Hem » Blogg » Beste Liniment 2024 » Fakta & Test

Beste Liniment 2024 » Fakta & Test

Har du ømme muskler etter en hard treningsøkt, eller har du fått en strekk? Liniment hjelper mot smerter og framskynder helbredelsesprosessen.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er liniment?

Liniment som påføres og smøres på huden

Det er en salve, gel eller krem som påføres og smøres på huden for å lindre muskelplager ved for eksempel muskelstrekk og forstuinger. I dag finnes det også liniment i form av plaster, spray eller sticks.

Det finnes flere ulike typer liniment med ulike substanser, styrker og effekter. Hovedmiddelet i produktet kan for eksempel være mentol, kamfer eller metylsalicylat. Likt for de ulike produktene er at de har en kjølende og/eller varmende effekt, og formålet med bruken er å øke blodsirkulasjonen, mykne musklene og lindre smerte.

Sånn bruker du liniment

Du bruker det om du har ømme og slitne muskler, eller ved belastningsskader og i forbindelse med trening.

Ved å massere inn kremen på de ømme musklene får du en dypbehandling.

Påfør et tynt lag av liniment på ønsket område. Massér så inn kremen før det har gått noen minutter, det er viktig å få det til å trekke inn i huden. Den varmende effekten kommer etter hvert, det kan ta opptil 10 minutter avhengig av produktet.

Mengden liniment som skal påføres er individuelt og varierer selvfølgelig avhengig av hvilket produkt du har valgt. Du kan begynne litt forsiktig inntil du vet mer om hvordan produktet fungerer. Øk mengden etter hvert og ta i bruk behandlingen ved behov.

Liniment toppliste

Nedenfor har vi listet opp de beste liniment-produktene ifølge oss. Her har vi sett mye på best i test anmeldelser. Topplista inneholder produkter med mange fornøyde brukere og gode omtaler.

Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Hot & Cold Aloe Vera

Beste liniment som både brukes av profesjonelle massører og privatpersoner

Dette er et liniment som både brukes av profesjonelle massører og privatpersoner til eget bruk. Bruk den gjerne også som massasjekrem. Produktet er helt naturlig og inneholder ingen mineraloljer, parabener og skadelige kjemikalier. Takket være innholdet av aloe vera trekker de virkende stoffene inn i dybden av huden. Selges i forpakninger på 59ml eller 118ml. Produktet har fått mange gode anmeldelser.

Klikk her for å se alle linimenter på Bodystore.no

#2 Trikem Radital Linimentgel

Gel med kjølende og deretter varmende effekt

Dette er en smidig og effektiv linimentgel med kjølende og deretter varmende effekt. Bruk den selv eller som liniment til hest eller hund. Kan kjøpes i flasker på 250ml eller 500ml. Veldig god og prisverdig gel.

OBS! Utsolgt 2022-03-06

Sjekk gjerne ut dette linimentet fra Trikem Radital i stedet!

#3 Linnex Varmekrem

Populært liniment fra Linnex

En effektiv krem som virker effektivt mot muskelplager. Gir rask effekt samtidig som den har lang virketid. Takket være innholdet av capsaicin har kremen en avslappende effekt på musklene dine. Innholdet av mentol gir en varmende følelse. Kan kjøpes i boks som inneholder 100ml. Kremen har fått mange gode anmeldelser.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Sammendrag

Liniment brukes ved ømme og slitne muskler, i tillegg til muskelskader. Formålet er blant annet å lindre smerte og øke blodsirkulasjonen i området for å framskynde helbredelsesprosessen. Liniment er veldig enkelt å bruke for egenpleie og kan komme i flere ulike former som salve, krem, gel eller spray. Noen andre gode produkter for rehabilitering med mer er massasjepistoler og massasjeputer.

Oppdatert 28-12-2022