Hem » Blogg » Beste Vitamin-C Tilskudd 2024 – Fakta og test

Beste Vitamin-C Tilskudd 2024 – Fakta og test

26 Juli, 2022 av Joakim Pedersen

Vitamin C går hånd i hånd med god helse. Ikke bare er det et vitamin, det er også en antioksidant som hjelper til med å bekjempe frie radikaler, styrke immunforsvaret og redusere risikoen for å få kreft, hjertesykdom, hjerneslag og andre sykdommer.

I denne artikkelen skal vi gå igjennom tester for å se hvem type Vitamin C som passer deg best. Les videre for å finne ut!

Artiklene våre inneholder annonser

Best i Test – Beste Vitamin-C Tilskudd

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste Vitamin-C

Hva er Vitamin C?

Vitamin C er et vannløselig vitamin som er en av de beste og viktigste næringsstoffene for immunforsvaret ditt. Vitamin C bidrar til å opprettholde sunne tenner og tannkjøtt, bein, brusk og blodårer, men det er bare en brøkdel av hva det gjør for deg. Det spiller også en viktig rolle i kjapp og best mulig restitusjon og bidrar til å senke kolesterolnivået ditt.

I tillegg til å være et vitamin som viktig for essensielle funksjoner i kroppen, er Vitamin C også en kraftig antioksidant som hjelper immunsystemet til å bekjempe frie radikaler, infeksjoner og sykdommer, så hvis du kjenner en forkjølelse komme så er vitaminc veldig behjelpelig.

Det anbefalte daglige inntaket av Vitamin C for voksne er rundt 100 mg per dag, men det er forsket på at man kan ta opp til 2000 mg per dag før du vil oppleve noen negative effekter. Dette er fordi Vitamin C er vannløselig, så kroppen din skiller det fort ut, så det er svært vanskelig å overdosere det til et punkt så det vil gi en negativ påvirkning på kroppen.

Vil du få mest mulig ut av opptaket ditt, så anbefales det å ta Vitamin C på morgenen på en tom mage. Dette er fordi Vitamin C er et vannløselig vitamin og det brytes kjapt ned av varme, så en tom mage reduserer du hvor mye som blir brutt ned før du tar det opp.

Det anbefales å ta Vitamin C sammen med jern og sink. Ikke fordi disse hjelper Vitamin C opptak, men motsatt så hjelper Vitamin C av dem! Det hjelper direkte med opptak av jern, som vi har gått inn på her.

Når det kommer til sink så spiller de en stor rolle sammen i produksjon av kollagen, noe som vi har skrevet mer om her.

Citron c vitamin

Mindre kjente (men viktige) fakta om Vitamin C

Nå som vi har gått igjennom hva Vitamin C er, la oss gå litt dypere. Mange vet at man finner Vitamin C i appelsiner og sitroner og at det hjelper med å holde deg frisk, men nå vil jeg dele noen fakta om Vitamin C som du kanskje ikke har hørt før:

Vitamin C hjelper med vekttap ved å øke stoffskiftet og hjelper fettoksidasjon.

Vitamin C er faktisk nært knyttet til vekttap. Vitamin C bidrar til å øke stoffskiftet, men det er selvfølgelig ikke en erstatning for et intenst treningsprogram. Vitamin C hjelper til med å bryte ned fett og gir antioksidanter som beskytter cellene mot skade på grunn av oksidasjon.

Vitamin C hjelper mot anemi ved å øke RBC-produksjon og jernabsorpsjon.

Vitamin C hjelper kroppen med å absorbere jern, noe som er avgjørende for å forhindre anemi. RBC (røde blodlegemer) transporterer oksygen rundt i kroppen og er en essensiell del av kroppen. Dette gjør Vitamin C fantastisk til å forhindre anemi.

Vitamin C hjelper mot aldring ved å redusere oksidativt stress og betennelse.

Som mange vet, er Vitamin C er en kraftig antioksidant. Men dette betyr at det også kan redusere oksidativt stress i huden og bidra til å bremse aldringsprosessen. Ved å bekjempe frie radikaler og redusere betennelse, samt øke produksjonen av kollagen, kan Vitamin C bidra til å gjenopprette fuktighet til huden, forbedre elastisiteten og redusere rynker.

Vitamin C finnes ikke bare i sitrusfrukter men også i mange andre grønnsaker og frukter

La oss sammenligne matvarer med best Vitamin C innhold i andre matvarer med appelsin, som har 53 mg per 100 g:

Frukt (per 100g)

 1. Kiwi (92 mg)
 2. Papaya (61 mg)
 3. Jordbær (58 mg)
 4. Grapefrukt (32 mg)
Frukt mye vitaminer

Grønnsaker (per 100g)

 1. Paprika (242 mg)
 2. Brokkoli (65 mg)
 3. Blomkål (48 mg)
 4. Potet (19 mg)
 5. Tomat (18 mg)


De beste Vitamin C produktene på markedet

Under vil du finne de beste Vitamin C produktene, i følge oss. Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 Bodylab – Vitamin C

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 99 ,-
Bodylab - Vitamin C

Med et fantastisk produkt, til en utrolig rimelig pris, så kommer Bodylab sin Vitamin C på en klar første plass. Alle produktene fra Bodylab er av høy kvalitet, som er bra, men her har de også klart å holde prisen veldig rimelig! Her får du hele 90 tabletter, og dette til bare 99 kr. 

En kapsel inneholder 400 mg, som er mer enn nok for å gi deg en god effekt. Produktet har bare bra anmeldelser på nettet, så du kan være sikker på at du vil bli fornøyd med dette.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodylab!

#2 Star Nutrition – Orange-C

20 tabletter » Pris kr 35 ,-
240 tabletter » Pris kr 335 ,-
Star Nutrition - Orange-C

Hvis tabletter ikke er helt din ting, og du heller ser etter en vellsmakende brusende drikke på morgenen, så er dette et flott alternativ. Star Nutrition har lagd disse brustablettene med hele 1000 mg per tablett! Dette er mye mer enn det du trenger, men hvis du vil ha en riktig god dose så vil du få det her.

Vil du ikke kjøpe mange på en gang kan du først prøve en pakning for 35 kr, også kan du senere kjøpe en 12 pakning senere for en billigere pris!

Klikk her for å lese mer og kjøpe 20 tabletter på Gymgrossisten!
Klikk her for å lese mer og kjøpe 240 tabletter på Gymgrossisten!

#3 Vitaprana – Vitamin C

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 139 ,-

Vitaprana - Vitamin C

Vitaprana er kjent for å levere naturlige, høy-kvalitets kosttilskudd for de som vil forsikre seg et premium produkt. De har alltid gode kundeanmeldelser, pluss at kapslene er veganske. 

Hver kapsel inneholder hele 500 mg Vitamin C. Dette er et flott premium produkt for de som vil betale litt ekstra, men på grunn av prisen så ligger den nederst på listen våres.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Sammendrag

Vitamin C er et av de mest populære kosttilskuddene i verden. Den er tilgjengelig i mange former som brustabletter, kapsler, softgels og væsker. Hvilken bør du velge?

Alt avhenger av dine personlige preferanser og hva du leter etter. Her er noen spørsmål du kan stille deg for å hjelpe deg med å ta en beslutning:

 • Ser du etter en rimelig pris?
  I så fall så er Bodylab – Vitamin C et fantastisk valg. De har et høykvalitets produkt, til en rimelig pris.
 • Vil du ha det i flytende form?
  Da er Star Nutrition – Orange C veien å gå. De har brustabletter som gir deg en smaksfull drikke.
 • Skal det være vegansk?
  Vitaprana – Vitamin C tilbyr Vitamin C i veganske kapsler, og produktet er av høy-kvalitet.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er fordelene med å ta Vitamin C?

Vitamin C er et vitamin som finnes i mange frukter og grønnsaker. Det er viktig for at kroppen skal fungere ordentlig.
Noen av fordelene med å ta Vitamin C er:
Øker immunforsvaret
Forbedrer kardiovaskulær helse
Hjelper å lege sår raskere
Reduserer risikoen for kreft og Alzheimers.

Hva er anbefalt mengde Vitamin C å ta daglig?

Den anbefalte mengden Vitamin C å ta daglig er mellom 100-200 mg, men siden Vitamin C skilles fort ut av kroppen, kan man fortsatt ta mye mer enn dette. Opp til 2000 mg.
Dette er fordi Vitamin C har mange fordeler. Det hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner, øker immunforsvaret og kan til og med hjelpe med hudhelsen.

Hva er bivirkningene av å ta for mye C-vitamin?

Mengden Vitamin C du trenger i kroppen din endres basert på en rekke faktorer. Disse inkluderer alder, kjønn og andre medisinske tilstander. Hvis du for eksempel har høyt blodtrykk eller diabetes, kan legen anbefale en lavere dose.
Noen mennesker kan oppleve bivirkninger som diaré, kvalme, oppkast og hodepine når de tar for mye C-vitamin.

Kilder

 1. Vitamin C – Health Professional Fact Sheet
  https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/
 2. 12 Facinating Facts About Vitamin C
  https://www.bodylogicmd.com/blog/12-fascinating-facts-about-vitamin-c/
 3. Vitamin C: An Antioxidant Agent – IntechOpen
  https://www.intechopen.com/chapters/56013
 4. Understanding antioxidants – Harvard Health
  https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/understanding-antioxidants
 5. Iron and Vitamin C Co-Supplementation Increased Serum Vitamin C Without Adverse Effect on Zinc Level in Iron Deficient Female Youth
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258673/

Oppdatert 27-12-2022