Hem » Blogg » Beste Gainer Kosttilskudd 2024 – Guide & Test

Beste Gainer Kosttilskudd 2024 – Guide & Test

Gainere, simpelt forklart, er et proteinpulver med økt antall kalorier. Dette et veldig populært kosttilskudd, og det passer aller best for de som har litt problemer med muskelbygging og å gå opp i vekt. Det er mange gainere på markedet, og i denne artikkelen skal vi gå igjennom hvem av de som er best for deg.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Gainer

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Beste Gainer Norge

Hvorfor trenger vi gainere?

En gainer inneholder først og fremst to ting: raske karbohydrater (som oftest maltodextrin) og proteiner (som oftest hvete-proteinpulver). Men hvorfor er det viktig å ha karbohydrater? Ikke bare er karbohydrater er en fantastisk energi kilde, men det har også en protein-sparende effekt. Dette betyr at kroppen din velger heller å bryte ned glykogen (karbohydrat i kroppen) i stedet for muskler. Dermed er det lettere å legge på muskler.

Mens vi snakker om glykogen, dette er noe som er veldig viktig for veldig anstrengende treningsøkter. Når musklene dine jobber hardt og eksplosivt så bruker de hovedsakelig glykogen, som man får fra karbohydrater. For lite karbohydrater kan føre til at du ikke yter så bra som du kan, dermed vil du ikke kunne bygge optimalt med muskler.

Hvis du ser på den gule delen av grafen så ser du hvor viktig glykogen er for å gjøre korte 1 min aktiviteter, som 1 set med knebøy. Øvelser av den lengden er kalt anaerobisk, og kroppen din henter energi gjennom noe som heter Sitronsyresyklusen, som kort sagt betyr at den henter energi fra glykogen (karbohydrater i kroppen).

Gainer scale

Når du trener så har kroppen din 3 “moduser” for å hente energi, som varierer på hva slags aktiviteter du gjør. La oss fort gå igjennom dette:

 1. (0 – 10 sek) ATP
  Når du sprinter eller gjør en eksplosiv bevegelse utløses ATP i musklene dine. ATP lagrene dine er lagret i musklene dine, så de er lett tilgjengelig, men lagrene er også ikke så store, og etter 10 sek trenger du rundt 2 min for å fylle opp lagrene igjen.
 2. (10 – 60 sek) Sitronsyresyklusen / Anaerobisk
  Alle kjenner til melkesyre! Dette er et biprodukt av sitronsyresyklusen, som er en energivei som kommer fra glykogen (karbohydrater). Dette er kalt anaeribisk fordi denne prosessen krever ikke oksygen. Dette er det vi gjør når du løfter vekter, og det er derfor vi hviler mellom hvert set.
 3. (60 sek – videre) Aerobisk
  Når du jogger, eller andre lengre aktiviteter, så kjenner du at du blir anpusten. En av grunnene til dette er fordi kroppen din går inn i en modus som heter elektrontransportkjeden. Kort sagt, så inneholder denne prosessen oksygen. Fordelene er at hvis du har oksygen så kan du gjøre dette over en lengre periode, men baklempen er at det tar tid for denne prossessen å sette i gang.

Hva er den beste gaineren?

Nå som vi vet hvor viktig karbohydrater er for styrketrening, hvem gainer skal du velge?Hvilken gainer som er best i test er selvfølgelig veldig individuelt, men det finnes noen faktorer å være klar over og sammenligne med. Det er ganske likt som når du ser etter det beste proteinpulveret. De ulike faktorene du burde ha oversikt over er:

Proteinpulver
 • Proteininnhold: En gainer består som sagt av proteiner og karbohydrater. Protein er det aller viktigste når det kommer til treningsresultater som å bygge muskler m.m. Derfor er det viktig å passe på at det er tilstrekkelig med protein i gaineren din.
 • Pris: Siden protein er dyrere enn karbohydrater kan det være fristende for virksomheter å senke mengden med protein så det blir billigere å produsere. Dermed burde du dobbeltsjekke at du ikke betaler unødvendig mye for et produkt med lavt proteininnhold!
 • Smak: Akkurat som med alle andre tilskudd man bruker i en shake er det viktig at det smaker godt. Heldigvis er det lett å lage gode gainere siden de inneholder mye karbohydrater, så du trenger ikke å bekymre deg!

Best i test – Gainer

Vi har gått igjennom utvalget av gainere på det norske markedet. Vi har tatt hensyn til alle faktorer ovenfor, i tillegg til at det er produkter i GMP og HACCP-standard. Man bør alltid unngå tvilsomme kosttilskudd fra ukjente merker!

#1 Star Nutrition – Supreme Mass

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 759 ,-

Den beste gaineren ifølge oss, fra Gymgrossistens eget merke Star Nutrition. Den har alt man leter etter: masse kalorier, proteiner (24g/100g), god smak og en lav pris. Rett og slett et skikkelig bra valg! 

I tillegg til dette så har du et stort utvalg av aminosyrer, så du kan være sikker på at du har alle byggeblokkene for å putte på så mye muskler som mulig. Star Nutrition lager høy-kvalitets produkter så dette er ikke et sjokk. Kundeanmeldelser er strålende, men “rasberry” smaken anbefales ikke. Sjokolade eller vanilje er en klar vinner å gå for.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 Swedish Supplements – Massive Mass

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 832 ,-

En veldig populær og prisverdig gainer fra Swedish Supplements. Den har ca 25g protein per 100g pulver, som er fantastisk! Når det kommer til innhold, så har denne litt mer fyll ingredienser, noen som kanskje har en bra effekt, men det er bedre å ta det på siden i følge oss.

Dette inkluderer taurin, som er et sentralnervestimulerende middel, som er bedre i en PWO. Det inneholder også kreatin, men ikke en effektiv dose, så det er også bedre å ta på siden.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 RAW Extreme Gains

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 649 ,-

raw extreme gains

RAW Extreme Gains, med en imponerende 4.6/5 stjerner basert på 28 anmeldelser, er et populært valg for idrettsutøvere og bodybuilders som søker effektiv vektøkning og økt muskelmasse. Denne neste generasjonens gainerformel kommer i en 4,5 kg pakke og tilbyr en høykvalitets blanding av næringsstoffer, inkludert en balanse av både raske og langsomme karbohydrater fra havre, som sikrer en jevn tilførsel av energi uten blodsukkerfall.

Hovedtrekkene til RAW Extreme Gains inkluderer:

 • Effektiv Vektøkning: Designet for å fremme vektøkning gjennom en høy kaloriinntak.
 • Muskelbygging: Inneholder 40 g protein per porsjon og 640 kcal, inkludert energitett MCT-fett og Muscle & Creatine Injectors blandingen, som støtter vekst og utvikling av muskelmasse.
 • Inneholder Kreatin og Glutamin: Viktige ingredienser for muskelgjenoppretting og ytelse.
 • Avansert Næringsinnhold: Rik på essensielle næringsstoffer for optimal ytelse.

Brukere som Sinisha og Saranon roser produktet for sin kvalitet og gode smak, mens Abraham og Johnny fremhever produktets effektivitet. Sinan deler sin erfaring med hurtige resultater og en smak som er mindre søt enn andre produkter, noe som er positivt for fordøyelsen. Robert understreker produktets gode smak og effekt på vektøkning. Sebastian og Aleks gir også tommelen opp for produktet, som understreker dets popularitet og effektivitet.

RAW Extreme Gains er tydeligvis en godt mottatt gainer blant brukere som ønsker å øke muskelmassen og vekten på en effektiv og smakfull måte.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svenskt Kosttillskott!

Alle gainerne ovenfor er altså ordentlig gode. Men pass på, det finnes produkter som inneholder så lite som 15g protein per 100g pulver, men som fortsatt koster 50-80% MER enn de som har 20-30g!

Vi vil ikke nevne noen selskap eller merker med navn, men vær som sagt obs på dette når du kjøper. Gainere kommer ofte i store pakker, så det blir ganske dyrt, spesielt om man kjøper noe som allerede er overpriset.

Når skal man ta gainer?

Det aller beste er om du kan ta gaineren din rett etter treningsøkten. Da får du maksimert muskelbyggingen og treningsresultatet.

Når du trener brytes musklene dine ned, og det er når du hviler etterpå at de bygges opp igjen hakket større og sterkere enn tidligere. Men da trenger kroppen å få i seg byggeklosser, på samme måte som man trenger materiale når man skal bygge et hus. Kroppens bygge-materialer er nettopp proteiner, så det er derfor de er så viktige.

Proteinsyntesen (når kroppen lager nye muskler) er også størst rett etter en treningsøkt. Derfor er det anbefalt å ta gaineren sin etter at man har trent.

Fyll på kalori-inntaket og gå opp i vekt

Det er ikke et “must” å ta gaineren sin etter treningsøkten. Man kan drikke det når som helst i løpet av dagen for å fylle på med kalorier og protein. Det er noe man uansett burde gjøre om man vil gå opp i vekt og sliter med å få i seg tilstrekkelig med protein gjennom vanlig mat.

Alle personer er forskjellige. Noen går lett opp i vekt og må jobbe for å holde seg smale. Disse personene burde selvfølgelig ikke drikke en gainer hver dag. De kan drikke en etter en treningsøkt, men da er det bedre med rent proteinpulver som har mindre kalorier.

Så finnes det de som har det motsatte problemet, at de ikke klarer å gå opp i vekt. Da kan det også virke nesten umulig å bygge muskler. For de kan det være lurt å fylle på kalori-inntaket med en gainer.

I starten burde nok uansett fokuset være å ta gaineren etter treningsøkten. Om man fortsatt ikke går opp i vekt kan man legge til en gainer de dagene man ikke trener.

Når det er sagt burde man så klart prøve å få i seg de ekstra kaloriene gjennom vanlig mat. Men om man ikke lykkes med det kan en gainer være det beste alternativet!

Sammendrag

Om du vil gå fort opp i vekt og maksimere muskelbyggingen din er en gainer et bra alternativ. Det passer for de som har problemer med å gå opp i vekt og bygge muskler. Om du derimot har det motsatte problemet bør du velge et annet tilskudd med mindre kalorier, som for eksempel et proteinpulver.

Om du bruker en gainer bør du drikke den rett etter treningsøkten din. Da maksimerer du proteinsyntesen og muskeloppbyggingen.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva burde man se etter når du velger en gainer?

Betraktningene når du velger en mass gainer er smak, proteininnhold, kaloriinnhold og pris. Smaken er viktig fordi for å kunne innta mange kalorier, må det være noe du liker. Unngå bær smaker. Proteinmengden er viktig fordi du vil innta så mye proteiner som mulig. Kaloriinnholdet er viktig fordi de som ønsker å gå opp i vekt

Hva er fordelene med å bruke en mass gainer?

Det er mange fordeler med å bruke en massegainer.
Den første er at det kan føre til en økning i muskelstørrelse og styrke.
En annen fordel er at det kan hjelpe deg å få flere kalorier fra kostholdet ditt, noe som vil hjelpe deg å bygge muskler og miste fett.
For det tredje kan det hjelpe med restitusjonstid etter trening.
Til slutt hjelper det deg å opprettholde en sunn vekt ved å hjelpe deg med å balansere kaloriinntaket og forbruket hver dag.

Hva er de beste måtene å bruke en mass gainer for vektøkning?

Skal du gå opp i vekt effektivt må du treffe alle spise-vinduene dine, med rikelig kalorier. Her er noen tips på hvordan du kan bruke en mass gainer:
Tilsett det i proteinshaken din.
Tilsett i en tørr shaker, ta med deg og ha klar. Fyll på vann når du er klar.
Tilsett det i havregryn eller frokostblanding.

Hva er de første skrittene du må ta når du prøver å gå opp i vekt?

Det første trinnet for å gå opp i vekt er å spise flere kalorier enn du forbrenner. Dette vil hjelpe deg å gå opp i vekt, men du burde også regelmessig løfte vekter, så overflødige kalorier ikke blir lagret som fett. En lett måte å få inn ekstra kalorier er ved en mass gainer. Finn de beste på markedet i denne artikkelen.

Kilder

 1. Why You Need Carbs to Build Muscle – InBody USA
  https://inbodyusa.com/blogs/inbodyblog/why-you-need-carbs-to-build-muscle/
 2. Protein Sparing – an overview | ScienceDirect Topics
  https://www.sciencedirect.com/topics/biochemistry-genetics-and-molecular-biology/protein-sparing
 3. What Is the Protein Sparing Effect? – Livestrong.com
  https://www.livestrong.com/article/449805-what-is-the-protein-sparing-effect/

Oppdatert