Hem » Blogg » Beste Balansebrett 2024 – Fakta & Test

Beste Balansebrett 2024 – Fakta & Test

En balansebrett, (vippebrett eller balanseplate), er et treningsredskap. Den fungerer sånn at du står på den og balanserer. Da aktiverer du musklene i anklene, beina og rumpa. Samtidig trener du balansen og koordinasjonsevnen.

Fakta, test og beste kjøp av det beste balansebrettet finner du her samt en best i test toppliste som vi har produsert.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Balansebrett

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste balansebrett Norge

Hva trener du med en balansebrett?

De aller fleste bruker den for å trene balanse, koordinasjon og for å forsterke musklene i ankler, legger, knær, rumpe og lår. Ved å gjøre forskjellige øvelser på plata kan du også trene armer og rygg i tillegg til magemuskulaturen.

Hvem kan ha behov for et balansebrett?

Balansetrening på et balansebrett

Spørsmålet er heller hvem som ikke vil få en fordel av det? Å ha god balanse er viktig for alle, både i hverdagen og når det kommer til trening. Trener du balansen din regelmessig minsker du risikoen for skader. Du får dessuten bedre kroppsholdning, kroppskontroll og koordinasjon.

Balansebrettet er et relativt billig treningsredskap med stor nytte. Det er dessuten enkelt å bruke og tar nesten ikke noe plass hjemme. Om du for eksempel jobber på kontor kan du velge å stå på plata/brettet en del av dagen, det holder med 10 minutter. Da trener du uten å tenke over det. Hjemme kan du bruke balanseplata foran TVen og se på favoritt-serien din. Da er du snart i boks med balansetreningen din.

Mange bruker balansebrettet i forebyggende formål for å unngå skader. Spesielt innen ballsporter, slalom, hockey, sykling og mer er balansetrening en viktig faktor for å minske skaderisikoen. De kan også gi bedre skudd til for eksempel fotballspillere siden de forsterker fotleddene.

Også for deg som er eldre er det et bra skadeforebyggende redskap. Jo eldre du blir desto viktigere blir det å aktivt trene musklene og leddene, i tillegg til å trene balanse for å forhindre fall.

Et annet bruksområde er rehabiliteringstrening. De som blir påvirka av idrettsskader som fotledds-skade, vrikking eller kneskade kan framskynde rehabiliteringen ved hjelp av et balansebrett. Også etter en operasjon kan det være hjelpsomt. Ved å bruke en balanseplate kan du trene opp igjen bevegeligheten din i fot og bein.

Fler bra utrustningar för träning i hemmet hittar du exempelvis här på bästa balansepute och bästa pilatesball.

Din kjøpeguide for balansebrett

Utvalget er stort, og dermed kan prisen variere mye. Det finnes alt fra budsjettmodeller som koster rundt 100-200kr, til skikkelige proffplater. Derfor er det viktig at du begynner med å ta stilling til hvor mye du er villig til å bruke på balansebrett før du begir deg ut på å kjøpe en.

Vår anbefaling er å unngå de aller billigste modellene. Mest på grunn av holdbarheten, men også fordi de ikke alltid fungerer som de skal.

En annen ting å tenke på er å velge en med en vanskelighetsgrad som passer deg. Platene har nemlig ulike vanskelighetsgrader som går fra lett til vanskelig. Er du nybegynner anbefaler vi en lett eller medium-modell.

De beste balansebrett i vår beste i test

Topplista baseres på produktenes kvalitet og pris. Vi har også tatt hensyn til anmeldelser av tidligere kjøpere samt våre egne tester.

#1 Abilica Balance Board

Beste balansebrett

Dette er, ifølge oss, det beste balansebrettet på markedet akkurat nå! Det er en balanseplate av “medium” vanskelighetsgrad og passer utmerket for de aller fleste, enten du er nybegynner eller mer erfaren.

Den er av høy kvalitet og veldig prisverdig. Den er lett og smidig, som gjør den enkel å oppbevare mellom bruk. En bonus med denne balanseplata er at den har “håndtak” på sidene som betyr at man enkelt kan gjøre flere øvelser som for eksempel armhevinger og dips.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 Master Fitness Balanseplate

Master Fitness vippebrett

Dette er et godt balansebrett som også fungerer fint som innstegsmodell. Det har en medium vanskelighetsgrad og passer til de aller fleste brukere. Diameteren er 39,6cm, og den er 7,5cm høy.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 Gymstick Balance Board

Et avansert balanseplate fra Gymstick

Denne vippebrett fra Gymstick kan tilpasses siden du kan justere høyden i 3 forskjellige nivåer. Jo høyere den er innstilt jo vanskeligere er det å holde balansen. En bonus er at Gymstick tilbyr treningsprogram online.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

SKLZ Vippebrett

Det amerikanske sportsmerket SKLZ tilbyr et skikkelig fleksibelt og gjennomtenkt balansebrett. Dette brettet kan du justere i to forskjellige høyder, 5cm og 7cm, og dermed bestemme vanskelighetsgraden selv. Diameteren på SKLZ Balance Board er 35cm.

2.aug – 19: Dessverre ser den ut til å ha gått helt ut av sortimentet.

Hvordan bruker du balanseplate?

Faktumet er at du ikke trenger å legge ned så mye tid på å trene på balansebrettet siden den gir så god effekt. Det kan holde med to til tre 10-minutter lange treningsøkter i uka for å opprettholde en god balanse og forsterke muskler og ledd.

Her har du tips på fire effektive øvelser:

 1. Stå på balansebrettet.
  Stå med begge føttene på brettet og prøv å holde balansen så lenge du kan, tre ganger. Når denne øvelsen blir for lett kan du prøve å stå på bare ett bein.
 2. Knebøy.
  Stå med begge føttene på brettet og flytt tyngden til hælene dine. Strekk armene rett ut framfor deg og sett deg som på en stol. Gjør det 10-12 ganger, 3 sett.
 3. Utfall.
  Stå med ett bein på brettet og ha det andre beinet langt bak deg. Bøy begge beina til kneleddene er i 90 graders vinkel. Gjør det 10-12 ganger, tre sett.
 4. Armhevinger.
  Plasser hendene dine på hver sin side av brettet og gjør armhevinger. Hold ryggraden nøytral gjennom hele øvelsen. Gjør så mange du orker med en god holdning ettersom denne øvelsen er veldig tung.

Sammendrag

Med hjelp av balansebrett kan du styrke opp de små musklene i ledd, ankler, legger, knær, rumpe og lår. Du kan gjøre det i skadeforebyggende formål eller som en del av rehabilitering. Er du aktiv innen sport kan treningen også øke prestasjonen din.

Er du nybegynner burde du velge en med lett eller medium vanskelighetsgrad.

Vil du teste et annet treningsredskap med tanke på å forbedre balansen og styrke muskler og ledd kan vi tipse om den såkalte bosuballen.

Lykke til med balansetreningen din!

Oppdatert 28-12-2022