Hem » Blogg » Beste Hvitløkskapsler 2024 » Guide & Test

Beste Hvitløkskapsler 2024 » Guide & Test

Hvitløk er virkelig en fantastisk vekst som har blitt brukt som naturmedisin og krydder under matlaging i flere tusen år. Med hjelp av et par hvitløkskapsler kan man få en bit av alt det nyttige i hvitløken UTEN den sterke lukten mange misliker.

I denne artikkelen skal vi først gå igjennom litt grunnleggende informasjon om hvitløk som kosttilskudd, og så en toppliste med de beste hvitløkskapslene og tablettene. Deretter kommer vi til å gå igjennom de helsemessige fordelene i detalj, og hva forskning og studier sier om dem. Følg med!

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste hvitløkskapsler og tablettene

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Hvitløk er sunt

Hvitløk sies å ha mange helsemessige fordeler, blant annet å beskytte/hjelpe mot forkjølelse, infeksjoner, flått, og det senker blodtrykket og motvirker hjerteproblemer.

I denne artikkelen skal vi først gå igjennom litt grunnleggende informasjon om hvitløk som kosttilskudd, og så en toppliste med de beste hvitløkskapslene. Deretter kommer vi til å gå igjennom de helsemessige fordelene i detalj, og hva forskning og studier sier om dem. Følg med!

Fakta om hvitløk og dens funksjon som helsekost

Hvitløk kosttilskudd

Hvitløk kan dyrkes i Norden, og gjorde det allerede i vikingtiden, men på 1500-tallet gikk den ned i popularitet på grunn av den sterke lukten. Da ble blant annet hvitløk brukt for å beskytte mot vampyrer, hekser og andre overnaturlige ting, men man innså også de helsemessige egenskapene. Under første verdenskrig ble hvitløken brukt for å hjelpe mot infeksjoner og koldbrann pga sine antibiotiske egenskaper.

Å spise 1-2 hvitløksbiter om dagen er en gammeldags helse-kur og noe mange fortsatt gjør. Det er likevel mange som unngår det pga smaken og den sterke lukten. Det er ikke så gøy å være på jobb, skole eller lignende og lukte fælt.

Lagret hvitløk er best – og helt luktfritt!

Heldigvis har det kommet en løsning på problemet med den sterke lukten. Etter andre verdenskrig begynte japanske forskere å lete etter effektfulle naturlige stoffer som skulle kunne forbedre helsen hos folk.

Det de prøvde var å oppbevare hvitløk i flere år i stedet for å lage tilskudd på ferske varer. Denne patenterte teknikken kalles for AGE (Aged Garlic Extract) og har vist seg å være mange ganger bedre enn fersk hvitløk. Det stoffet i hvitløken som står for de fleste- og beste helsemessige fordelene er allicin, og ved lagring gjøres det om til andre stoffer som gir flere og bedre effekter.

Hvitløkskapsler av lagret hvitløk er også helt luktfrie. Det betyr at du kan dra nytte av alle de helsemessige fordelene uten de kjedelige bivirkningene.

Hvitløkskapsler best i test

Det finnes mange ulike hvitløkskapsler du kan kjøpe, så nedenfor har vi tenkt å liste opp de vi synes er best. Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 Alpha Plus

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 199 ,-

Hvitløkskapsler best i test!

Hvitløk fra Alpha Plus – Hvitløksekstrakt 4:1 og 1 % allicin (hvitløk-konsentrat) + rosmarin og grapefruktekstrakt. Inneholder 500 mg hvitløksekstrakt per kapsel.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#2 Gevita hvitløk tab

(4.5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 124 ,-

Gevita hvitløk tab

Gevita Hvitløk er et kosttilskudd som virker lindrende mot forkjølelse uten å gi hvitløksånde. Tabletten er mandelformet og derfor lett å svelge. Gevita hvitløk er både vegansk og uten fargestoffer. En tablett inneholder 210mg hvitløkspulver.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Apotekhjem!

#3 Kyolic -Flytende

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 260 ,-

kyolic hvitlok flytende

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Apotekhjem!

Forskning og studier – Hva er hvitløkskapsler bra for?

Som sagt sies hvitløken å ha fantastisk mange helsemessige fordeler, der noen er mer velstuderte enn andre. Det som gjør den så nyttig og helsemessig er først og fremst det høye innholdet av svovelforbindelser, deriblant alliin som brytes ned til allicin. Men det inneholder også massevis av mineraler og vitaminer.

Hjerte- og karsykdommer

Området hvor det finnes mest forskning er rundt ulike hjerteproblemer- og sykdommer. Disse to studiene [1], [2] viser at lagret hvitløksekstrakt (i form av det AGE som finnes i Kyolic) senker blodtrykket og har potensiale til å forbedre arteriell stivhet, infeksjoner og tarmflora. Det finnes også studier [3] som viser at hvitløkspiller med AGE-ekstrakt kan hjelpe mot åreforkalkning.

Beskytter mot flått

Det har lenge vært en husmorskur å spise hvitløk mot flått. Dette ble også testet i en svensk studie fra 1998 [4]. 100 svenske soldater deltok, der halvparten fikk hvitløkstabletter og de andre fikk placebopiller. Etter halve tiden byttes tablettene ut mellom gruppene. Resultatet ble at hvitløken minimerte risikoen for å bli bitt med hele 30%. De som fortsatt ble bitt til tross for hvitløksinntaket fikk fortsatt rundt 30% mindre bitt sammenlignet med placebogruppen.

Har antibiotiske egenskaper og beskytter mot infeksjoner

En av hvitløkens styrker er at den har antibiotiske egenskaper [5] som først ble oppdaget av franskmannen Louis Pasteur i 1858.

Beskytter mot forkjølelse

Det mest kjente er kanskje hvitløkens påståtte beskyttelse mot forkjølelse og influensa. Det finnes ingen klare bevis for det, kanskje mest fordi det er vanskelig å forske på nettopp dette. Men når det er sagt har hvitløk blitt brukt av mennesker i mange hundre år for å beskytte mot forkjølelser og lignende. Det er også mange som opplever og vitner om mange helsemessige fordeler. Kombinert med studiene som finnes angående antibiotiske- og infeksjonshemmende egenskaper er det heller ikke så rart at så mange tror så sterkt på det.

Bra for huden og hjelper mot akne

Enda et område hvor mange opplever god effekt er hjelp mot akne og kvisete hud. Det sies å skulle være bra for huden, og det er mange husmorskurer som inneholder en ansiktsmaske med hvitløk.

Øker testosteronet

Hvitløk (og gul løk) er en populær husmorskur for de som driver med styrketrening for å øke det mannlige kjønnshormonet testosteron på en naturlig måte. Det finnes også forskning som peker mot at det fungerer, sånn som denne studien fra 2001 [6]. I studien så man en økning av testosteron i tillegg til en minskning av stress-hormonet kortikosteron i rotter som fikk hvitløkspulver.

Sammendrag

Kjøp hvitløkskapsler idag!

Hvitløk er et fantastisk “produkt” fra moder jord. Det er en elsket smakstilsetter i forskjellige matretter, i tillegg til en super-nyttig og helsemessig naturmedisin.

For å få den beste effekten av hvitløkens innhold bør man spise hvitløkskapsler med lagret hvitløk. Det finnes bare fordeler ved å spise hvitløkskapsler i stedet for fersk hvitløk, da kapslene er luktfrie og gir deg mye bedre effekt!

Det finnes mange studier som styrker de helsemessige fordelene av hvitløk, men på visse områder trengs det enda mer forskning. Mest vitenskapelig støtte finnes det rundt hjerte- og karsykdommer, der bevisene er ganske sterke for hvitløkens positive effekter.

Spiser du hvitløkskapsler? Kontakt oss gjerne med dine anbefalinger og omtaler!

Kildeliste

  1. The effect of aged garlic extract on blood pressure and other cardiovascular risk factors in uncontrolled hypertensives: the AGE at Heart trialRied K, Travica N, Sali A – https://www.dovepress.com/the-effect-of-aged-garlic-extract-on-blood-pressure-and-other-cardiova-peer-reviewed-article-IBPC
  2. The Effect of Kyolic Aged Garlic Extract on Gut Microbiota, Inflammation, and Cardiovascular Markers in Hypertensives: The GarGIC TrialRied K, Travica N, Sali A – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30619868
  3. Aged Garlic Extract Reduces Low Attenuation Plaque in Coronary Arteries of Patients with Metabolic Syndrome in a Prospective Randomized Double-Blind StudyMatsumoto S, Nakanishi R, Li D, Alani A, Rezaeian P, Prabhu S, Abraham J, Fahmy MA, Dailing C, Flores F, Hamal S, Broersen A, Kitslaar PH, Budoff MJ – https://academic.oup.com/jn/article/146/2/427S/4584725
  4. https://www.atl.nu/lantbruk/vitlok-skyddar-mot-fastingar/
  5. Antimicrobial properties of allicin from garlicAnkri S, Mirelman D. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10594976
  6. Garlic Supplementation Increases Testicular Testosterone and Decreases Plasma Corticosterone in Rats Fed a High Protein DietOi Y, Imafuku M, Shishido C, Kominato Y, Nishimura S, Iwai K. – https://academic.oup.com/jn/article/131/8/2150/4686916

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.

Oppdatert 28-12-2022