Hem » Blogg » Beste Wrist Wraps 2024 » Guide & Test

Beste Wrist Wraps 2024 » Guide & Test

Ved tung styrketrening får håndleddene dine kjenne på mye tyngde. Dette kan i verste fall lede til belastningsskader. Wrist wraps støtter håndleddene dine og motvirker derfor skader som kan oppstå som følge av for tung belastning.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er wrist wraps?

Powerlift med wrist wraps

Wrist wraps, eller håndleddstøtte, er en beskyttelse for håndleddene som du bruker under trening. Det er ekstra viktig om du trener hardt og ofte. Formålet er å støtte håndleddene når du løfter tunge vekter. Om vekten er tung og du løfter uten støtte er det en risiko for forstuing eller tøyeskader. Det vanligste er å bruke wrist wraps under tunge løfteøvelser som benkpress og militærpress.

Wrist wraps brukes også ved håndleddsskader, det vil si under rehabilitering, eller ved arbeid der håndleddene belastes mye, prehabilitering.

Kjøpeguide

Et av de viktigste aspektene ved valget av håndleddstøtter er å kjøpe et par som sitter riktig. De aller fleste håndleddsstøttene har borrelås som gjør at du enkelt kan justere passformen selv. Wrist wraps sitter riktig når du se sitter stabilt uten å bevege seg. Støttene må ikke sitte for stramt på, du må fortsatt kunne bevege håndleddene. Det skal absolutt ikke være vondt eller føles ubehagelig.

Det finnes wrist wraps i ulike størrelse/lengder, fra ca 30 cm til ca 60 cm. Det er som regel bedre med lengre støtter. Wrist wraps som er rundt 30 cm blir fort litt for korte til å kunne gi ordentlig støtte. Derfor er det generelt sett bedre å satse på støtter som er ca 45-60 cm.

Velg mellom håndleddstøtter som er produsert til rehabilitering eller prehabilitering. Velg mellom støtter med eller uten skinner. De med skinner brukes for å avlaste håndleddet ved for eksempel tungt og belastende arbeid. Wrist wraps uten skinner brukes hovedsakelig for å avlaste håndleddene under tung trening. Felles for de begge er at de er laget for å forebygge skader.

Er du ute etter håndleddstøtter som skal fremskynde og tilrettelegge rehabilitering bør du spørre en arbeidsterapeut eller fysioterapeut som tips før du handler. De kan også gi deg instruksjoner om hvordan du skal bruke wrist wraps på best mulig måte.

Klikk her for å se hele utvalget hos Extremefitness!

Klikk her for å se hele utvalget hos Gymgrossisten!

Derfor bør du bruke håndleddstøtte

Benkpress med håndleddstøtte

Håndleddene dine utsettes daglig for belastning som varierer kraftig. Sitter du mye foran dataen eller har et tungt fysisk arbeid som gårdsarbeid belastes håndleddene ekstra hardt. Da kan håndleddstøtte være en god investering for å forebygge belastningsskader. Belastningsskader pleier å vise seg som smerter og betennelse i håndleddet.

Om du trener ofte og tungt er det også sterke argumenter for å kjøpe og bruke wrist wraps. Støttene gir deg stabilitet og støtte når du løfter tungt. Støtter er spesielt populære under pressøvelser som benkpress og militærpress. Med hjelp av støttene kan du forebygge slitasje. Det er likevel viktig å huske å trene opp håndleddene naturlig også. Derfor bør du kun bruke støtter under tunge løft.

Har du problemer med bevegelse i håndleddene hjelper ikke støttene deg å forbedre fleksibiliteten din. Ved disse problemene må du jobbe med håndledd- og skulderbevegelse. Derfor skal du kun bruke håndleddstøtte til tunge løft og høy belastning, og ikke under hele treningsøkten.

Har du pådratt deg en skade kan håndleddstøtter hjelpe deg i rehabiliteringen. Det er fordi de skaper stabilitet i håndleddene og avlaster eventuelt trykk. Mange med for eksempel karpaltunnelsyndrom eller musearm opplever mindre smerte takket være håndleddstøtter.

Oppdatert 28-12-2022