Hem » Blogg » Beste Tilskudd For Overgangsalderen 2024 – Fakta & Test

Beste Tilskudd For Overgangsalderen 2024 – Fakta & Test

Når man begynner å nærme seg overgangsalder (menopause), kan det gi mange fysiske og psykiske problemer som ikke alltid er så gøy. Og det kan føles håpløst at du må ha det slik i verste fall flere år!

Men heldigvis er det ting du kan gjøre med de beste kosttilskuddene i overgangsalderen!

I denne artikkelen skal vi gjøre en gjennomgang av kosttilskudd som hjelper mot menopausale symptomer og vi skal også velge hvilke som er best i vår test!

Artiklene våre inneholder annonser

Best I Test – Tilskudd For Overgangsalderen (menopause)

Du kan lese mer om de beste produktene og vår test nedenfor.

beste tilskudd for overgangsalderen

Hva er overgangsalderen?

I følge NHI treffer norske kvinner overgangsalderen gjennomsnittelig (eller menopause som det også kalles) når de er 53 år. Men det er vanlig å havne der en gang mellom 45 og 55 år. Dette er normalen, men det finnes også kvinner som treffer menopause før dette og, men det er mindre vanlig.

85% av kvinner vil føle tegn og symptomer på overgangsalderen, og disse symptomene kan være ubehagelige.

Typiske tegn på overgangsalder er:

 • Hetetokter
 • Søvnproblemer
 • Tørre slimhinner
 • Urinveisproblemer
 • Humørsvingninger
 • Vektøkning

En annen effekt som du ikke kan kjenne så mye på er at risikoen for benskjørhet øker i denne perioden og den effekten varer så resten av livet. Dette er på grunn av hormonene dine. Men heldigvis kan disse symptomene reduseres med riktig tilskudd.

trott i menopaus

Produkter som kan hjelpe mot menopausale symptomer

Når du kommer i overgangsalderen så kan det være lurt å prøve ut forskjellige tilskudd å se hvem produkter som hjelper deg best. Det er ingenting som hjelper for alle problemene dine, men mange av disse produktene kan du kombinere med hverandre!

Tilskuddene som er bra for overgangsalder som vi har funnet i vår anmeldelse er:

 • Fytoøstrogener – veldig lik østrogenet som finnes i menneskekroppen, men kommer fra planter. Det er mye i for eksempel soyabønner, men det finnes kosttilskudd med fytoøstrogener i kapselform.
 • Nattlysolje – kommer fra en urteaktig plante og skal hjelpe mot hetetokter.
 • Alehånde – kommer fra et tre som vokser rundt Middelhavet. Allehånde har en effekt mot humørsvingninger og brukes ofte som behandling for PMS i enkelte land.
 • Tindved – inneholder blant annet høye mengder av fettsyren Omega-7 som hjelper mot tørre slimhinner.
 • Kalsium – et godt kosttilskudd for å forebygge osteoporose.
 • Magnesium – hjelper mot søvnproblemer, depresjon og styrker skjelettet.
 • Vitamin D – for lave nivåer av vitamin D i overgangsalderen kan forverre symptomene så et tilskudd kan være nødvendig!
 • Anti-aldringsprodukter – det finnes mange kremer og produkter som hjelper deg med å beskytte huden din og holde den frisk

Som du ser så er det mange alternativer å velge mellom, men heldigvis har vi lagd en best i test liste på hvem produkt som har størst sjanse for å redusere så mange symptomer som mulig. Når det kommer til disse produktene, så er det viktig å ta de regelmessig og en god stund før du gir opp. Det kan ta litt tid før du ser effekter

Beste Tilskudd For Overgangsalderen

Vi har lagd våres best i test liste for deg, så du ikke trenger å prøve alle produktene på markedet. Når vi lager denne listen så ser vi på beste ingredienser, kundeanmeldelser, og pris. Med dette kan du se igjennom og ta et bra valg for hva som passer deg best.

#1 Femarelle Recharge

(5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 284 ,-

Femarelle Recharge

Femarelle Recharge kommer som nummer en på grunn av flere grunner. Med mange anmeldelser som støtter dette produktet, er det åpenbart at dette er et produkt som vil hjelpe deg med overgangsalderen.

Når det kommer til innhold så er det ikke for komplisert, bare 3 ingredienser. Det inneholder B-vitaminer, fermentert soyaekstrakt som har fytoøstrogener, og linfrø ekstrakt, som også er kjent for å hjelpe med hormonelle ubalanser i menopause, spesielt østrogen. Noen ganger det simple ofte det beste, og alle de 5 stjernes anmeldelsene kan henvise til dette.

Produktet er også ganske billig, da du får 56 tabletter for 284 kr. Alt i alt, et bra produkt hvis du ser etter å lette menopausale symptomer.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sunkost!

#2 BioCare Menopause Multinutrient

(4.5/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse

90 tabletter » Pris kr 419 ,-

BioCare Menopause Multinutrient

BioCare er kjent for å ha høy-kvalitets produkter, og denne er ikke noe unntak. Dette er et vegerianskt multivitamin spesiallaget for kvinner i overgangsalderen. 

Produktet inneholder et stort variert utvalg av vitaminer, så det er en god sjanse for at du vil redusere menopausale symptomer hvis du tar dette regelmessig.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Meds!

#3 Healthwell GLA Nattlysolje

(4.5/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 159 ,-

Healthwell GLA Nattlysolje

Har du hørt om nattlysolje før? Det er flere studier som viser gode effekter mot reduksjon av menopausale symptomer ved regelmessig bruk av nattlysolje. Dette er et billig produkt som du lett kan ta med en av disse andre produktene på listen for å redusere symptomene dine enda mer.

Grunnen til at den er så lav på listen er fordi hvis du bare skal velge et produkt, så er kanskje ikke dette det beste. Det inneholder bare et produkt (unntatt E-vitamin for å forbrede holdbarhet), men fortsatt et fantastisk produkt.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svenskt kosttillskott!

#4 Gevita Menopause

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse

60 tabletter » Pris kr 319 ,-

Gevita Menopause

Her har du et fantastisk premium produkt, hvis du vil betale litt mer for det du kjøper. Gevita Menopause inneholder forskjellige naturlige ingredienser som er sagt vil hjelpe med overgangsalderen.

Grunnen til at denne er så lav på listen våres er fordi disse ingrediensene er ikke vellkjent for å ha en veldig effektiv virkning, og prisen er litt høy. Men definetivt verdt å prøve hvis du vil prøve noe naturlig.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Meds.se!

Sammendrag

For noen så er overgangsalderen vanskelig, med mange symptomer, mens for andre så er det enklere, men det er noen ting du kan gjøre utenom tilskudd som kan redusere symptomene dine. Les lengre ned i dette avsnittet for å finne ut hva du kan gjøre. 

75% av alle kvinner får noen slags symptomer i overgangsalderen. Hvor mye og hvor lenge er veldig individuelt.

Vanlige symptomer du kan få når du går i overgangsalder er hetetokter, tørre slimhinner, søvnproblemer, urinveisproblemer og humørsvingninger. Det finnes ingredienser som er forsket på og bevist for å hjelpe deg med dette, men det er også andre måter å redusere symptomene dine på.

Så hvorfor kommer man i overgangsalderen? Det som hovedsakelig skjer er at østrogennivåene dine faller, og det er akkurat derfor man burde supplementere med tilskudd som øker østrogennivåer, for dette er roten til alle symptomene. Hvor mye ubehag du får og hvor lenge du føler det varierer fra person til person. For noen kvinner varer overgangsalderen i bare seks måneder, og for andre kan den vare så lenge som opptil 10 år.

Utenom å ta tilskudd som vil øke østrogennivåene dine, så er det flere ting du kan gjøre som ikke koster noe! Her er noen eksempler:

 • Tren mer. Det hjelper mot både hetetokter og generell livsglede.
 • Slutt å røyke.
 • Reduser alkohol inntak.
 • Reduser koffein inntak.

Selv om det er mange kosttilskudd du kan for menopausale symptomer, så burde du fortsatt ikke nøle med å søke en profesjonell hvis du har store symptomer. Da er det bedre å gå til lege eller gynekolog og få annen behandling som et supplement.

Husk at selv om overgangsalder er noe helt naturlig og ikke farlig på noen måte, bør du aldri akseptere å føle deg dårlig, for hjelp er tilgjengelig!

Vanlige spørsmål (FAQ)

Hvor kan du finne kosttilskudd for overgangsalder?

Du kan finne kosttilskudd overalt. Noen eksempler er apotek og helsekostbutikker, men det er mange nettbutikker som også selger lignende type produkter. Ta en titt på vår best i test i denne artikkelen for å finne de beste på markedet.

Koster menopausale kosttilskudd mye?

Menopausale kosttilskudd kommer i mange forskjellige prisklasser. Det kommer an på hva slags symptomer du prøver å fikse, og hva slags ingredienser du ser etter. Det kan variere fra under 100 kr til 500 kr og oppover, men du vil finne det meste for rundt 300 kr. Se på vår test har vi valgt ut produkter i ulike prisklasser, som du vil ha noe billig, eller noe premium!

Fungerer virkelig tilskudd for menopause?

Ja det gjør det, og her er hvorfor! Når du går igjennom overgangsalderen, så gjør du så på grunn av hormonelle endringer. Tilskuddene som bruker for menopause er forsket på og bevist til å ha en effekt på akkurat disse hormonene som reduseres i overgangsalderen. Så det vil ha en effekt. Hvor mye effekt kan variere, men det hjelper mange.

Referanser

https://forskning.no/aldring-hormoner-ny/kvinner-opplever-ogsa-en-rekke-positive-sider-ved-overgangsalderen/283949

Oppdatert 27-12-2022

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.