og tar mindre plass enn en komplett gym hjemme med treningsbenk, vektstenger, vekter og andre redskaper. Bra for deg som bor trangere eller rett og slett ikke har mulighet til å sette av et helt rom for trening.

Du slipper også medlemskap på et treningssenter, så bare der sparer du fort inn investeringskostnaden. Det er også derfor hjemmegymmen har blitt så populær blant de som vil trene seriøst hjemme.

I tillegg til at det tillater deg å utføre et stort antall forskjellige øvelser, bidrar også maskina til at øvelsene utføres riktig. Det er fordi den styrer bevegelsene dine og stabiliserer. En annen viktig fordel er at den gir deg muligheten til å trene når du vil. Den er lett tilgjengelig siden den er hjemme hos deg selv. Du slipper å dra vekk, skifte og trenge deg inn på treningssenteret. Sjansene øker antageligvis for at du faktisk gjennomfører treningsøkten. Ekstra bra for deg som jobber til litt uvanlige/ugunstige tider. Et annet godt tips er en vektvest.

Oppdatert 28-12-2022