Hem » Blogg » Beste Kollagen 2024 » Guide & Test

Beste Kollagen 2024 » Guide & Test

Kollagen er et fiberprotein som finnes i vev som bein, hud, sener og blodårer. Det finnes også i hår og negler. Totalt består omtrent en tredjedel av kroppens proteiner av kollagen, som gjør det til det største og mest forekommende proteinet i kroppen våres.

I denne artikkelen skal vi gå igjennom hva som er greit å huske på når du skal kjøpe kollagen, og i tillegg velger vi det beste kollagen produktet å kjøpe og sammen med en toppliste med hvem som er best i test i forskjellige kategorier etter vår mening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Kollagen

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste kollagen norge

Hva er kollagen?

Kollagen er et protein finnes i alle dyrearter, og det er faktisk den eneste måten man vi får produktene fra! Kroppen din lager selv, men som tiden går kan man trenge et tilskudd av det. Man kan ikke få ren kollagen fra vegetabilske kilder, bare animalske.

Når man lager et kollagentilskudd tar man det hovedsakelig fra storfe, kylling, svin eller fisk. For å hente kollagen må man først ved å bryte ned dyret til gelatin, og etter det går det i gjennom en prosess som kalles hydrolyse. Hydrolyse prosessen vil i bunn og grunn bryte opp gelatin molekylene helt til vi får kollagen!

Fordelen med å spise kollagen i et kosttilskudd i stedet for via å spise (fisk for eksempel) er på grunn av denne hydrolyse prosessen kosttilskuddet går igjennom. Siden proteinene er allerede brytet ned så mye, så er kollagenet mye mer tilgjengelig i stedet for hvis kroppen din skulle brytet det ned selv.

Derfor burde du spise kollagentilskudd

kollagen tilskudd test

Kroppen din produserer kollagen selv, selv om produksjonen reduseres med alderen. Rundt ved 25 års alderen begynner produksjonen å minke, og allerede når du er 35 år kan du merke at huden din begynner å bli slappere, og at du får flere rynker.

Når kollagenet avtar blir huden tynnere, og håret svakere. I tillegg blir sener og ligamenter mindre elastiske, og ledde din mindre fleksible. Et ekstra tilskudd av kollagen kan dermed gi både helsemessige- og estetiske fordeler. Det er fordi det både påvirker både vev, hud og indre organer.

Kjøpeguide

Hvordan kosttilskuddet ser ut varierer veldig avhengig av produsenten. Kapsler, pulver og veske er de vanligste formene. Det finnes tilskudd laget av både vegetabilske eller animalske kilder, og det er helt opp til deg selv å avgjøre hva som passer deg best.

Om du har noen allergier er det lurt å vite hva tilskuddet inneholder før du kjøper det, siden en del produkter inneholder allergener. For eksempel kan kollagenproteinet være produsert av fisk og skalldyr.

Vår anbefaling er å velge et tilskudd som også inneholder C-vitamin, for å forbedre opptaket.

Kollagen best i test

Når vi velger hvem produkt som er best i test så ser vi på flere forskjellige variabler. Dette kan være produktanmeldelser, ingredienser, selvskapet det kommer fra og bakgrunnen dems og andre variabler. Vi tar alt dette og sammenligner det med prisen for produktet og kommer frem til hvem som er best for deg. Med det sagt, så er mennesker forskjellige, så vi har vinnere i forskjellige kategorier.

Vi har samlet de produktene vi synes er best akkurat nå i listen nedenfor: Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 Bodylab Collagen Booster

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 119,-

collagen booster bodylab

Bodylab kommer som en klar vinner på denne testen, og her er noen grunner hvorfor. Når det kommer til kollagen, så er det flere ting som kan hjelpe med opptaket. To av disse er C-vitamin og Sink, og dette produktet har begge.

Bodylab har også andre naturlige ingredisenser i produktet, som Selen, Biotin og noe kalt Boswellia. Alle disse produktene hjelper med mange av de samme funksjonene som kollagen gjør, som gjør dette produktet fantastisk.


I følge anmeldelser så er smaken veldig god, og den er enkel å blande ut. Noen putter noen isbiter i vannet for en forfriskende drink.

Bodylab anbefaler at du tar 5g med 250ml vann for ett optimalt opptak

Hver dose er 5g, som tilsier 30 doseringer per pakke.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodylab!

#2 Ultimate Collagen

(4.5/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 349,-

Kollagen en av best i test ifølge oss

Når det kommer til kapsler, så er dette i følge oss det beste kollagentilskuddet akkurat nå. For de som ikke vil blande ut kollagenet i vann, og heller bare vil ta en tablett så er dette det enkleste alternativet, og her får du også kvalitet for pengene. 

Dette produktet er litt dyrere en første plassen, men det er også lettere å innta, så du betaler for tiden du vil spare. Med det sagt så vil prisen dra ned scoren, og derfor er den på andreplass for oss.En døgndose er 6 tabletter som er totalt 5 gram kollagen.
Dette vil holde i 30 dager.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 Vitaprana Pure Collagen

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 399,-

Vitaprana Pure Collagen

Dette er et 100% rent tilskudd av kollagen med hav-opprinnelse. Også dette produktet har høy biotilgjengelighet, som betyr at det tas lett opp i kroppen. Det inneholder også C-vitamin. Produktet har ikke noe tydelig merkbar smak, som gjør at den fint kan blandes i morgenkaffen eller en smoothie.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Også tilgjengelig som kapsel

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#4 Clean Collagen

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 287,-

Dette produktet har en rikelig mengde med kollagen, samt også en variert mengde med forskjellige aminosyrer. Ser du etter en aminosyre blanding med kollagen i så gå inn på linken og ta en titt på innholdet

Produktet har 35-70 posjoner, kommer an på hvor mye du velger å ta.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#5 Hår, Hud & Negler – Protein.no

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 299,-

kollagen för hår hud negler

Hvis du vil være sikker på at produktet du kjøper er høy kvalitet, kan du være sikker du får dette her. Anmeldelser sier at produktet virker bra, og de fleste er generelt fornøyd.

Produktet har 60 kapsler som vil vare i 30 dager.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Protein.no!

#6 Vegansk Kollagen

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 209,-

collagen vegan mmsport

Perfekt for deg som er veganer, og som ser etter et sunt alternativ. Som veganer finnes det ikke et vegansk alternativ for kollagen, men med dette produktet kan du booste din egen kropps kollagenproduksjon!

Hver porsjon er 13g, som vil vare i 30 dager.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på MMSPORTS.no!

Trenger du ekstra kollagen?

Det er ikke bare alderen som påvirker kollagenlageret. Det finnes også andre faktorer som leder til tap siden det øker produksjonen av frie radikaler. Vi snakker om røyking, forurensninger, gift, stress og for intensiv fysisk trening. Lageret ditt er mer eller mindre under konstant press. Effekten av kollagen tilskudd har ganske god vitenskapelig støtte. Men det trengs flere studier for å kunne gi eksakte råd rundt doser osv.

Kjenner du at du vil få i deg ekstra kollagen kan du enten satse på å spise kollagenrik mat, eller å regelmessig ta tilskudd.

Du finner store mengder kollagen i animalsk mat, først og fremst i organer, lær, skinn eller brusk. Du som foretrekker vegetabilsk bør satse på soyaprodukter eller grønnsaker som er rike på stoffet som spinat, kål, sikori/endive og squash. Du bør også spise ting som øker din egen produksjon, som næringsmidler med mye C-vitamin og som inneholder mye lykopen.

Spiser du ikke organer eller veldig variert mat kan det være lurt å regelmessig ta et tilskudd med kollagen. Du kan velge mellom pulver eller tabletter. Anbefalt daglig dose ligger på mellom 5-15 gram. I dag er kollagentilskuddet først og fremst populært blant de som vil ta vare på hud, negler og hår. Men også utøvere, veganere, vegetarianere og personer med leddsykdommer eller benskjørhet har store fordeler ved å regelmessig ta tilskudd med kollagen.

Är du intresserad av kollagen så kanske även nypepulver kan vara något för dig.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er egentlig Kollagen og hvordan lages det?

Kollagen er et protein som kroppen din lager selv. Kollagenproduktet kommer fra animalske kilder, og disse hentes ved å bryte ned dyr til gelatin, som videre kan brytes ned til kollagen via en prosess som heter hydrolyse.

Hvem trenger Kollagen?

Kollagen kan være bra for alle som vil ha elastisk hud, og gode negler, men de som tjener mest på fordelene er de i en alder over 30 år og de som trener hardt. Kollagenproduksjon reduserers svært etter 30 årene, og du bør dermed supplementeres.

Hva burde man spise med Kollagen?

For å optimalisere opptaket med kollagen er det flere ting du burde spise med det. C-vitamin for eksempel hjelper kollagenopptak betraktelig, og det samme gjør Sink. Det er flere ting som også kan være bra å ta med kollagen, som for eksempel Biotin og Selen som gir lignende resultater, dermed fobreder resultatet du leter etter.

Kan veganere spise Kollagen?

Det finnes ikke noe vegansk alternativ for kollagen desverre. Men kroppen din produserer eget kollagen, og det er veganske tilskudd du kan ta for å øke denne produksjonen, og det er med C-vitamin, flere aminosyrer, og ved å ta XLNT Collagen Vegan, som du kan finne i denne artikkelen.

Oppdatert 28-12-2022

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.