Hem » Blogg » Beste Treningsbånd 2023 » Guide & Test

Beste Treningsbånd 2023 » Guide & Test

Vil du ha en sterk, stabilisert og mer funksjonell kropp? Ved hjelp av et treningsbånd (eller treningsslynge) kan du trene hele kroppen på en enkel og lett tilgjengelig måte. Treningen er effektiv, og uansett om du er ute etter en fastere rumpe, mer definerte magemuskler eller rett og slett vil bli sterkere i kroppen er et treningsbånd et skikkelig godt hjelpemiddel.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Treningsbånd

Best i Test – SPRI 3-in-1

Hva er et treningsbånd?

Treningsbånd øvelser og test

Et treningsbånd er et treningsredskap for hele kroppen. Det kan være utformet som remser med håndtak i hver ende, eller som et stort ellipseformet gummibånd.

Treningsformen man gjør ved hjelp av båndet blir noen ganger kalt for “slyngetrening”.

TRX bånd

Den vanligste typen av treningsslynge består av et bånd med håndtak i hver ende. Det kan også ha en ekstra løkke man kan sette foten i. Båndet fester du i en dør, stolpe eller lignende, og bruker din egen kroppsvekt som motstand i forskjellige øvelser. Det såkalte TRX-båndet er et sånn bånd. TRX er et spesifikt merke. Modellen ble oppfunnet av en i det amerikanske militæret i 1997. Idéen var et smidig treningsredskap man kunne ha med seg overalt. Et TRX-bånd er litt dyrere enn mange av de konkurrerende båndene med samme funksjoner, men det er også av høy kvalitet.

Treningsstrikk

En annen type treningsbånd er et Treningsstrikk, som er et elastisk treningsbånd med eller uten håndtak. Disse båndene er billigere enn de uelastiske treningsbåndene, og kan kjøpes i forskjellige motstands-styrker. De er ikke ment til å brukes med kroppsvekt, men med den motstanden som elastikken tilbyr selv. For eksempel kan båndet fungere som alternativ til manualer eller en vektstang i øvelser som markløft og roing.

Kjøpeguide

Avhengig av hva du skal bruke båndet ditt til har variantene ovenfor sine fordeler. Med et klassisk uelastisk treningsbånd, TRX-bånd, er du ikke begrenset til båndets elastiske motstand, men du kan jobbe med din egen kroppsvekt. Dessuten holder det båndet ganske lenge i forhold til et elastisk treningsgummibånd.

Fordelen med et treningsgummibånd er både prisen og at du kan regulere motstanden med hvor mye du strammer båndet. Jo stramme bånd, jo mer motstand. Når du ikke kan stramme båndet mer kjøper du bare et hardere treningsgummibånd.

Toppliste

Vi har gått igjennom utvalget og sett ut de beste treningsslynge. De båndene/strikkene som havnet på topplista er prisverdige, har god funksjonalitet, god kvalitet og har fått positive omtaler og anmeldelser av tidligere kjøpere.

Best i Test
SPRI 3-in-1 Resistance Kit
9.7/10Our Score

Vi tror

SPRI 3-in-1 Resistance Kit er en populær produkt som har fått mange positive anmeldelser fra brukere. En fordel med dette motstandskittet er at det inneholder tre forskjellige motstandsnivåer, slik at du kan tilpasse treningen etter din fitnessnivå. Brukere har også satt pris på at det er enkelt å bruke og har god kvalitet.

En ulempe som noen brukere har nevnt er at det kan være vanskelig å få tak i reservedeler hvis noe går i stykker, så det kan være vanskelig å bruke kittet over lengre tid.

Spesifikasjoner for SPRI 3-in-1 Resistance Kit:

  • Materiale: Plast, gummi
  • Mål: Diameter: 22 cm, Lengde: 86 cm
  • Motstandsnivåer: Lett, middels, vanskelig
  • Vekt: 0,9 kg
  • Pris: 419kr

Siden inneholder reklame

Body Resistance Kit
9.2/10Our Score

Vi tror

Body Resistance Kit SPRI er en populær produkt som har fått mange positive anmeldelser fra brukere. En fordel med dette motstandskittet er at det inneholder ulike motstandsband og -remmer, slik at du kan tilpasse treningen etter din fitnessnivå. Brukere har også satt pris på at det er enkelt å bruke og har god kvalitet.

En ulempe som noen brukere har nevnt er at det kan være vanskelig å få tak i reservedeler hvis noe går i stykker, så det kan være vanskelig å bruke kittet over lengre tid.

Spesifikasjoner for Body Resistance Kit SPRI:

  • Materiale: Gummi, plast
  • Mål: Varierer
  • Motstandsnivåer: Varierer
  • Vekt: 0,9 kg
  • Pris: 759kr

Siden inneholder reklame

TRX PRO

Beste treningsbåndet ifølge oss!

Dette er et ordentlig godt “proff”-produkt for den som vil ha det aller beste til hjemmetreningen. Kvaliteten er høy, men produktet er relativt dyrt, ca 2-3 ganger dyrere enn mange andre bånd på markedet. Ser man bort fra prisen er dette troligvis det beste båndet på markedet nå.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Casall Multi Balance Trainer

Casall treningsslynge

Et klassisk uelastisk treningsbånd med alle de egenskaper og funksjoner du trenger. Lengden på båndet er justerbart mellom 134-205cm, og den maksimale bruksvekten er på 150kg. Med på kjøpet får du et dørfeste, i tillegg til en smidig oppbevaringspose. Dette treningsbåndet er av ordentlig høy kvalitet, og selges til en relativt lav pris. Med andre ord er dette er veldig prisverdig alternativ.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Abilica PowerSling

treningsbånd fra Abilica

Antageligvis det beste budsjettalternativet. Et kvalitetsprodukt til en billig penge. I beskrivelsen av båndet finnes det dessverre ingen informasjon om lengde eller maksvekt, bare at lengden er justerbar. Du får med både krok og dørfeste på kjøpet, og kan dermed variere hvor du velger å trene.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Fordeler med et treningsslynge

Slyngetrening er god grunntrening ved alle typer idrett, spesielt for å styrke kjernemuskulaturen. Øvelsene utføres ved hjelp av din egen kroppsvekt, eller ved hjelp av motstanden fra båndets egen elastikk. Du kan også bruke båndet under rehabilitering eller ved stretching. Innen helse og omsorg bruker man mye treningsbånd under rehabilitering.

Et treningsbånd gir deg “ustabil trening”. Når du trener ustabilt øker sammentrekningene av musklene rundt leddene du trener, som fører til at du trener opp en større stabilitet i kroppen. Kroppen blir flinkere til å kontrollere leddene i ustabile situasjoner.

En annen stor fordel er dessuten at båndene er utrolig lette å ta med seg. De veier nesten ingenting og tar veldig liten plass. Du kan henge det utendørs på en gren, eller innendørs på en klesknagg. Du kan i prinsippet trene overalt – noe som fører til at det faktisk blir noe av treningen. Vil du ha enda større intensitet og utfordring kan du også bruke en vektvest, klikk her for artikkelen vår om vektvester!

Lykke til!

Oppdatert 28-12-2022