Hem » Blogg » Beste Balansepute 2024 » Fakta & Test

Beste Balansepute 2024 » Fakta & Test

Bra balanse er noe vi alle trenger, både når vi trener og til hverdags. Når du trener med en balansepute eller helt enkelt står på den, aktiverer du de små musklene i beina og føttene. Muskler som ellers er ganske vanskelige å komme til. På samme måte aktiveres de små musklene rundt anklene. Resultatet blir en sterk kropp og en forbedret balanse.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Balansepute
Best i Test – Abilica BalanceBoard II

Hva er en balansepute?

Balanseputa som også kan kalles for balansedyn

En balansepute er et treningsredskap som er utformet som en halv ball og er laget av plastmateriale. Puten er oppblåsbar. (Et annet redskap med lignende funksjoner er balanseplaten).

Balanseputa kan også kalles for balansedyne eller bosu ball. Balanseputa er ofte litt flatere i utformingen enn en bosu ball. Dessuten er bosu ballen et registrert varemerke fra USA, der BOSU står for Both Sides Up. Du kan altså bruke begge av dette treningsredskapets sider.

Hvordan bruker du den?

Du bruker balanseputa for å utføre øvelser som fremfor alt styrker bein og mage. Takket være puta kan du også forbedre balansen, akkurat som navnet tilsier. Gymnaster og naprapater pleier å foretrekke balanseputa ettersom den er veldig god til rehabilitering.

Du kan både utføre vanlige øvelser som situps eller knebøy på balanseputa, eller øvelser med fokus nettopp på balansen, som å stå på ett bein.

Fordeler med en balansepute

Balanseputas største fordel er at du aktiverer alle de små leddene og musklene i fot og bein når du utfører øvelsene dine. Det er fordi du må holde balansen samtidig som du gjennomfører treningen din.

I tillegg til fot- og beinmuskler aktiveres også magemuskler og kjernemuskulatur av nettopp samme grunn. Dermed får du trening av en stor del av kroppen ved å bruke balanseputa til enkle øvelser som for eksempel knebøy eller situps.

Balanseputas fordeler har blitt lagt merke til av naprapater og gymnaster verden over pga sitt bidrag til rehabilitering. Du kan også trene med puta med forebyggende formål. Stabilitet og styrke i fot, bein og kjerne er en fordel innen alt fra hverdagsaktiviteter til ski eller fotball.

Ettersom balanseputa er oppblåsbar (akkurat som en pilatesball) kan du slippe ut luften for å gjøre den mindre under oppbevaring, noe som er bra om du bor trangt, vil ta den med deg på jobb eller når du er ute og reiser. Du kan også variere vanskegraden ved å pumpe mer luft inn i puta. Jo mer luft, desto vanskeligere blir det å holde balansen.

Sist men ikke minst kan du bruke balanseputa til å forbedre kjernemusklene, bare ved å sitte på en stol. Om du legger den på en stol som ryggstøtte, eller sitter på den, aktiveres kjernemusklene mer enn når du sitter på en “hard” stol. Et enkelt triks, eller hva? Har puta “pigger” kan du også bruke den til en deilig massasje av for eksempel ryggen eller leggene.

Beste balanseputa

Nedenfor har vi funnet fram en toppliste over de beste balanseputene i 2023. For å kåre en vinner har vi gått gjennom flere nettbutikker og deres utvalg. Kriteriene har vært pris, kvalitet, funksjon og anmeldelser.

Egentlig er en balansepute et ganske så enkelt treningsredskap. De ulike produsentenes modeller er derfor ikke så veldig forskjellige i bunn og grunn. Vi synes likevel at du bør unngå å kjøpe den aller billigste modellen. Ofte, men ikke alltid, går pris og kvalitet hånd i hånd, og i dette tilfellet mener vi at det stemmer. Invester noen hundrelapper ekstra i balanseputa di, så kommer du til å få et mye mer kvalitativt produkt som holder lenger.

Best i Test
Abilica SoftStep II
9.6/10Our Score

Vi tror

Abilica BalanceBoard II Balanseplate er en høykvalitets balanseplate som har fått mange positive anmeldelser fra brukere. Mange synes den er enkel å bruke og gir god trening for balanse og koordinasjon.

Fordelene med Abilica BalanceBoard II Balanseplate inkluderer:

 • Mulighet for å trene balanse og koordinasjon
 • Holdbar konstruksjon
 • Enkel å bruke
 • Ulempene med Abilica BalanceBoard II Balanseplate inkluderer:
 • Kan være litt dyrt for noen

Spesifikasjoner:

 • Mål: 70 x 30 cm
 • Vekt: 2,7 kg
 • Maks belastning: 150 kg
 • Materiale: Plast, tre
 • Pris: 549 kr

Siden inneholder reklame

Balance inSPORTline
9.2/10Our Score

Vi tror

Balance inSPORTline er en høykvalitativ treningsmaskin som har fått mye positiv tilback fra brukere. Vi synes at den er enkel å bruke og gir god trening for balanse og koordinasjon. En av de største fordelene med denne maskinen er at den tar opp minimalt med plass, noe som gjør den egnet for bruk hjemme eller i et trangt treningsstudio. Brukere har også verdsatt den justerbare vanskelighetsgraden, noe som gjør at den kan brukes av personer på ulike treningsnivåer.

En ulempe med Balance inSPORTline er at den kan være litt klumpete å flytte rundt, spesielt for en person som ikke har så store armmuskler. Det kan også være litt vanskelig å finne rett innstilling for personer med lange ben, men dette er et mindre problem som enkelt kan løses med en pute eller en treningsmatte.

Spesifikasjoner:

 • Vekt 8 kg
 • Mål 60 x 40 x 20 cm
 • Belastningsgrense 120 kg
 • Materiale Plast, metall
 • Farge Svart, blå
 • Målgruppe Alle treningsnivåer
 • Pris: 269 kr

Siden inneholder reklame

Abilica SoftBalance

Beste balansepute

Dette er den beste og mest prisverdige balanseputa om du spør oss. Produsenten Abilica er vel etablert og selger gode sport-og treningsprodukter. Puta er 35cm i diameter og er laget av PVC. En bonus med dette produktet er at den har flere små pigger på utsiden, som gjør at du også kan bruke den til massasje ved å legge den mot en ryggstøtte på en stol. Piggene gir også føttene dine såkalt proprioseptiv stimulering, som styrker følelsen din av å avgjøre dine egne kroppsdelers posisjon, og dermed hjelper deg å holde balansen. Vil du ikke bruke piggene kan du enkelt bare snu puta.

Klicka här för att läsa mer och se bästa pris hos Gymgrossisten! (Grønn)

Klicka här för att läsa mer och se bästa pris hos CDON!

Big Balance

Big Balance balansedyn

Andre plass på topplista vår kommer fra samme produsent som første plass – Abilica. Dette er en profesjonell variant, som også betyr at den koster litt mer. Men du får en ordentlig god balansepute for pengene. Diameteren er på 45cm, som gjør den perfekt til balanseøvelser der man skal stå med beina på puta. Ekstra pluss for medfølgende treningsprogram.

Utsolgt – 2022-03-05

Balansedyne Maxi

Bra Balansedyne fra Abilica

Abilicas balansedyne Maxi tar tredje plass på topplista vår. Denne modellen er større enn de vi tidligere har nevnt, og skiller seg også ut da den er rektangel-formet. Puta er på 50x40cm, og materialet er EVA-materiale. EVA står for Etylen-vinylacetat og betraktes som ufarlig plast. Takket være størrelsen er dette en god variant for deg som trenger litt mer overflate når du trener balanse, eller for deg som liker å utføre øvelser på kne.

Utsolgt – 2022-03-05

Sjekk gjerne ut dette balansepute i stedet hos CDON!

Treningstips balansepute

Et ganske enkelt tips er å ta med deg balanseputa på arbeid om du har en kontorjobb med et høydejusterbart skrivebord. Ellers kan du absolutt stå på balanseputa når du ser på TV. Varier gjerne mellom å stå på begge beina på puta og å stå på kun ett bein. På denne måten får du ordentlig viktig og god trening på en enkel måte. Lek og utfordre gjerne balansen din ved å lukke det ene øyet eller å holde armene bak hodet.

Her kommer også noen tips på noen av de vanligste øvelsene som utføres på balanseputer.

Knebøy

Still deg på balanseputa med beina i hoftebredde. Bøy knærne og sett deg rolig ned med rompa bak og ryggen strak. Når hoftene er i høyde med knærne reiser du deg rolig opp igjen. Hold armene rett ut framfor kroppen under hele øvelsen. Repeter.

Situps

Sett deg på balanseputa. Len deg sakte bakover til du kjenner at du må bruke magemusklene for å holde deg oppe, da løfter du deg opp igjen og repeterer øvelsen. Prøv å holde ryggen strak hele tiden. Armene dine holder du langs kroppen under hele øvelsen.

Armhevinger

Still deg i posisjon for å utføre armhevinger, men med den ene hånda på balanseputa.

En god startposisjon for armhevinger er med strekte armer og tåspissene i gulvet, sånn at kroppen lager en rett linje fra føttene og opp til nakken. Så bøyer du albuene så overkroppen går ned mot gulvet. Stopp rett før kroppen berør gulvet. Løft så hardt opp med armene til du er tilbake i startposisjon.

Lykke til med treningen!